Bricked Wii with Gh5

Discussion in 'Wii - Hacking' started by lyoozero, Aug 29, 2009.

Aug 29, 2009

Bricked Wii with Gh5 by lyoozero at 2:22 AM (10,709 Views / 0 Likes) 56 replies

  1. lyoozero
    OP

    Newcomer lyoozero Advanced Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    57
    Country:
    Brazil
    So I installed the GH5 system update and my Wii is bricked.
    I have Wiikey 1.9g, 3.2U downgraded from Wanikonko's 4.0 and I have a cIOS but I don't remenber which one it is.
    What are my options?
     


  2. illinialex24

    Member illinialex24 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    968
    Location:
    The Midwest
    Country:
    United States
    Was the game your region??
     
  3. lyoozero
    OP

    Newcomer lyoozero Advanced Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    57
    Country:
    Brazil
    Yes.
     
  4. Covarr

    Member Covarr Sentient Cash Register

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    872
    Location:
    Far East of Eden
    Country:
    United States
    Fully bricked, or does it crash at the system menu, or what?

    Do you have bootmii or preloader installed?
     
  5. lyoozero
    OP

    Newcomer lyoozero Advanced Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    57
    Country:
    Brazil
    Black screen at startup. Sorry for not being specific, I'm really nervous right now. [​IMG]
    I don't have bootmii or preeloader. Yeah, I know, I'm an idiot.
     
  6. mikefor20

    Member mikefor20 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    184
    Location:
    Mushroom Kingdom
    Country:
    United States
    You can use savemii or you can go get a gamecube controller and make a save me. google is your friend. you need a recovery disc as well. may work. may not at this point.
     
  7. SFenton

    Member SFenton ಠ_ಠ

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    1,077
    Location:
    Derp
    Country:
    United States
    Was it legit or a torrent?
     
  8. lyoozero
    OP

    Newcomer lyoozero Advanced Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    57
    Country:
    Brazil
    Not a legit copy. Does it even matter?
     
  9. sangaga

    Newcomer sangaga Newbie

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    7
    Country:
    Belgium
    Except that my Wii is PAL(wiikey), I have the same problem, my Wii won't boot, I don't have preloader, bootmii or starfall, I put the GH5 disc in, the update took 10 seconds, and now even the GC controller method won't work with any autoboot disc, so I have no way of knowing what fw I'm on (I was on 3.2E downgraded before)and nothing boots, the tv says "no signal". My brickblocker couldn't identify what update was on the disc.
    I don't know if I should send it for repair, or if I can fix it myself. any idea?
     
  10. Nikj14

    Member Nikj14 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 7, 2009
    Messages:
    100
    Country:
    Canada
    4.0-3.2-3.4(disk update) is a full brick as the system menu IOS that 3.4 uses (IOS 50) is made into a stub IOS by downgrading.
     
  11. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    GH5 has only been released it the US there isnt a europian version out yet so updating is a user error and a noob mistake especially updating your PAL wii with a US game, read the warnings or face a brick thats all i say
     
  12. lyoozero
    OP

    Newcomer lyoozero Advanced Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    57
    Country:
    Brazil
    The problem is that I have a NTSC Wii and also got a brick.
     
  13. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    is yours also a pal wii?
     
  14. lyoozero
    OP

    Newcomer lyoozero Advanced Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    57
    Country:
    Brazil
    I was on 3.2U when I did it, so US Wii.
     
  15. sangaga

    Newcomer sangaga Newbie

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    7
    Country:
    Belgium
    I am deeply and self-loathingly aware of that, but i came here hoping to get some advice, since it's the first time in 3 years i've made this mistake, I have no idea what to do.
     
  16. r9delta

    Banned r9delta Banned

    Joined:
    May 17, 2008
    Messages:
    168
    Country:
    United States
    [​IMG]
     
  17. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    i think the only solution for a full brick is to either send it to ninty, or using a modchip and an autoboot game using the recovery mode to install a higher sysmenu
     
  18. DJPlace

    Member DJPlace P!ssed OFF Pyscho of GBA!!

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Messages:
    4,480
    Country:
    United States
    wow... if you used a pal wii to play an nstc game... then you are so going get a brick that's why i just never update unless i have to... hate to say it you may be screwed... that's why boys and girls always have preloader handy... (i sure do...)
     
  19. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    damn, downloading 4.3gb of data just to brick your wii, aha.
     
  20. lyoozero
    OP

    Newcomer lyoozero Advanced Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    57
    Country:
    Brazil
    Yeah...
    The worst part is that I'm a huge Guitar Hero/Rock Band fanatic.
     

Share This Page