AK2 Can use R4Ultra & R4Pro Kernel

Discussion in 'Acekard' started by niu, Dec 23, 2008.

Dec 23, 2008

AK2 Can use R4Ultra & R4Pro Kernel by niu at 1:48 AM (19,401 Views / 0 Likes) 32 replies

  1. niu
    OP

    Member niu GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    305
    Country:
    United States
    www.R4Ultra.com
    www.R4dspro.com
    www.r4-new.com


    sorry my bad english.

    ------------------------
    I Love Taiwan!
     


  2. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    It will run the gui yes but games will not run, as stated in another topic this is a modified AKRPG gui, the loader code is for an R4 clone so will not work on AK2.
     
  3. niu
    OP

    Member niu GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    305
    Country:
    United States
    AK2 can play game with R4Ultra & R4Pro kernel.
    but moonshell can't softreset.

    sorry my bad english




    ------------------------
    I Love Taiwan!
     
  4. niu
    OP

    Member niu GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    305
    Country:
    United States
  5. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    I knew it was based on the latest Acekard firmware and that the gui was OEM but i didn't think the cart itself was the same
     
  6. UltraMagnus

    Member UltraMagnus hic sunt dracones

    Joined:
    Aug 2, 2007
    Messages:
    1,967
    Location:
    Portsmouth
    Country:
    United Kingdom
    can these carts run the standard acekard2 firmware then?

    its interesting to know that they chose to clone the acekard2 and just give it a r4 skin
     
  7. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    I cannot get the R4Ultra firmware to run any games on my AK2. I haven't tried the other carts firmware yet but i think that will be the same.

    EDIT: No luck with the other cart either.
     
  8. niu
    OP

    Member niu GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    305
    Country:
    United States
    R4Ultra & R4Pro can't run official AK2 kernel [​IMG]


    but AKAIO no test
     
  9. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    It shouldn't run AKAIO either, and the above firmwares don't work on official AK2's either.
     
  10. niu
    OP

    Member niu GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    305
    Country:
    United States
    TF
    ├_SYSTEM_/
    ├MOONSHL/
    ├akmenu4.nds (Rename _DS_MENU.DAT to akmenu4.nds)
    ├_DS_MENU.INI
    └_DS_MSHL.NDS
     
  11. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    I shouldn't have to make it my initial firmware, it should boot fine from the rom list [​IMG]
     
  12. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    i hope all cloners and those who support them get coal for x-mas.

    -another world
     
  13. UltraMagnus

    Member UltraMagnus hic sunt dracones

    Joined:
    Aug 2, 2007
    Messages:
    1,967
    Location:
    Portsmouth
    Country:
    United Kingdom
    hey, its inevitable that someone will pirate a piracy device
     
  14. gratefulbuddy

    Member gratefulbuddy amateur lunatic

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    802
    Location:
    on the wheel
    Country:
    United States
    So the question remains.....

    Why would anyone use these crappy ripped off fws on their AK2 when there is a vastly superior loader (AKAIO) with more features?
     
  15. DaMummy

    Member DaMummy GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    1,265
    Location:
    Cleveland
    Country:
    United States
    So the question remains.....

    Why would anyone use these crappy flashcarts with a R4 name on them when there are vastly superior flashcarts (insert random flashcart name here) with actual features?
     
  16. niu
    OP

    Member niu GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    305
    Country:
    United States
    R4pro can run ak2 kernel,AKAIO???
    R4ultra can't run ak2 kernel

    king of R4 clone = R4pro

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
  17. gratefulbuddy

    Member gratefulbuddy amateur lunatic

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    802
    Location:
    on the wheel
    Country:
    United States

    So which is it?
     
  18. hyun

    Member hyun GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    298
    Country:
    United States
    Is there any link that I can download the '
    acekard 6in1 that you showed me in the youku site?
     
  19. niu
    OP

    Member niu GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    305
    Country:
    United States
    R4pro can run AK2 R4ultra kernel
    ????????????????????????????????
    source http://schiphol.2ch.net/test/read.cgi/game...aza/1226259126/


    Posts merged

    No
     
  20. dilav

    Member dilav GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    1,225
    Country:
    United States
    Weird, but interesting
     

Share This Page