Acekard2i wont read my save files

Discussion in 'Acekard' started by Muhammadk, Apr 25, 2009.

Apr 25, 2009
  1. Muhammadk
    OP

    Newcomer Muhammadk Newbie

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    my acekard2i wont read the save files that i have. i tryed the games in my R4 and it could read the save file but my acekard cant [​IMG].

    PS: sorry bout posting in wrong section,i had to many tabs opend and thought this was DS section [​IMG]
     
  2. DarkCrudus

    Member DarkCrudus The Ghost

    Joined:
    Apr 15, 2007
    Messages:
    972
    Location:
    Minnesota
    Country:
    United States
    you do realize that the acekard is for the ds and this is a wii section

    btw, try loading a game so the acekard creates a new save, then take your old save, and rename it what the acekard named it then put it on ur card
     
  3. B-Blue

    Member B-Blue im a slut

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Messages:
    2,444
    Country:
    OK...
    First this is the wrong section.
    Second, go to Start > System Options > then press R 2 times. Now on you should see 4 options, the last one is "Save Ext." right? Change that to ".sav" and then press A twice to save the settings.

    did that work?
     
  4. Quanno

    Member Quanno GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 29, 2008
    Messages:
    446
    Location:
    ... hmm...
    Country:
    Netherlands
    Those are incompatible with acekard
    there is a converter, i think it was http://shunyweb.info/

    edit: oh, didn't know that...
     
  5. Muhammadk
    OP

    Newcomer Muhammadk Newbie

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    nope non of thoses methods worked. B Blue, i went to system propeties and i press R twice and nothign came up. btw iam usine Official firmware.
     
  6. B-Blue

    Member B-Blue im a slut

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Messages:
    2,444
    Country:
    Hmmm... I'm using AKAIO and my saves from both Cyclods and R4 work fine after changing the save extension to .sav

    Why not use AKAIO, it's much better than the official firmware.
    http://wiki.gbatemp.net/wiki/index.php/AKAIO

    Installation:
    1. Backup your files then format the MicroSD with the Panasonic formatter (http://gbatemp.net/index.php?download=4003).
    2. Download the latest version of AKAIO (http://gbatemp.net/index.php?download=5069) after downloading, extract and put the _aio folder and akmenu4.nds in the root of your MicroSD card.
    3. Download the latest loader (http://akaio.gbatemp.net/loaders/200409/ak2loader.zip). Extract and put the file ak2loader.nds in _aio/loaders
    4. Insert the MicroSD card in you Acekard.
    5. Insert the Acekard in your DS.
    6. Done. Enjoy.
     
  7. IntRed

    Newcomer IntRed Newbie

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    7
    Country:
    Bahrain
    This happened to me too, i thought it was broke but eventually i found the problem. I used save files from a Euro version on a US version of the rom. So what i did was download the two versions, tried them out and one of them eventually used my save file.
     
  8. jenngcia

    Member jenngcia GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Messages:
    139
    Country:
    Singapore
    If you have used Edge which like to have it's save file in capital letters (.SAV), change it into small letters (.sav). For the few problem save I have, it work for me.
     
  9. Muhammadk
    OP

    Newcomer Muhammadk Newbie

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    k thanks everyone i got it to work. i was .SAV and i chnaged it to .sav [​IMG] thanks for help
     
  10. Tokiopop

    Member Tokiopop Caffeine fiend

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    1,833
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    If you even followed his instructions, he told you to update the loaders, which is why the games wouldn't load... Haven't you seen the many, many threads telling you to? [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
  11. Chris_Skylock

    Member Chris_Skylock GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    1,501
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
    R4 saves and AKAIO are COMPATIBLE. change the settings from .nds.sav to .sav from the AKAIO settings. rename it from .SAV to .sav

    Though Im using Acekard 2.1 but with the latest loaders
     
  12. Tokiopop

    Member Tokiopop Caffeine fiend

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    1,833
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Someone already posted that... Try reading the thread before posting, instead of trying to get your post count up?
     

Share This Page