Banner Brick and Starfall doesn't work

Discussion in 'Wii - Hacking' started by D-Jay, Jan 23, 2009.

Jan 23, 2009
  1. D-Jay
    OP

    Member D-Jay GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 23, 2009
    Messages:
    477
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Hey guys!

    I've got a banner bricked Wii w/o Chip. Starfall is installed (with Y-GC option but NOT with "Rescue-menu diagnostic disc check"), TP disc is available, but I think the TP hack isn't installed anymore.
    The Wii was downgraded from 3.4e to 3.2e and worked. Now it has a banner brick.

    Sorry for asking, I searched very intensive... but... is there ANY ANY ANY option to fix the brick w/o chip or sending it to BigN?

    Thank you so much for any hint...

    Greets
     
  2. zeldafn333

    Member zeldafn333 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Messages:
    120
    Location:
    Massachusetts B)
    Country:
    United States
    You have Y for rescue menu installed but it's not installed?
    Am I missing something here?
     
  3. nicksasa

    Member nicksasa GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,410
    Country:
    Belgium
    he cant run original discs truogh the rescue menu sorry i think you WILL need a chip or send it to N
     
  4. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    Absolute Bullcrap, that hasn't happened!

    get a chip, or send it to Shitendo
     
  5. D-Jay
    OP

    Member D-Jay GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 23, 2009
    Messages:
    477
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    You missunderstood what I wrote.
    The Wii was downgraded to 3.2e and worked all the time.
    After installing a corrupted WAD, it is banner bricked.
     
  6. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    too true, did you do IOS Downgrader aswell?
    and I'm afraid a modchip wouldn't help if you don't have trucha allow IOS's, and you reckon you've removed the TP Hack
    time to send it away i believe?
     
  7. D-Jay
    OP

    Member D-Jay GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 23, 2009
    Messages:
    477
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    ... give me hope, please ;-)
     
  8. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    since you can use trucha discs, go install a modchip a wiiclip of some kind, your choice! or send to big N, id go for a chip:)
     
  9. D-Jay
    OP

    Member D-Jay GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 23, 2009
    Messages:
    477
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Thanks four your comments (@ all).
    I not sure what I'm going to do, but know I have certainty. [​IMG]
     
  10. djtaz

    Member djtaz PM's Full - Wadder Me

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    2,997
    Country:
    Ireland
    How in gods name did you get a wad that bricks your wii in this day and age with http://wadder.net around ?
    That must have been a seriously bad source you get your wads from ... let this be ANOTHER warning to others about the dangers of installing wads- if thet arent verified , dont install them.
     
  11. WiiBlaster

    Member WiiBlaster GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    1,189
    Country:
    United States
    Hea i know especially when their is good protection against these kinds of bricks [​IMG]
     
  12. D-Jay
    OP

    Member D-Jay GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 23, 2009
    Messages:
    477
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Yeah... you're so right! I had to know it better...
    Shame on me, it was just early in the morning, I was tired... and the WAD just worked so well. I just wanted to upade some fixes (worked) and a new banner... and that's it. Banner was compiled in a wrong way.

    btw... I don't like WADder...

    And: Yes! Kddies... be sure you are safe BEVORE installing any kind of wad, brew and so on.
    I'm happy, that it was my "test-wii" and not the main one but that's not better for me.

    I hope, BigN will fix it over warranty. If not, I have to pay for my silly mistake.
     
  13. Mrkinator

    Member Mrkinator Neil Peart Wannabe

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    890
    Location:
    Great White North, Eh!
    Country:
    Canada
    How could you not like WADder, it's the best thing since Canned Bread!
     
  14. Tichinde925

    Member Tichinde925 Marth Ditto Money Match?

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    1,096
    Location:
    Warwick, Rhode Island
    Country:
    United States
    Its the same as saying you dont like making/editing banners in wads but you like downloading from sources that have corrupted wads.

    Its safer using wadder as you just supply the pics and it does the rest and you know it works.
     
  15. syst3merror

    Member syst3merror GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 10, 2008
    Messages:
    248
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    hey, feel free to not like wadder......and feel free to keep bricking your wii because you don't know how to make wads obviously!

    My suggestion is, start using wadder from here on out or dont come here looking for help when you are too stupid to make it correctly.

    "Yeah, I know I could use a lighter and start a fire, but I don't like lighters so I'll keep rubbing sticks together" [​IMG]
     
  16. icefireicefire

    Member icefireicefire GBATemp Fails.

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    961
    Country:
    United States
    this is getting funny [​IMG]
     
  17. D-Jay
    OP

    Member D-Jay GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 23, 2009
    Messages:
    477
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Think so...
    [​IMG]
     
  18. D-Jay
    OP

    Member D-Jay GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 23, 2009
    Messages:
    477
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    I have some news... Don't know if it's something interesting.

    I told ya, having a banner brick... (take a look at first post).

    I was running rescue menu (starfall) by pressing "Y" on GC-Pad.
    In the lower right appears 3.2 (EUR) and I pushed an original disc in, hoping an update will be installed...
    Everytime the TV goes black, 3.2 (EUR) disppears and nothing happens.

    Now I pushed in SSB Brawl, the TV goes black, 3.2 (EUR) disappears but now(!) the drive blue lights turned on and pulsates light blue, dark blue, light blue, dark blue...

    Can anybody explain me what happens?

    Thanks a lot!
     
  19. patrickv

    Newcomer patrickv Member

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    37
    Country:
    Australia
    woah thats crazy, changing different colours. i have the exact same problem as you. i installed a wad i got from wiibrew.org(u'd think theyre safe), and it gave me a banner brick. so im planning to install a modchip.i only have onen wii tho, so i havent been playing for past weeks, lol.
     

Share This Page