AR DS

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by DSFan08, Nov 4, 2008.

Nov 4, 2008

AR DS by DSFan08 at 5:49 AM (1,808 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. DSFan08
    OP

    Member DSFan08 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Messages:
    100
    Country:
    United States
    Ok, so having to deal w/files and flashcarts isn't exactly something I wanna think of using for some simple codes that can be found in the .dat file here.

    I wanna get the Action Replay for the DS and I wanna be absolutely sure I can convert the codes found in the .dat format into a format I can use for the Action Replay.
     
  2. Narin

    Former Staff Narin The Cheat Master, kupo!

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    2,624
    Country:
    United States
    The Action Replay DS will not work with ROMs and flashcards, only the real, actual game carts. Also the het database at http://cheats.gbatemp.net have support for the Action Replay DS.
     
  3. DSFan08
    OP

    Member DSFan08 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Messages:
    100
    Country:
    United States
    What's the most recent database I can use (I probably already have it), but wanna make sure. I just want the database I can open w/the Code Editor thing and save in....what format? For the AR DS.
    Actually, the question is do I have to manually input the codes from the database into the AR program?
     
  4. Narin

    Former Staff Narin The Cheat Master, kupo!

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    2,624
    Country:
    United States
  5. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    hmmm, you can download the cheat database~!
    remember if you are r4 user... should always read narin's disclaimer to avoid potential problems
     
  6. DSFan08
    OP

    Member DSFan08 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Messages:
    100
    Country:
    United States
  7. Blfdgfdghd

    Banned Blfdgfdghd Banned

    Joined:
    Aug 22, 2008
    Messages:
    337
    Country:
    Canada
    good to know you fix your problem
     
  8. DSFan08
    OP

    Member DSFan08 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Messages:
    100
    Country:
    United States
    Now I gots another problem.

    I tried to delete some codes from my game's list, ones I don't want, and ended up deleting the game.

    Then when I tried to put said game back into my AR, it said the memory was full.

    One more thing: If I activate a code like "Cloning" or "Hatch Egg" or "Max Cash." Then I save the game after using the codes, will they be permately activated?
     
  9. Hehe Moo

    Member Hehe Moo Moo?

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    1,137
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Wait a second... if you're using the actual Action Replay, you don't need to delete codes from the games list.
     
  10. Reaper

    Member Reaper Tͩ͒ͥ̈́ͧ̓͑̆̂

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    1,258
    Country:
    United States
    Yes they will.
     
  11. DSFan08
    OP

    Member DSFan08 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Messages:
    100
    Country:
    United States
    I have the Installation CD that came w/the AR.
    I installed the program.
    I went back here to see the subscription link I could use.
    It didn't work.
    Is there one that does? I already have Pearl codes, but now I want the Diamond w/o the hassle of trying to use the manual addion through the actual AR.
     
  12. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    The cheats from Narin didn't show up [​IMG].try again and tweak some stuff.Who knows?
    Pokemon cheats?you don't want to add the codes yourself,can copy pasting the codes work?why not just get a flashcart and use the cheats from Narin's cheat database?
     
  13. DSFan08
    OP

    Member DSFan08 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Messages:
    100
    Country:
    United States
    I have an Action Replay DS code subscription here
    http://cheats.gbatemp.net/latest/Action_Replay.xml
    Just add it to the Action Replay Code Manager application that comes with the AR DS.

    Narin gave me this.
    I try to add it to the "Add New Subscription" box when I clicked the "Add New Subscrpition".
    This is all going on when I have the program itself opened.
    It's not working.

    I have NO problem w/the AR. Just trying to get the Subscription that Narin mentioned.
     
  14. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    well,i don't own AR but i'll try to keep up [​IMG],so,is there a somewhat folder where files are place?maybe you can put it there(you must try possibilities you know)
     

Share This Page