Homebrew Attempting a Dsiware downgrade...

hallowersv

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Feb 1, 2016
Messages
49
Trophies
0
Age
27
XP
67
Country
Canada
I have a lot of doubts.... Okay... so i'll explain you what i've done so far, hope you can understand me :(

First of all, what i want to do is to transfer fieldrunners from my a9lh console to a n3ds 11.0 stock. okay here i'll explain you what i've done.

I bought a 10$ eshop card , then i proceeded to redeem it in the nintendo website, in my actual NNID, that was the moment i screwed it up, because i didn't check if my a9lh console had THAT NNID, so when i went to ''download'' fieldrunners on the a9lh, i saw i had no linked NNID in it, then i went to check in my other non-hacked ds if my actual NNID was over there, and indeed, it was.

So what i did was to try to unlink it by following some steps on the internet, like formatting ( didn't work ), and then i tried to call nintendo, but i couldn't , cuz i'm from another country and i didn't know very well how to.... so what i did was to transfer all the data from the non-hacked 3ds to my a9lh console

And that pretty much did the thing, i've already downloaded again the fieldrunners on my a9lh, i still have my 5.01$ left there...

So, what i want to do next is to do the real thing, transfer to n3ds
I know how to do it , but, i have some doubts, like

-When i complete the transfer to the n3ds .. How i'll get my NNID back to my a9lh console?
-If the transfer involves changing SD cards, How will a9lh run if it has to run mandatory with SD card?
Like, what will happen to the corrupted file injected to fieldrunners, does it saves on the source 3ds SD card, and then proceeds to work on the target? Do i need to remove the source sd card when the transfer is complete to the n3ds?

I DON'T REALLY KNOW WHAT I'M SAYING BUT I HOPE THAT YOU UNDERSTAND ME

with love... biggest noob ever
 

Giodude

GBAtemp's official rock
Member
Joined
May 17, 2015
Messages
5,094
Trophies
1
Age
23
Location
New York
XP
2,761
Country
United States
I have a lot of doubts.... Okay... so i'll explain you what i've done so far, hope you can understand me :(

First of all, what i want to do is to transfer fieldrunners from my a9lh console to a n3ds 11.0 stock. okay here i'll explain you what i've done.

I bought a 10$ eshop card , then i proceeded to redeem it in the nintendo website, in my actual NNID, that was the moment i screwed it up, because i didn't check if my a9lh console had THAT NNID, so when i went to ''download'' fieldrunners on the a9lh, i saw i had no linked NNID in it, then i went to check in my other non-hacked ds if my actual NNID was over there, and indeed, it was.

So what i did was to try to unlink it by following some steps on the internet, like formatting ( didn't work ), and then i tried to call nintendo, but i couldn't , cuz i'm from another country and i didn't know very well how to.... so what i did was to transfer all the data from the non-hacked 3ds to my a9lh console

And that pretty much did the thing, i've already downloaded again the fieldrunners on my a9lh, i still have my 5.01$ left there...

So, what i want to do next is to do the real thing, transfer to n3ds
I know how to do it , but, i have some doubts, like

-When i complete the transfer to the n3ds .. How i'll get my NNID back to my a9lh console?
-If the transfer involves changing SD cards, How will a9lh run if it has to run mandatory with SD card?
Like, what will happen to the corrupted file injected to fieldrunners, does it saves on the source 3ds SD card, and then proceeds to work on the target? Do i need to remove the source sd card when the transfer is complete to the n3ds?

I DON'T REALLY KNOW WHAT I'M SAYING BUT I HOPE THAT YOU UNDERSTAND ME

with love... biggest noob ever
Nnid's are stored on nintendo's servers. Ill admit i didnt read that whole thing because most of it was rambling, but doing a dsi downgrade will sacrafice the nnid on 3ds A (the a9lh 3ds) to give it to 3ds B (the 11.0 3ds)
 

TariqSoftDev

~Zexceil
Member
Joined
Sep 18, 2013
Messages
716
Trophies
1
Location
London
XP
1,018
Country
Lol you have a A9LH 3DS why didn't you just download the CIA , no pirating tho, assuming you have bought the game on your other system.

Disclaimer: I do not encourage piracy of any sort, buy the game if you want to install CIA game backups legally
 

Olmectron

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 31, 2012
Messages
2,657
Trophies
2
Age
31
Location
A game
XP
3,855
Country
Mexico
1. When you complete the transfer of your NNID, you'll need to wait seven days to transfer back to the A9LH system. However, this will ONLY WORK if both of them are N3DS, if your A9LH'd system is O3DS, then there's no coming back via System Transfer. You'd need to talk to Nintendo for them to transfer it on their servers for you.

