Hacking Backup Launcher Gamma black screen and restart problem

lol^^

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 15, 2009
Messages
21
Trophies
0
XP
78
Country
So I've installed the Backup Launcher Gamma but I've previously installed the 0.3 beta first. When I load Gamma it's a black screen. I have to press 1 to see the menu, and restart doesn't seem to work as it will just freeze my Wii.

Is there a way to completely uninstall it so I can try to install it? I've tried using WAD manager to uninstall previous wads and redo the whole process but the problem still exists.

Help would be greatly appreciated. Thanks in advance.
 

ether2802

we have the techno...!!
Former Staff
Joined
Oct 14, 2007
Messages
4,349
Trophies
0
Age
39
Location
Pto. Vallarta
XP
292
Country
Mexico
I'm pretty sure you didn't install the cIOS requiered for Gamma, so.......just use Wad Manager and give a look at my signature
wink2.gif
 

lol^^

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 15, 2009
Messages
21
Trophies
0
XP
78
Country
I'm pretty sure that I've installed everything that's required. I've even downgraded to 3.2 but the problem still seems to exist.
 

ether2802

we have the techno...!!
Former Staff
Joined
Oct 14, 2007
Messages
4,349
Trophies
0
Age
39
Location
Pto. Vallarta
XP
292
Country
Mexico
look at my signature and install with wad manager what's in there, ok?? if it can be installed, first do the uninstall and then redo the install...!!!
smile.gif
 

lol^^

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 15, 2009
Messages
21
Trophies
0
XP
78
Country
OK so I've installed what's in your sig. But the problem still persists. So what's the problem now?

Also I've tried and I can't play any games on it.
 

lol^^

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 15, 2009
Messages
21
Trophies
0
XP
78
Country
cIOS36_rev7

I followed your guide. But before that I've installed the beta launcher.

QUOTE said:
Stage 2 : Main Backup Loader install section
************************************
3. Test your game by going to 2. Backup Launcher and make sure it loads properly.
Well that's where the problem lies. Backup Launcher doesn't load properly.
 

djtaz

PM's Full - Wadder Me
Member
Joined
Sep 21, 2008
Messages
2,997
Trophies
0
Age
50
Website
Visit site
XP
91
Country
once you have cIOS36_rev7 installed the backup launcher dol file that runs from the homebrew channel should work - if it doesnt its a disc issue.
 

lol^^

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 15, 2009
Messages
21
Trophies
0
XP
78
Country
It's not a disc issue since the rebooting doesn't even work, with or without disc.

Is this because of something I've done before? I followed another guide when installing the beta launcher. It had something to do with DVDx.
 

djtaz

PM's Full - Wadder Me
Member
Joined
Sep 21, 2008
Messages
2,997
Trophies
0
Age
50
Website
Visit site
XP
91
Country
rebooting wont work without the disc working as it cant read the disc info.
use a working disc tested on another machine.
 

kengie

New Member
Newbie
Joined
Jan 25, 2009
Messages
1
Trophies
0
XP
1
Country
Hong Kong
lol^^, can you list how you solve the problem? As I have having this problem with only one certain Disk. It was working fine before. Please help.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    She has all my weak points smart funny blonde and she lights up the room when she walks in and nothing else exists when she is there
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    I would eat the corn out of her.... Lol
    +1
  • Veho @ Veho:
    Psi! You're alive!
    +1
  • Veho @ Veho:
    ...and you have yet another new
    girlfried :rolleyes:
    +1
  • Veho @ Veho:
    MAKE HER SIGH A PRENUP
    +1
  • cearp @ cearp:
    PSI <3 🌽
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Lol Veho I'm down to 3
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Dumping one soon
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    My Facebook has like 120 women now or something lol
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Each one hotter than the last...
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Ordered a new SSD
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Your mom's an SSD lol
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Your mom writes to me fast
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    I haven't placed an order with Newegg since like 2016 lol
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Amazon Is better lol
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Hard to find a fast 2tb SSD for 130
    +1
  • Peretti @ Peretti:
    lately I downloaded super mario galaxy for wii, but in the first phase, right in the first cutscene of the game, the game freezes in that part, with the image appearing but completely frozen. I already had this problem with pikmin 2 but in the end I couldn't fix the problem. Has anyone had this problem, and if so, did you find a solution?
  • K3N1 @ K3N1:
    Moms spaghetti
  • Veho @ Veho:
    Why are republicans so desperate to see Hunter Biden's dick? I don't get it.
  • Maximumbeans @ Maximumbeans:
    They need to see it to prove he isn't a reptilian
  • Veho @ Veho:
    I thought they were trying to prove that he was a reptilian.
  • Maximumbeans @ Maximumbeans:
    Oh yeah :rofl2: then I have no idea!
    Veho @ Veho: