Gaming Bricked DS Lite

ComboOfWombo

Active Member
Newcomer
Joined
Oct 7, 2016
Messages
34
Trophies
0
Age
19
XP
106
Country
United States
So I tried to install FlashMe on both my DS Phat and Lite, and it worked PERFECTLY on the Phat, taking less than a minute! But when I tried to do the same for the DS lite, it was a lot harder and got stuck often. When I finally reached 92%, the console shut off! The weird thing is, the SL1 tool wasn't in the console, and the thing was plugged in with a battery still in the console. Now the system won't turn on, and when I try to plug in the charger, the light flashes for less than a second then goes off again. Can someone tell me how to fix this issue? Thanks!
 

nccom

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 9, 2006
Messages
362
Trophies
0
XP
679
Country
Estonia
Recovery:
Failsafe code is written into the first few blocks of firmware, in case the flashing procedure gets interrupted or malicious software overwrites part of your firmware. If your firmware gets corrupt, hold START+SELECT to boot directly to SLOT-1 or SLOT-2. From there, you can run flashme or noflashme to repair it.

Not sure if it works with slot1 but it will work with slot2, I've successfully used recovery after failed flashme installs even at 5% or so.
 

ComboOfWombo

Active Member
Newcomer
Joined
Oct 7, 2016
Messages
34
Trophies
0
Age
19
XP
106
Country
United States
Weird, so it doesn't power on even if you hold start+select and slide the power switch?
If you can check the fuses.

Even if its flashme error and recovery won't work for some reason you can just replace the bios, its located on this wifi board:
http://www.ebay.com/itm/For-New-Nin...etwork-Module-PCB-Repair-part-D-/252508377807
I've even tried swapping WiFi boards/BIOS boards with another (junk) DS lite. Nothing. Still won't boot. I'm thinking its really a dead fuse or two...
 

migles

All my gbatemp friends are now mods, except for me
Member
GBAtemp Patron
Joined
Sep 19, 2013
Messages
8,034
Trophies
0
Location
Earth-chan
XP
5,171
Country
China
it's a blown fuse...
it happened to me during flashme..
my guess is accidentally touched the other contacts while trying to use a screw driver to short the contact..
 

ComboOfWombo

Active Member
Newcomer
Joined
Oct 7, 2016
Messages
34
Trophies
0
Age
19
XP
106
Country
United States
Quick update: bridged the fuses with some solder, and the charging light now stays on, but the console still won't power on at all
 

nccom

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 9, 2006
Messages
362
Trophies
0
XP
679
Country
Estonia
Thats weird that it bricked like this...usually replacing wifi board and/or fuses helps. I probably won't be able to help any further, never has such problems with ds lites that I installed flashme on.
 

Site & Scene News

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • linuxares @ linuxares:
    This is not the EOF
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    wait i didn't get the time to see what it said
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    damn it, linuxares
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    the shitbox has been effectively eof for a long time and it was perfect that way
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    ehh post it in the eof chat instead? i still want to see it
  • linuxares @ linuxares:
    exactly, that's a good place for it x3
  • WiiHomebrew+Snes @ WiiHomebrew+Snes:
    Well this is interesting
  • kenenthk @ kenenthk:
    For what?
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    i don't like this new shitbox, it's too complicated
  • linuxares @ linuxares:
    well this isn't a shoutbox but a chat
  • kenenthk @ kenenthk:
    It's basically the same thing shoutbox has been around for years just upgraded
  • gudenau @ gudenau:
    Oh the floating chat thing is new.
  • gudenau @ gudenau:
    And you can do formatting.
  • Arecaidian Fox @ Arecaidian Fox:
    Oooooh, colors.
  • gudenau @ gudenau:
    I think what you meant was "colors".
  • gudenau @ gudenau:
    :^)
    +1
  • antiNT @ antiNT:
    nice
  • HinaNaru Cutie @ HinaNaru Cutie:
    hi o w o
  • HinaNaru Cutie @ HinaNaru Cutie:
    yo does anyone know how to fix the 'no main boot entries found, check that bootloader/hekate_ipl.ini has boot entries or use more configs button for more boot entries' error on hekate??? i keep getting it when i try to click the launch option
  • HinaNaru Cutie @ HinaNaru Cutie:
    nvm got it to work now q uq someone helped me out
  • chrisrlink @ chrisrlink:
    ugh always have trouble sleeping
  • SG854 @ SG854:
    Have you tried closing your eyes?
  • HarvHouHacker @ HarvHouHacker:
    Hey, this is cool! Now we can chat pretty much anywhere.
  • AsPika2219 @ AsPika2219:
    RAINBOW 🌈
    AsPika2219 @ AsPika2219: RAINBOW 🌈