1. s3r1alpari4h

    OP s3r1alpari4h GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 20, 2015
    Messages:
    123
    Country:
    United States
    Hey guys today my Japanese N3DS Non XL came.
    It came with firmware 8.1 so I had no entry point. I had to update to 10.3 to get the browser to work. I installed menuhax and was getting prepared to downgrade back to 9.2 with sysUpdater. Now the first 100 times I tried sysUpdater, it failed on arm11 kernel exploit step #5 or sometimes #7. I fixed this by replacing boot.3dsx with sysUpdater. I then tried to downgrade but it turns out some of my CIAs in updates were corrupt. I got a error getting CIA info and it looked like it changed nothing to my system. I then fixed the update CIAs and was preparing to downgrade. My 3ds wouldn't boot. Black screen. No message. I tried to do a firmware update in recovery mode, it just finished but had no effect. Tried booting with SD card out I thought maybe it was menuhax. Still nothing. Now I want to kill myself becuase in less than 24 hours I've broke it.

    Any help is very much appreciated.
     
    Last edited by s3r1alpari4h, Jan 14, 2016
  2. GreaterDog
    This message by GreaterDog has been removed from public view by Costello, Jan 14, 2016, Reason: idiot.
    Jan 13, 2016
  3. Deleted User

    Deleted User Newbie

    Sounds like you were using the older version of sysUpdater. Though I know the CIA installed failed is because of incorrect CIA's. Though try recovery again.

    Sorry for your loss if not :(
     
  4. TinyRick

    TinyRick GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    107
    Country:
    United States
    Did you remove the one cia file you need to for the Japanese version?

    Have you tried recovery mode?
     
    Bubsy Bobcat and Zidapi like this.
  5. sl0ps

    sl0ps GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 29, 2015
    Messages:
    106
    Country:
    United States
    It's a pricey set-back sure, but I wouldn't get too mad over it. Things are replaceable.
     
  6. s3r1alpari4h

    OP s3r1alpari4h GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 20, 2015
    Messages:
    123
    Country:
    United States
    Yes I removed the one CIA file but the CIAs never installed so that didn't matter.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I was using the latest version :/
     
  7. Deleted User

    Deleted User Newbie

    I know it worked for one unit, but did you try doing a 2nd recovery update? If that doesn't work, my guess is maybe the NAND is borked.

    Edit: The version I used for SysUpdater didn't have the whole 1.2.3.4... process.
     
  8. TinyRick

    TinyRick GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    107
    Country:
    United States
    Ouch. Well I'd keep trying the recovery. If not you might be out of luck.
     
  9. Rizzorules

    Rizzorules "What are you doing?" "Something unexpected."
    Member

    Joined:
    Aug 17, 2013
    Messages:
    994
    Country:
    Argentina
    If you have a catridge inserted then take it out
     
  10. s3r1alpari4h

    OP s3r1alpari4h GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 20, 2015
    Messages:
    123
    Country:
    United States
    Nothings in it that's removable other than the battery

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Trying another firmware update now.
     
  11. N64

    N64 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 16, 2014
    Messages:
    425
    Country:
    United States
    you had an entry point. my 7.2 3DS had an entry point (web browser), how can 8.1 not have an entry point?
     
  12. Deleted User

    Deleted User Newbie

    8.1 has no internet browser installed. So browser based hacks don't work. You'd need a GW to accomplish anything - or copies of OOT/CN
     
    s3r1alpari4h likes this.
  13. funnystory

    funnystory Banned
    Banned

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,472
    Country:
    United States
    return it to the store and dont buy a new one
     
    Zidapi likes this.
  14. Zidapi

    Zidapi GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Dec 1, 2002
    Messages:
    3,092
    Country:
    The Japanese launch day new3DS came with 8.1J and no browser.
     
  15. GoodCookie88

    GoodCookie88 rekt em skrubs
    Member

    Joined:
    Oct 1, 2015
    Messages:
    931
    Country:
    United States
    Yeahhh..... thats how it works..
     
    Tony_93 and Bubsy Bobcat like this.
  16. ddurdle

    ddurdle GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 13, 2015
    Messages:
    259
    Country:
    Canada
    gateway, oot and cn is from "no entry points". Sheesh.
     
  17. funnystory

    funnystory Banned
    Banned

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,472
    Country:
    United States
    how does gateway alone let you install hax? I understand oot and CN but how does the gateway only work? I highly doubt the nds would read the gateway cartridge just like that.
     
  18. RaMon90

    RaMon90 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 3, 2013
    Messages:
    592
    Country:
    Italy
    From what i understand about the title of this topic, I thought that it bricked for no reason but then you said that you downgraded and bricked. You should've known the risk, didnt people say that the latest update of sysupdater just softbricks?
     
  19. Ronhero

    Ronhero Too Weird to Live, Too Rare to Die
    Member

    Joined:
    Jun 28, 2014
    Messages:
    3,470
    Country:
    United States
    Gw has the only public 8.1 rop and it was changed in 9.0. Currently the only way out of 8.1 is updated to 9.3+ and downgrade or use a nus private server

    The working public entry points for 8.1j are as follows

    Cn - gw / ntr
    Oot - gw

    I'm hoping you did a nand backup with gw.
     
    Last edited by Ronhero, Jan 14, 2016
  20. Just3DS

    Just3DS GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 31, 2015
    Messages:
    440
    Country:
    I'm afraid not as the OP didn't use any exploit until updated it to 10.3. If recovery mode is also broken then no luck at all... but I highly suggest to give a recovery mode another try using another formatted (in FAT32) console sd card.

    If by luck it does work then stay at 10.3 and don't downgrade. Wait until GW comes with their 10.3 launcher or downgrader, so that at least you can make a NAND backup first.
     
    Last edited by Just3DS, Jan 14, 2016
    s3r1alpari4h and Ronhero like this.
  21. s3r1alpari4h

    OP s3r1alpari4h GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 20, 2015
    Messages:
    123
    Country:
    United States
    Thanks for the help & ideas everyone :) Nothing seemed to work though. I've used recovery mode 4 times and still doesn't boot. I'm going to see if I can get it exchanged.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Bricked, nothing, doing