Hacking basehaxx question.

Nickm23

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 17, 2015
Messages
467
Trophies
0
Age
30
XP
169
Country
Netherlands
So i am using the correct firmware number, i am using a cartridge of omega ruby with no update, yet everytime i try to trigger basehaxx it sends me to the home menu saying an error has occurered. Any ideas? (running 10.7.0.32E)

thanks.
 

FanmadeEndings

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 16, 2016
Messages
192
Trophies
0
Age
27
XP
376
Country
Gambia, The
You go to another base, talk to a person there, something something add as a group member (or something), fly back to your base, talk to that person, select "form a team", save game, install exploit. Sorry I'm being so unprecise, I don't remember it that well, but after you talked to a person in another base, it should be pretty straight forward.
 

Nickm23

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 17, 2015
Messages
467
Trophies
0
Age
30
XP
169
Country
Netherlands
You go to another base, talk to a person there, something something add as a group member (or something), fly back to your base, talk to that person, select "form a team", save game, install exploit. Sorry I'm being so unprecise, I don't remember it that well, but after you talked to a person in another base, it should be pretty straight forward.

thanks for the quick reply :)

I tried that but once in my base i get the folllowing options:

Lets do a battle
Make me something
Say goodbye
Do nothing

Any tips left?
 

Majickhat55

The Red Woman
Member
Joined
Mar 28, 2016
Messages
4,936
Trophies
1
Age
35
Location
Asshai
XP
2,948
Country
United States
You don't have to create a team at all.


  1. Make sure you have a secret base and are able to rename your team.
  2. Download the latest version of the Hombrew Starter Kit:https://smealum.github.io/ninjhax2/starter.zip
  3. Download the latest version of the basehaxx_sploit_installer:https://dl.dropboxusercontent.com/u/59471794/basehaxx_sploit_installer.zip
  4. Extract the starter kit at the root of the SD card used by the target console and copy the installer in the /3ds/ folder of the console used to install the exploit.
  5. (Recommended)Make some backups of your save file (using svdt for example).
  6. Run the homebrew launcher and launch the installer, select the firmware of the target console and follow the instructions.
  7. Then launch the game on the target console and try to rename your secret team name, the hax will be triggered and the in-game menu will appear.
  8. To launch the homebrew launcher, just select the 1st option.
 

Majickhat55

The Red Woman
Member
Joined
Mar 28, 2016
Messages
4,936
Trophies
1
Age
35
Location
Asshai
XP
2,948
Country
United States
I never created a team while using Basehaxx and it worked just fine. So I'm 99% sure it's not necessary else the guide would direct you to create one first. And you can RENAME YOUR TEAM without having one Lol. The option is in the menu the first time you enter a secret base and can be used right away.
 
Last edited by Majickhat55,

Nickm23

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 17, 2015
Messages
467
Trophies
0
Age
30
XP
169
Country
Netherlands
I never created a team while using Basehaxx and it worked just fine. So I'm 99% sure it's not necessary else the guide would direct you to create one first. And you can RENAME YOUR TEAM without having one Lol. The option is in the menu the first time you enter a secret base and can be used right away.

yea i found it out in the end, was an error on my side.

Thanks for the reply though all :D
 

FanmadeEndings

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 16, 2016
Messages
192
Trophies
0
Age
27
XP
376
Country
Gambia, The
yea i found it out in the end, was an error on my side.

Thanks for the reply though all :D

Nice!

I never created a team while using Basehaxx and it worked just fine. So I'm 99% sure it's not necessary else the guide would direct you to create one first. And you can RENAME YOUR TEAM without having one Lol. The option is in the menu the first time you enter a secret base and can be used right away.

I know it has no relevance anymore, but I'm just saying: No, you can't. You can after installing basehaxx, but the steps are meant to be checked before installing it. And if you've got no team before installing it, you can't rename any. I tried that myself.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    sombrerosonic @ sombrerosonic: clocked higher of course +1