Bricked 4.0(u) Wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by SageonX, May 23, 2009.

May 23, 2009

Bricked 4.0(u) Wii by SageonX at 7:57 PM (1,511 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. SageonX
    OP

    Newcomer SageonX Newbie

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Hello all

    As you can already tell from my thread topic, my Wii is bricked and would like to request some help. After scouring the internet and dozens of topic forums, I have found similar problems relating to mine, but not all are entirely in my situation (or so I believe).

    Posting here had been my last resort so here it goes!

    After following Davi92's Downgrade for System Menu 4.0, I was able to get as far as step 7. I installed all of the IOSes; excluding IOS35. I did not install the latest shop channel, etc. because I thought that was not necessary. I also tried to downgrade to verion 3.2(u) of the IOS and a little after, I made a mistake of not installing IOS60 (I misread the direction of holding down (+) and then (-)).

    I'm pretty screwed now, having attempted to us the SaveMiiFrii and not receiving the screen everyone else gets (the FW appearing etc.)

    I do not have a mod chip installed, it's all soft modded.

    Here are my specs for my Wii:

    Updated: 4.0u
    -No Previous HBC Installed
    -No soft modded etc

    Soft Modded with the BannerBomb Exploit. Installed HBC Successfully (thanks to Comex and everyone else who helped with it's development).

    Now, when I boot up my wii, I get a black screen (no opera message that asks for troubleshooting).

    Any suggestions on what I should do?
     
  2. assassda

    Member assassda GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 31, 2004
    Messages:
    283
    Country:
    United States
    if you dont have preloader, bootmii, or a mod chip i think youre in trouble

    you should always install preloader before upgrading IOS files
     
  3. oxMUDxo

    Member oxMUDxo GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    494
    Location:
    Missouri - USA
    Country:
    United States
    Did you ever install PreLoader = Hold reset when turning on Wii?
     
  4. manias

    Member manias GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,258
    Country:
    Netherlands
    so basically you almost downgraded to 3.2 but did not install an ios correctly and THAT bricked your wii? you're not very clear on what actually went wrong?
    If you install system menu 3.2 then you need ios 30 the thread says, not 30
    and if you want to stay at 4.0 then it's ios60
     
  5. noopy6

    Newcomer noopy6 Newbie

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    I have a very similar probleme; but i had previously installed preloader.
    I have tried many times now to load the preloader but with no success.
    The screen stays black and the wiimotes won't connect.
    I don't know if this really helped anyone to help us.
    But thanks for trying
     
  6. icefireicefire

    Member icefireicefire GBATemp Fails.

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    961
    Country:
    United States
    4.0 + no ios60 == perm brick, you are dead, buy a new wii, and don't use retarded guides.
     
  7. joshed

    Member joshed GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 11, 2008
    Messages:
    174
    Location:
    PHXAZ
    Country:
    United States
    buy a new wii like icefire said, and this time back up with bootmii
     
  8. ownu00

    Newcomer ownu00 Member

    Joined:
    May 21, 2007
    Messages:
    16
    Country:
    Canada
    to have more chance with bootmii (boot 2) try to buy an OLD wii [​IMG]

    Good luck
     
  9. MattMan

    Newcomer MattMan Advanced Member

    Joined:
    Apr 18, 2009
    Messages:
    55
    Country:
    United States
  10. SageonX
    OP

    Newcomer SageonX Newbie

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    I did place in IOS30, just not 35.

    Yes, it is a retarded guide--not very clear on instructions = unnoob-proof

    No, I did not install preloaded (i think).

    I had bootmii, but it disappeared from my HBC o_o




    Question: Is there a way to factory reset (hard reset) the wii at all?
     
  11. Ozz465

    Member Ozz465 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    289
    Country:
    United States
    Dude i dont mean to sound rude but unless u have bootmii installed and usable ure screwed and no way to fix it.
     
  12. ownu00

    Newcomer ownu00 Member

    Joined:
    May 21, 2007
    Messages:
    16
    Country:
    Canada
    Did you install bootmii in boot2 ?
     
  13. Millionaire2K

    Newcomer Millionaire2K Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    47
    Location:
    Norristown PA
    Country:
    United States
    I’d send the Wii too Nintendo. Since they will know what you were doing your Wii will be out of warranty. But I’m sure they will just charge you the flat repair fee for non warranty Wii's. I think it’s about $179. This option is cheaper than a new Wii.
     
  14. SageonX
    OP

    Newcomer SageonX Newbie

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Eh.. It's fully bricked. Thought I'm not gonna give up--even if it does seem hopeless to begin with.

    It's a software issue.. I'm guessing. Anyway, thanks for all the replies!
     
  15. afif95

    Member afif95 I own a bungalow on Mars, and booked 4 corner lots

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    1,805
    Location:
    Malaysia!
    Country:
    Malaysia
    Dude, don't fucking guess. It is definite that it is a software issue, people here told you already.

    I hate guesstimates.
     
  16. SageonX
    OP

    Newcomer SageonX Newbie

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    I wonder if everyone is this friendly [​IMG]

    Either way, it shouldn't pose a problem to you--since you only offered a very tedious input.
     

Share This Page