Bad internet?

Discussion in '3DS - Nintendo Network' started by flygon12345, Jul 29, 2012.

Jul 29, 2012

Bad internet? by flygon12345 at 9:43 AM (5,375 Views / 0 Likes) 64 replies

  1. flygon12345
    OP

    Member flygon12345 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 28, 2011
    Messages:
    513
    Country:
    India
    when i play mario kart 7 online or kid icrus online i keep getting communication errors and stuff and i think its maybe due to my net speed being bad

    my download speed is 1.6mbps and download speed is 0.3mbps
     


  2. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Do you have a desktop or laptop using wireless you can run a test on for us?
     
  3. Daemauroa

    Member Daemauroa GBAtemp Regular

    Joined:
    May 10, 2012
    Messages:
    133
    Country:
    Netherlands
    If I can trust my memory I think this sounds more like a firewall issue than bad internet. btw, did you make a typo in your post ? because i think you upload speed may be 0,3 mb/s.

    like Rydian said, can you run some speed test en post the result like ping etc here? a good speedtest for example : http://www.speedtest.net/
     
  4. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Well since it seems to be spotty I'd say a ping consistency test.

    1. In your start/globe menu, go to the "run" command. If you're on vista/7, you'd use the little white box near the bottom. Type in "CMD" and press CTRL+SHIFT+ENTER.
    2. In the black box that comes up, type this with no quotes, and press enter. "cd desktop".
    3. Then in the black box, type this with no quotes and press enter. "ping -t google.com > ping.txt". It won't appear to do anything, just let it sit for a few minutes.
    4. After a few minutes, go back to the black box and press CTRL+C.
    5. Type "exit" with no quotes and press enter to close the black box.
    6. You should have ping.txt on your desktop. Copy it's contents onto a site like http://paste2.org/new-paste and link us.
     
  5. Costello

    Administrator Costello Headmaster

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    12,031
    it is due to the fact that you live in india.
    you are probably playing with people around the world.
    when playing with people far from you, communications take time, the data sent by your 3DS takes a while to be received by the other players.
    that means lag occurs, and possibly communication errors too.
    there is no way around this, your only hope is that other indian players will play this too, or you move to another country :P
     
    1 person likes this.
  6. DragorianSword

    Member DragorianSword GBAtemp's #1 Gunter

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    598
    Country:
    Belgium
    I had this problem too and it appeared to be my firewalls work.
    I don't know how I fixed it anymore exactly, bt if you add an exception for your 3DS it should be fixed.
     
  7. flygon12345
    OP

    Member flygon12345 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 28, 2011
    Messages:
    513
    Country:
    India
    these are the results given by speedtest.net do you want something else ?
     
  8. AlanJohn

    Member AlanJohn くたばれ

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    3,425
    Location:
    Canada,New Jersey
    Country:
    Ukraine
    I'm quite sure that is not a problem when you have a good stable internet connection.

    Also, OP should check if he's downloading something.
     
  9. flygon12345
    OP

    Member flygon12345 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 28, 2011
    Messages:
    513
    Country:
    India
    thats where the results are from


     
  10. the_randomizer

    Member the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    17,371
    Location:
    Unknown
    Country:
    United States
    And I thought my connection was bad.
     
  11. flygon12345
    OP

    Member flygon12345 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 28, 2011
    Messages:
    513
    Country:
    India

    pls try to remember
     
  12. flygon12345
    OP

    Member flygon12345 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 28, 2011
    Messages:
    513
    Country:
    India
    lol


     
  13. DragorianSword

    Member DragorianSword GBAtemp's #1 Gunter

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    598
    Country:
    Belgium
    You should be able to go into your routers settings by typing 192.168.0.1 or something similar in your browser.
    There should be firewall-settings around there somewhere and you can add exceptions there.
    I don't know what router you use of course and I'm not an expert so you should look into your routers manual to be sure how to do it.
    If you don't have the manual anymore you can always look around for it on the internet.
     
  14. the_randomizer

    Member the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    17,371
    Location:
    Unknown
    Country:
    United States
    Lol-worthy it is, during downtime (which is often after 2AM), I get 7mbps download, but I often get upload that's slightly higher (which is very unusual, it's supposed to be the other way around). Note that this happens ~5% of the time when I use it. The other 95% of the time, i rarely get >1mbps download.
     
  15. flygon12345
    OP

    Member flygon12345 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 28, 2011
    Messages:
    513
    Country:
    India
    well atleast u have 7mbps speed mine just sucks


     
  16. LockeCole_101629

    Member LockeCole_101629 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Messages:
    276
    Country:
    New Zealand
    have you ever heard about latency?

    it doesn't matter how much bandwidth your internet has.
    if destination between player to player (known as peer 2 peer) if too far, latency goes up.

    More latency = Delay/Lagging occur.

    it also affected by activity on your network, just for example: your sister/brother/or you downloading something/or streaming youtube, you will have a miserable game experience.
    read about it on wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Latency_%28engineering%29
     
  17. DragorianSword

    Member DragorianSword GBAtemp's #1 Gunter

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    598
    Country:
    Belgium

    What router do you have?
     
  18. the_randomizer

    Member the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    17,371
    Location:
    Unknown
    Country:
    United States
    Again, I rarely get those speeds, 95% of the time, it's not even 1mbps
     
  19. flygon12345
    OP

    Member flygon12345 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 28, 2011
    Messages:
    513
    Country:
    India
    beetle .ADSL2 + router thats what writen on top of the router


     
  20. LockeCole_101629

    Member LockeCole_101629 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Messages:
    276
    Country:
    New Zealand
    type this on your computer
    on win 7 type on search bar and run CMD
    heck: http://www.sevenforums.com/tutorials/947-command-prompt.html

    on win xp: start menu run type CMD enter

    type on cmd prompt
    ipconfig /all

    see numbers on default gateway, that is your router/modem IP Address
    type it on browser and log in into it.

    Go to firewall menu somewhere on advance tab.
    checklist on it, if it's enable, disable it.
    [​IMG]

    this is just example.

    if you don't understand this thing, I suggest, just leave it and play something else.
     

Share This Page