I don't know why Plailect doesn't add the fact that you can buy Fieldrunners and transfer it without a linked NNID. I formatted my A9LH system to remove my linked NNID, then bought Fieldrunners withoout any NNID, and transferred just fine, then followed all the guide.

2. The whole point of System Transfering the Fieldrunners game is to transfer the already injected hacked save to the non-hacked 3DS, so you can downgrade the firm. So, yes. Once you put the SD card from the original system, it should be usable on your N3DS.
 

hacksn5s4

Banned!
Banned
Joined
Aug 12, 2015
Messages
4,332
Trophies
0
XP
1,322
Country
if you install the ticket though and download if from the eshop the server thinks you bought the game so shound;t it tranfer if you download field runners using tickets
 

Olmectron

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 31, 2012
Messages
2,657
Trophies
2
Age
31
Location
A game
XP
3,855
Country
Mexico
if you install the ticket though and download if from the eshop the server thinks you bought the game so shound;t it tranfer if you download field runners using tickets
Don't know if you're just trolling or really ignore the matter.

A game installed from ticket using tools like CIAngel and TIKDevil doesn't get transferred with System Transfer!
 

hacksn5s4

Banned!
Banned
Joined
Aug 12, 2015
Messages
4,332
Trophies
0
XP
1,322
Country
Don't know if you're just trolling or really ignore the matter.

A game installed from ticket using tools like CIAngel and TIKDevil doesn't get transferred with System Transfer!
no i mean like using the ticket to trick the eshop to thinking you have bought the game and it will let you download it from the eshop
 

Olmectron

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 31, 2012
Messages
2,657
Trophies
2
Age
31
Location
A game
XP
3,855
Country
Mexico
no i mean like using the ticket to trick the eshop to thinking you have bought the game and it will let you download it from the eshop
That works, but if what you want is to downgrade via transferring a hacked game to a vanilla 3DS, your idea doesn't work. And that is what OP is asking.

It only works if all you want is to play the game.
 

hacksn5s4

Banned!
Banned
Joined
Aug 12, 2015
Messages
4,332
Trophies
0
XP
1,322
Country
That works, but if what you want is to downgrade via transferring a hacked game to a vanilla 3DS, your idea doesn't work. And that is what OP is asking.

It only works if all you want is to play the game.
eh well another ds i game exploit with out needing a hacked save needs to happen for 11.0 downgrading with out an other 3es
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    Google isn't very helpful anymore, you get recommended loads of crap that doesn't solve the thing that you're looking for.
    +1
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    @K3Nv2, afaik yeah but I also don't think that it runs on home grade routers like openwrt/dd-wrt does. OPNsense runs on full-on x86 PC hardware
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Sadly openwrt seems to be dying for support unless it's just. Anew name
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Like made by the same devs different architecture
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    idk, I mean it had a new release back in March https://github.com/openwrt/openwrt/releases
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    Not sure how recent hardware it supports though
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I mean for 1st party routers iirc linksys use to support it
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    ahhhh that I have no idea
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    pretty cool though if so
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Or from what ive heard ways to set custom imgs for 1st party routers so locked down now days
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    OPNsense VM and specs and specs of system it's running on. https://imgur.com/a/S9wgGUD
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    I've turned more features on in OPNsense lately and it's getting kind of high on RAM usage, I see. Probably bump that up to 4GB soon
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I wanna make a 8core router with support for 20gbps doesn't even sound that silly lol
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    I only have 1 gig internet but internally I have 10 gig connectivity for everything on my lan lol
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    fiber connection from my desktop PC back to my core network switch
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    2 port HPE SFP+ PCIE NIC in my desktop and all of my servers
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    silly shit
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    eventually this desktop is going to act as a server too, just for the hell of it. Because this PC is WAY fucking overkill for how little I use it.
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    And once I do that, my desktop OS that I interact with is just going to be a virtual machine and use GPU passthrough to connect everything
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Send it to me ffs
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    No because it's my desktop lol
  • Sicklyboy @ Sicklyboy:
    The most use this PC is getting right now is 979 Chrome tabs open right now
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    This is my desktop there are many like it but it is mine alone
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Enabled PPPoE on router now no wifi connection lul
    Sicklyboy @ Sicklyboy: F