Backup Loaders Wont Work

Discussion in 'Wii U - Hacking & Backup Loaders' started by yslyannick, Feb 15, 2014.

  1. yslyannick
    OP

    yslyannick Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Aug 22, 2011
    Netherlands
    Hello,

    Every time that i start a backup loader the backup loader wont read my USB or hard drive, i have tried the following Backup Loaders: Wiiflow, USBLoader GX, Configurable USB Loader.
    I have installed d2xv10-beta53-alt-vWii.
    I have also tried both the USB ports.

    Sorry for my bad English.
     
  2. Goku Junior

    Goku Junior GBAtemp Advanced Fan

    Member
    950
    288
    Dec 27, 2013
    Argentina
    Buenos Aires, Argentina
    Try connecting the USB Drive before the CFG USB Loader starts, if didn't work, connect it after the CFG USB Loader start (when is searching the USB Drive), if this didn't work again, you need a Y-cable.
     
  3. yslyannick
    OP

    yslyannick Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Aug 22, 2011
    Netherlands
    Thanks for the quick reply!!!

    I will test it now
     
  4. Etheboss

    Etheboss Official LULWUT supporter

    Member
    2,444
    667
    Feb 24, 2009
    Netherlands
    Around somewhere
    Also try d2xv10-beta52-vWii.
     
  5. the_randomizer

    the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Member
    20,726
    9,714
    Apr 29, 2011
    United States
    Dr. Wahwee's castle
    Having the same issue, I followed http://gbatemp.net/threads/full-vwii-softmod.339899/ exactly. RetroArch Wii, detects my drive and I can even navigate, but USB Loader GX, nothing. Tried swapping cables in different slots, didn't do anything. It always tells me the paths are configured to SD only. Can't change those. So the HDD itself is fine, but it doesn't even show up in the loader.
     
  6. Bladexdsl

    Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Member
    15,980
    3,673
    Nov 17, 2008
    Australia
    Queensland
    are you even using a y-cable?
     
  7. the_randomizer

    the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Member
    20,726
    9,714
    Apr 29, 2011
    United States
    Dr. Wahwee's castle

    Yup. Turns out cIOS249 hates my HDD, using 251 resolved the issue, and according to a new vWii hacking guide, some HDDs don't work on the default IOS. Yeah, that was freakin annoying :D
     
  8. Bladexdsl

    Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Member
    15,980
    3,673
    Nov 17, 2008
    Australia
    Queensland
    no is the op using a y-cable :lol:
     
  9. the_randomizer

    the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Member
    20,726
    9,714
    Apr 29, 2011
    United States
    Dr. Wahwee's castle

    Whoops, my bad!