Hacking Agh! BootMii troubles

Aeladya

*mistressOFtheCLOW
OP
Member
Joined
Nov 13, 2004
Messages
763
Trophies
1
Age
34
Location
Idaho Falls, ID
XP
315
Country
United States
I was trying to install BootMii with the instructions in this video:

http://www.youtube.com/watch?v=v9kWT2uOfMk

The problem is that the screen turned black when I loaded the folder through the HBC and my sister had to unplug the Wii. Now my Wii Remotes refuse to sync and I've tried to sync them. Can someone help me (with both problems obviously)?
 

Aeladya

*mistressOFtheCLOW
OP
Member
Joined
Nov 13, 2004
Messages
763
Trophies
1
Age
34
Location
Idaho Falls, ID
XP
315
Country
United States
LOL Oh yeah, sorry wasn't thinking straight, anyone for problem 2? Please don't tell me I made another stupid mistake by not unplugging all the Gamecube controllers (and people say alcohol makes you stupid, now it's making me think...I should not have started this project at midnight) because I'm almost positive I did.
 

pembo

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 1, 2009
Messages
105
Trophies
0
XP
121
Country
you can't use a wiimote with bootmii.

Use either a GC controller, or the buttons on the wii itself to select the system menu or HBC and then the wiimotes will sync.
If you want to autoboot, edit the bootmii.ini in windows to set the boot time to 0, or download "BootMii Configuration Editor" and edit in on the wii.
 

Aeladya

*mistressOFtheCLOW
OP
Member
Joined
Nov 13, 2004
Messages
763
Trophies
1
Age
34
Location
Idaho Falls, ID
XP
315
Country
United States
pembo said:
you can't use a wiimote with bootmii.

Use either a GC controller, or the buttons on the wii itself to select the system menu or HBC and then the wiimotes will sync.
If you want to autoboot, edit the bootmii.ini in windows to set the boot time to 0, or download "BootMii Configuration Editor" and edit in on the wii.

I know that, but I have to install BootMii first, and I did have Gamecube controllers plugged in.
 

pembo

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 1, 2009
Messages
105
Trophies
0
XP
121
Country
so when did the 'screen' turn black - was this before or after installation, i.e. did bootmii actually install?
was it an IOS or a Boot2 install if so?
 

Aeladya

*mistressOFtheCLOW
OP
Member
Joined
Nov 13, 2004
Messages
763
Trophies
1
Age
34
Location
Idaho Falls, ID
XP
315
Country
United States
pembo said:
so when did the 'screen' turn black - was this before or after installation, i.e. did bootmii actually install?
was it an IOS or a Boot2 install if so?

No, it hadn't started the installation yet. I did manage to figure it out. My sister had the Gamecube controllers plugged in and that's why it wasn't working.
 

pembo

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 1, 2009
Messages
105
Trophies
0
XP
121
Country
Aeladya said:
pembo said:
so when did the 'screen' turn black - was this before or after installation, i.e. did bootmii actually install?
was it an IOS or a Boot2 install if so?

No, it hadn't started the installation yet. I did manage to figure it out. My sister had the Gamecube controllers plugged in and that's why it wasn't working.

but now your wiimotes don't sync now even when you in the system menu?
Sounds like coincidence if that's the case and that there might be something wrong with the bluetooth device in the wii itself
 

longtom1

Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen
Member
Joined
Jan 12, 2009
Messages
2,641
Trophies
0
Location
Honey Oils inc.
Website
Visit site
XP
186
Country
pembo said:
Aeladya said:
pembo said:
so when did the 'screen' turn black - was this before or after installation, i.e. did bootmii actually install?
was it an IOS or a Boot2 install if so?

No, it hadn't started the installation yet. I did manage to figure it out. My sister had the Gamecube controllers plugged in and that's why it wasn't working.

but now your wiimotes don't sync now even when you in the system menu?
Sounds like coincidence if that's the case and that there might be something wrong with the bluetooth device in the wii itself
or a corrupt settings.txt
 

Aeladya

*mistressOFtheCLOW
OP
Member
Joined
Nov 13, 2004
Messages
763
Trophies
1
Age
34
Location
Idaho Falls, ID
XP
315
Country
United States
I eventually got them synced up, I just forgot to take out the SD card (now that I've done the updating part from the guide I'm too nervous to see if I screwed up my Wii).

Edit: Is it necessary to install BootMii as an IOS if I can install it as a Boot2?
 

pembo

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 1, 2009
Messages
105
Trophies
0
XP
121
Country
Aeladya said:
I eventually got them synced up, I just forgot to take out the SD card (now that I've done the updating part from the guide I'm too nervous to see if I screwed up my Wii).

Edit: Is it necessary to install BootMii as an IOS if I can install it as a Boot2?

nope - don't bother with the IOS install if you can do it as boot2
 

Aeladya

*mistressOFtheCLOW
OP
Member
Joined
Nov 13, 2004
Messages
763
Trophies
1
Age
34
Location
Idaho Falls, ID
XP
315
Country
United States
pembo said:
Aeladya said:
I eventually got them synced up, I just forgot to take out the SD card (now that I've done the updating part from the guide I'm too nervous to see if I screwed up my Wii).

Edit: Is it necessary to install BootMii as an IOS if I can install it as a Boot2?

nope - don't bother with the IOS install if you can do it as boot2

Thanks, that guide, while it is a good guide, it is worded somewhat poorly and leaves me confused at times
tongue.gif
.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • K3N1 @ K3N1:
    The mechs of mw2 really don't feel that bad
    +2
  • Shape @ Shape:
    Neither do the mechs of mech warrior 2. Much better game.
  • K3N1 @ K3N1:
    People would say different if cod Gundam was a thing
    +1
  • Shape @ Shape:
    Omg do you know how much money I would spend if that was a thing? Especially if you get to assemble the gundams somewhat like those old model toy kits. The answer is zero dollars. I would spend zero dollars. It would still be so good, though.
  • K3N1 @ K3N1:
    Liar
    +1
  • Shape @ Shape:
    $118.49
  • x65943 @ x65943:
    I bought 1-2 switch, imagine my pain
    +2
  • x65943 @ x65943:
    for full price at launch
    +2
  • Shape @ Shape:
    Full price at launch for full exploitability without modchips. Or so I hear.
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    You should like buy a 3rd one and ship it to my address
  • x65943 @ x65943:
    No no lads, the game called 1-2 switch
    +1
  • x65943 @ x65943:
    Where you feel the controller vibrate and guess how many virtual ice cubes are inside of it
    +2
  • K3N1 @ K3N1:
    You should still buy me a switch so I don't have to pay for it
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    best game on the switch amirite
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    i just saw a video yesterday that mentioned how it's a good thing 1-2-switch wasn't a pack in title because it would've made everyone lose faith in the switch immediately and they might have a point
    +1
  • Sonic Angel Knight @ Sonic Angel Knight:
    It was this one, The "video" Jdbye watched this one. :P
  • K3N1 @ K3N1:
    What no The Real video Jdbye?
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    @Shape, Quake is great.
    +1
  • Sonic Angel Knight @ Sonic Angel Knight:
    QUAKER OATS! :P
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Remember to eat your oats
    +1
  • Shape @ Shape:
    I prefer to nuke my oats. At quake.
    +1
    K3N1 @ K3N1: https://youtube.com/shorts/as489gU7sLo?feature=share