BIG WII PROBLEM, PLEASE HELP!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by odolwa, Aug 13, 2010.

Aug 13, 2010

BIG WII PROBLEM, PLEASE HELP! by odolwa at 5:55 PM (1,456 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. odolwa
    OP

    Newcomer odolwa Member

    Joined:
    Aug 13, 2010
    Messages:
    16
    Country:
    Netherlands
    Hello, guys im new.
    I HAVE A BIG WII PROBLEM
    I had a 3.2e wii with a Darkwii extended theme installed.
    I wanted to use waninkoko's 4.1 firmware updater but i forgot to uninstall it. So i did the installation without uninstalling the theme, complete!
    i got to my 4.1e menu and started mymenuify immediately to install the darkwii 4.1e .csm file. It was a succes, but when i clicked exit my screen turned black and when i restart my wii the black screen is still there.
     
  2. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,539
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    When you don't have priiloader or bootmii boot2 installed, you have a fullbrick.
     
  3. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Did you go straight to the HBC to run mymenuify, and not to the system menu after installation? IIRC, the 4.0 and 4.1 updaters brick wii's now that IOS60 v6400 is out.
     
  4. odolwa
    OP

    Newcomer odolwa Member

    Joined:
    Aug 13, 2010
    Messages:
    16
    Country:
    Netherlands
    so i'm simply screwed? i lost my wii? is that it? GREAT
    what did i do wrong?
    did i have to install boot2 after the update or before?
     
  5. OneOfTheSame

    Newcomer OneOfTheSame Advanced Member

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Messages:
    97
    Country:
    United States
    Yes [​IMG]
     
  6. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,539
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    Do you have bootmii boot2 installed? When you installed it is not important, the important thing is that you have installed it.
     
  7. trumpet-205

    Member trumpet-205 Embrace the darkness within

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    4,363
    Country:
    United States
    In short version -

    System Menu 4.1 depends on IOS 60. However, IOS 60 was stubbed (garbage data) when System Menu 4.2 was released. Problem is that Firmware Updater 4.1 did not account for this. Therefore System Menu 4.1 cannot boot because IOS 60 is garbage. Without bootmii installed in boot2 or a NAND copy before updating to 4.1, your Wii is totally screwed.
     
  8. odolwa
    OP

    Newcomer odolwa Member

    Joined:
    Aug 13, 2010
    Messages:
    16
    Country:
    Netherlands
    THANK GOD I GOT BOOT2 INSTALLED tHANKS GUYS!
    Now all i have to do is load the anyregionchanger boot.dol and downgrade it to 3.2 right?
    please reply guys and thanks alot, i appreciate it [​IMG]
     
  9. toejam316

    Member toejam316 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    259
    Country:
    New Zealand
    Two options.
    A.) load WAD Manager and install a WAD of IOS 60 that isn't stubbed
    B.) Load WAD Manager and install System Menu 3.2 again.

    Of course, if I were you, I'd just skip ahead and use X-Flak's NUSD Auto Downloader tool to download everything you need to get your console up to date.
     
  10. odolwa
    OP

    Newcomer odolwa Member

    Joined:
    Aug 13, 2010
    Messages:
    16
    Country:
    Netherlands
    I tried to install ios60 patched and it was a succes but still a black screen..
    can't i just do it with the anyregion changer? It does say my system has a mismatch or something
     
  11. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,539
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    You need to reinstall 4.1E again. Download the WAD with NUS Downloader and install it with a Wad Manager.
     

Share This Page