Bios issue

Discussion in 'Computer Software and Operating Systems' started by Justin20020, May 2, 2017.

  1. Justin20020
    OP

    Justin20020 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    577
    116
    Jun 22, 2015
    Gambia, The
    Hey guys, I want to access my bios and if I want to enter it, I get a black screen. If I press escape and enter, my pc will shutdown. So, my bios is working but it won't be shown to me. How can I fix it? I tested it via my tv and my monitor (1920x1080). I cant access the UEFI like this issue too

    PC: Asus Aspire GX-781
     
  2. tech3475

    tech3475 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    657
    287
    Jun 12, 2009
    Have you tried updating the bios?

    Btw did you mean acer not asus?
     
  3. Justin20020
    OP

    Justin20020 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    577
    116
    Jun 22, 2015
    Gambia, The
    Yes, I tried but if I press the *.exe a window will be shown and close very fast. After that, I restarted my pc and pressed del but all what I got is this black screen.

    Its Asus btw
     
  4. Originality

    Originality Chibi-neko

    Member
    5,346
    782
    Apr 21, 2008
    London, UK
    The Aspire GX-781 is a desktop by Acer.

    Have you tried plugging the monitor into the motherboard instead of the graphics card when accessing BIOS?
     
    Last edited by Originality, May 2, 2017
  5. jowan

    jowan GBAtemp Regular

    Member
    286
    28
    Jun 10, 2008
    Colombia
    Darmstadt
    I had the same problem with an Asus motherboard (M EVO something), I had my integrated video card disabled and a Nvidia GTX 960, with a monitor (23" in VGA) and a TV (32" in HDMI), all I had to do was unplug the monitor and the bios was shown in the TV. It seems some bios don't support certain resolutions.
     
  6. tech3475

    tech3475 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    657
    287
    Jun 12, 2009
    Might need to be launched from a command prompt with admin privileges.
     
  7. Justin20020
    OP

    Justin20020 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    577
    116
    Jun 22, 2015
    Gambia, The
    Yes i tried it but nothing changed

    Someone said, it could be the fast boot thing on windows that causes problems