1. jinghuacao

    jinghuacao Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 15, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    Canada
    i use iosdowngrade 2-3 times every week ever since 3.4 was launched. I agree with you that downgrade is safe(until boot2v4 came out), cioscorp is good.

    but for god's sake, why do you need install cioscorp before you change from K to U? it heard cioscorp set it is own version to the highest version possible to prevent nintendo update wiping it out. it seems it successfully prevented you from downgrading it.

    it seems you followed a lot of online guide, but til now you have not yet understood that your first mission is to convert K to U, turn it into a clean U WII, not anything else.
     
  2. Wateva

    OP Wateva Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 16, 2009
    Messages:
    35
    Country:
    United States
    I need a drivekey for that and I need to configure DriveKey first. I'm getting a wii to softmod in a few days and I'll use it to configure the DriveKey. You guys were so focused on flaming me that you guys didn't even read that I was able to get to the rescue screen. [​IMG]

    Also, I acknowledge that I'm trying to prove a point, but I'm also reading and understanding everything you guys are saying.
    The point is, I know I was an idiot to downgrade using CIOS Downgrader.. I know now that I do need to go from K to U first before going down. Also, I know I'm risking other wiis and to avoid that I'm looking for Preloader 4.1 hacks that will enable most of the ones that exist on 3.2. That said I will use Safe Upgrade to 4.1 from now on. [​IMG]


    About the drivekey, how can I configure it to autoboot? I've never used a modchip b4. I'm all into software. [​IMG]


    Update: Got the drivekey configured to autoboot. Now I just need time to poke around the internet to download the correct 3.3k files (I've tested the UUDv2 and it wouldn't boot, weird) and start using ARC AutoBoot disk to fix that wii.
    Does anyone here knows where I can find the .INI file to preloader so I can use 4.1 fw?
     
  3. Wateva

    OP Wateva Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 16, 2009
    Messages:
    35
    Country:
    United States
    So, let's sum it up.

    I've a KOR 3.3 that was "downgraded" to 3.2U.
    It's bricked but I still can get to the rescue menu - it shows 3.2(kor) - (Sysmenu brick - I can see the Health & Security warning but when I press A all I get is a black screen).

    Now,
    I've a drivekey and I've set the AutoBoot ON using a different WII. I've booted ARC on that wii.

    I've tested the drivekey with US and KOR settings but the ARC Autoboot won't boot at all.


    Help?????
     
  4. Slowking

    Slowking GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    1,401
    Country:
    Gambia, The
    The system menu doesn't run on an IOS with the trucha bug, so no homebrew disc. Get a disc with a System Menu of 3.3U or above and update. With some luck that's going to fix your Wii.
     
  5. Wateva

    OP Wateva Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 16, 2009
    Messages:
    35
    Country:
    United States
    I'm trying to use the Wii Resort backup. It has 4.1u.. But the rescue menu shows up only KOR, should I look for a korean update?

    Edit: Can't seem to be able to boot anything.. damn..
     
  6. WiiPower

    WiiPower GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Gambia, The
    When the menu says 'K', you need a 3.3 or higher 'K' game. And i don't think you need a modchip for this, but it helps of course.
     
  7. Wateva

    OP Wateva Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 16, 2009
    Messages:
    35
    Country:
    United States
    It's going to be hard to find one game than. In here we only get US/Pal games. It's hard to come across an original Korean game. And I've never seen a korean Wii Resort Sports.. [​IMG]

    Does Wii Fit carries an update? If yes, I've seen one listed over ebay (game only)..
     
  8. Slowking

    Slowking GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    1,401
    Country:
    Gambia, The
    Just get a backup. If you are not going to play it it's moraly ok. [​IMG]
     
  9. Digital1980

    Digital1980 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Messages:
    499
    Country:
    United States
    I downgraded my Wii from 3.4 to 3.2 when I first discovered the scene. Mostly because I was listening to wrong people. Everybody is a "pro" on the Internet. I now have an idea of who has some factual knowledge to contribute.

    Luckily it worked out but after reading this thread, I now realize what bad decision it was. My Wii serial number is like LG31***** something. Must be an older one? Upgraded to 4.1 and don't regret it all.
     
  10. neardark

    neardark GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Messages:
    278
    Country:
    about as much help as a fart in a wet suit.
     
  11. Wateva

    OP Wateva Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 16, 2009
    Messages:
    35
    Country:
    United States
    I usually downgrade Wii's here, but those downgrades are from J to U or U to U but those aren't risky as K Wiis.. K ones are risky and I tried my usual method to downgrade and got a brick. (The Wii's serial is LKM****)
     
  12. WiiPower

    WiiPower GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Gambia, The
    Look at the files in the .iso with WiiScrubber. In the 1st partion there are the update files, look which version the system menu there has and you know what update is on the disc:
    http://wiibrew.org/wiki/System_Menu
     
  13. xzxero

    xzxero ♥bong milk does good for the brain♥
    Member

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Country:
    United States
    you still have "clients"?
    dvd's arent expensive at all.
     
  14. Slowking

    Slowking GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    1,401
    Country:
    Gambia, The
    Also Wii reads DVD RWs. So no need to burn DVDs away...
     
  15. Wateva

    OP Wateva Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 16, 2009
    Messages:
    35
    Country:
    United States
    Lol, sure, and I know that DVD's aren't expensive and I just bough a 50 pack. It's just that a Wii here costs around US$450 (cost to resell), I just needed time to get those and I hate wasting anything, even DVD's..
    I own a lanhouse that fixes PS2's, 360's, Wii's..
    I've 7 dead 360's.. All 3RROD. One PS3, YLOD. And now, one wii. All on display. ^^ Can't do much about the 360's and the PS3, but I've never had a wii brick.

    Well, I still think I can save the Wii..
    I'll just look for the correct wii game now.
     
  16. zektor

    zektor GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    1,323
    Country:
    United States

    How so? It was song and word...can't go wrong there [​IMG]
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Another, brick, story