Hacking Question Brand New Switch - Advice Needed

shanefromoz

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jun 18, 2007
Messages
1,819
Trophies
0
XP
3,225
Country
Australia
Hello,

I have a brand new switch on 3.0.2.
I understand that i should firstly do a nand back up on 3.0.2.
I am thinking of updating it to 5.1.0 and understand that i can update it by using a game cart with the 5.1.0 update on it, could someone please confirm this.
I believe i should again do a nand backup when on 5.1.0.
I will be using an executer sx pro.
I am trying to protect the console from being banned.

Thanks
 

luk_pop

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 30, 2017
Messages
120
Trophies
0
Age
39
Location
mytown
XP
1,221
Country
Poland
When U update Switch by ChoiDujour to 5.1.0 or 6.0.0 AutoRCM is ON. I have two Switches one is OFW, second is CFW 3.0.2 -> 5.1.0 and it was never on-line. South Park Stick and NES On-line doesn't work others works fine.
 

luk_pop

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 30, 2017
Messages
120
Trophies
0
Age
39
Location
mytown
XP
1,221
Country
Poland
When you backup NAND on 1.0.0 or 3.0.1 or other, and update by ChoiDujour to 4exmple 6.0.0, you can always back to yours 1.0.0 firmware, by restoring NAND.
 

Canna

Bad Ass Poisonous Mushroom
Member
Joined
Jul 14, 2018
Messages
1,379
Trophies
0
Age
33
Location
AZ
XP
1,458
Country
United States
You cant run any cfw or payloads without RCM..

Backup your console first. before anything
if you want backup 3.0.2 thats fine
and do the same for 6.0 If you wish ..

You can only restore back to the same system version if your not using hekate/or the no burn fuse guide.
But make a backup of both 3.0.2 and 6.0

Heres a backup guide > Click

Goodluck
 

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
16,227
Trophies
1
Age
27
Location
New York City
XP
11,078
Country
United States
Sorry for hijacking, but I've got a 1.0 Switch here - would you recommend updating it with ChoiDujour?
I would recommend updating with the homebrew app ChoiDujourNX (ChoiDujour runs on the computer, needs key, and is a lengthy transfer of files unlike the homebrew equivalent). In case case, I highly recommend it as it lets you downgrade to 1.0 at a moment's notice while reaping the benefits of being on a higher firmware.
 
  • Like
Reactions: fabi280

Canna

Bad Ass Poisonous Mushroom
Member
Joined
Jul 14, 2018
Messages
1,379
Trophies
0
Age
33
Location
AZ
XP
1,458
Country
United States
People don't feel good using autorcm. Pls don't force him
two different things .. one is automatic one is not...

Rcm is a mode already built into the tegra chip its there whether you want to use it or not.

Dont tell someone not to force someone when there clearly not
 
Last edited by Canna,
  • Like
Reactions: charlieb

reminon

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 7, 2016
Messages
426
Trophies
0
Age
30
XP
725
Country
United States
People don't feel good using autorcm. Pls don't force him
They never mentioned autorcm, however rcm in one form or another is required to run payloads/cfw/etc. Personally, i would rather just use a modified joycon, and press volume up when I want rcm. Or use an internal trinket m0.
 

kkcheong

Well-Known Member
Member
Joined
May 15, 2018
Messages
170
Trophies
0
Age
43
XP
332
Country
Malaysia
Am i? I was unaware that asking a question=forcing someone to use AutoRCM. not to mention, no one said ANYTHING about AutoRCM...

two different things .. one is automatic one is not...

Rcm is a mode already built into the tegra chip its there whether you want to use it or not.

Dont tell someone not to force someone when there clearly not

They never mentioned autorcm, however rcm in one form or another is required to run payloads/cfw/etc. Personally, i would rather just use a modified joycon, and press volume up when I want rcm. Or use an internal trinket m0.

i didnt see him suggesting AutoRCM
Well, if rcm, sure needed. Autorcm is optional. Impossible he talk about normal rcm.
 

Canna

Bad Ass Poisonous Mushroom
Member
Joined
Jul 14, 2018
Messages
1,379
Trophies
0
Age
33
Location
AZ
XP
1,458
Country
United States
Well, if rcm, sure needed. Autorcm is optional. Impossible he talk about normal rcm.
He has no clue as much as you do.. rcm is required period...whether that Is manual or automatic. Suggest we all leave it there.
 

shanefromoz

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jun 18, 2007
Messages
1,819
Trophies
0
XP
3,225
Country
Australia
Question can i upgrade the console using a specific game which has the update required? Once i liad the game it updates the console itself
 

