backup didn't work

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Ethanx94, Nov 17, 2008.

Nov 17, 2008

backup didn't work by Ethanx94 at 1:38 AM (1,085 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. Ethanx94
    OP

    Member Ethanx94 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    279
    Location:
    In the parallel dimension
    Country:
    United States
    Okay. My first attempt at a backup. Took 5+ hours on my crappy wildblue sattelite internet to dowload this 500+MB file which was the clean iso in an rar. Its PAL version of Wii Music for my NTSC console. I have cios36_rev5 and dvdx installed onto IOS249. I brickblocked it then burned it onto a DVD+R Memorex disc with Imgburn and I set the booktype to DVD-ROM. I set the burn speed to between 3x and 8x but most of the time it burnt at 6x. I used wiigator's .3b fix. When I start the loader, insert the game disc, and tell it to force pal or ntsc it gives me an error. It's a strange error because its an error on top of an error. It says Error: Set []eorypNofDVDI. Or something similar. See picture [​IMG]
    EDIT: Finally got it to work. I had to install the new cios. To anyone else out there with a similar problem take my advice and don't be a pussy. I got this working with the new gamma (didn't try it through the disc channel though) and the old wiigator loader in the picture. I burned a dvd+r with a dvd-rom booktype (as stated above) and a dvd-r and they both work the same.
     
  2. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    for 0.3beta you don't need the DVDx app, by the way why you aren't using the newer 0.3gamma????
     
  3. Ethanx94
    OP

    Member Ethanx94 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    279
    Location:
    In the parallel dimension
    Country:
    United States
    I heard gama wont force ntsc or pal or whatever one i need forced. And I think I need a different cIOS.
     
  4. Ethanx94
    OP

    Member Ethanx94 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    279
    Location:
    In the parallel dimension
    Country:
    United States
    Bump
    Can someone confirm this. And also which one do I need forced since I have a ntsc wii/tv.
     
  5. zetswei

    Newcomer zetswei Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    I'm having this problem also on an NTSC wii, with NTSC game
     
  6. EmperorOfCanada

    Member EmperorOfCanada GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    1,478
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    I use gamma_djtaz loader channel (the one with gbatemp all over it) and I didnt change any settings and all my ntsc backups work fine on ntsc wii
     
  7. zetswei

    Newcomer zetswei Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    do you have a link to how to install? Do you just install the .wad with wad installer and it's good?
     
  8. quim69

    Member quim69 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    485
    Country:
    Andorra
    That error is either a bad burn or the cios isn't installed properly.

    Also a 500mb release of wii music isn't "clean", it's a scrubbed release.
     

Share This Page