Canna

Bad Ass Poisonous Mushroom
Member
Joined
Jul 14, 2018
Messages
1,379
Trophies
0
Age
33
Location
AZ
XP
1,458
Country
United States
Question can i upgrade the console using a specific game which has the update required? Once i liad the game it updates the console itself

look make yourself a backup with my guide do one for your 3.0.2 and once your followed my guide fully
then if you wish to update to 6.0 then just do it manually normal way through the console...
then make a backup of 6.0

then when you wish to use cfw or hack your switch keep it offline...
when u wish to go back online or have unhacked switch restore 6.0 with hekate
 

shanefromoz

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jun 18, 2007
Messages
1,819
Trophies
0
XP
3,225
Country
Australia
look make yourself a backup with my guide do one for your 3.0.2 and once your followed my guide fully
then if you wish to update to 6.0 then just do it manually normal way through the console...
then make a backup of 6.0

then when you wish to use cfw or hack your switch keep it offline...
when u wish to go back online or have unhacked switch restore 6.0 with hekate
I would like to go to 5.1.0 and have been told i can get a specific game that has the update on it trying to confirm this.
I will be using executer sx pro and pressing vol +.
Thanks
 

Canna

Bad Ass Poisonous Mushroom
Member
Joined
Jul 14, 2018
Messages
1,379
Trophies
0
Age
33
Location
AZ
XP
1,458
Country
United States
I would like to go to 5.1.0 and have been told i can get a specific game that has the update on it trying to confirm this.
I will be using executer sx pro and pressing vol +.
Thanks
that correct or you can get the system files from xbins ... google auto xbins
 
General chit-chat
Help Users
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    oh boy oh boy oh boy i sure do love living in japan and being a mario fan, i just got the new expansion pack, i cant wait to do some bljs!
    +1
    Gift
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    From what I've heard about the Expansion Pack, the emulator used has some noticeable input delay and/or lag...would BLJs even be possible?
    Gift
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    Apparently Nintendo adapted the 3D All-Stars emulator, instead of their old Virtual Console emulator - or, if nothing else, copying what fans have done.
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    from what i can seem to gather there's some issues but nothing dramatic enough to severely impact what you're playing
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    honestly the whole expansion pack confuses me since i thought the nes/snes games were just a neat little bonus
    Gift
  • El_Doot @ El_Doot:
    wait julie your bf is a femboy holy shit im jealous
    +1
    Gift
  • AkiraKurusu @ AkiraKurusu:
    So many planes flying overhead, and they sound close...
    Gift
  • DJPlace @ DJPlace:
    do you need friends to play the games online for the switch exapsion pack i know snes and nes do.
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    @El_Doot well hey hot people do get more benefits in life
    Gift
  • J @ Jephter:
    Please I need help with this. I just homebrew my old 3ds console and downloaded a CIA file, but after surfing through for only 10 sec or less this appears. please can someone help me? Thank you in advance.
    Gift
  • Veho @ Veho:
    Start a new thread in the 3DS board, the chat box is not the best place to ask for such advice.
    Gift
  • Gift
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    A week ago I got a payment request, through PayPal, from "[email protected]", who wanted US$64.
    Scam? Cancelled it anyway.
    Gift
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    The note added to it simply said "Lucky Charms?", too.
    Gift
  • Veho @ Veho:
    They're all after your Lucky Charms.
    Gift
  • Gift
  • Hayato213 @ Hayato213:
    at least lucky charm is quite popular, probably my favorite cereal.
    Gift
  • AkiraKurusu @ AkiraKurusu:
    I wonder...how would the gaming scene have changed had the Wii (and its bullshit motion controls and criminally neglected Classic Controller) failed?
    Gift
  • AkiraKurusu @ AkiraKurusu:
    Microsoft certainly wouldn't have experimented with the Kinect, that's for sure. Would Nintendo have released something like the Wii U early?
    Gift
  • AkiraKurusu @ AkiraKurusu:
    That would've had a different name, so as not to tie it to its failed predecessor (something the Wii U dearly wished it has gotten anyway).
    Gift
  • Veho @ Veho:
    PlayStation 2 already had that EyeToy thing before the Wii, and a whole lot of games supported it. Microsoft would have had something like the Kinect even if the Wii failed.
    Gift
  • mr_switch @ mr_switch:
    Planning to buy a cronus zen to record inputs to negate mundane grinds/farming, anyone have it? How is it?
    Gift
  • E1ite007 @ E1ite007:
    For some reason, some Amazon reviews said it was a scam 'cause it launch there before they made an official launch on their webpage...anyway, according to people, it's good...it was gonna be my first option to buy when I wanted something to farm in games automatically, but then I backed down since tax fees and shipping would have costed me a fortune to Mexico...
    +1
    Gift
  • SaulFabre @ SaulFabre:
    Wii was a great sucess
    Gift
  • Gift
    SaulFabre @ SaulFabre: :P