ACEKARD 2I

Discussion in 'Acekard' started by eleal1893, Mar 30, 2010.

Mar 30, 2010

ACEKARD 2I by eleal1893 at 12:18 AM (1,990 Views / 0 Likes) 24 replies

  1. eleal1893
    OP

    Newcomer eleal1893 Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    Ok so Im getting a Acekard 2i, I have a DSi and a DS Phat, my question is, what do i do first, update it to 1.4 firmware and then install AKAIO, or what? Also I need help on how to install AKAIO and what are the advantages of AKAIO, and another question, if I just leave it with the original firmware, can I still play my .nds and .gba files or what? I need to know, and I need very detailed instructions lol, im kind of a noob at this (used to PSP hacking and stuff)
     


  2. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,308
    Country:
    United Kingdom
    Installing your Acekard 2i is very easy.

    Just drag and drop the AKAIO files onto your microSD card.
    http://normmatt.com/forum/download/file.php?id=75
    Trust me, it's a lot better than the official firmware.

    Then, put this .nds updater somewhere on your microSD.
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=174523&hl=acekard

    Next, run this .nds file on your DS Phat, and enjoy your Acekard 2i on your 1.4 DSi.

    It's that simple. You can play ALL the NDS games you want. If you want to play GBA games, you'll need a Slot-2 solution, and only for your DS Phat.
     
  3. eleal1893
    OP

    Newcomer eleal1893 Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    Oooh ok, so first install the AKAIO custom firmware using my DS Phat, and then update to 1.4 using my ds phat, and after that, it should work on my DSi and like I'll still have AKAIO on there?
     
  4. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,308
    Country:
    United Kingdom
    Yup, the updater file doesn't touch AKAIO, what it does is it reflashes your Acekard so that 1.4 DSi's can boot it.
    It'll appear as "Danny Phantom" on your DSi Menu, don't be alarmed.

    Oh, and you can safely remove the .nds updater when you're done with it.

    By the by, where are you getting your Acekard from?
     
  5. eleal1893
    OP

    Newcomer eleal1893 Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    Im getting it from Modchipcentral, oh and also, another question, like the AKAIO cfw, I was reading about it and it said stuff about AKAIO loaders, can you please explain to me what those are, and like do I need to update to the latest loaders and AKAIO to play the latest games such as Pokemon Heartgold or Soulsilver or KH 358/2?
     
  6. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,308
    Country:
    United Kingdom
    Basically, there's your AKAIO firmware, and then there's loaders.
    Instead of updating the firmware for every single gamefix, instead updated loaders are released.
    Loaders are easy to update and allow fast updates for game compatibility fixes.

    AKAIO 1.6RC2 has the loaders you need pre-packaged.
    You can also update your loaders over wifi, straight from the AKAIO menu.
    Or you can manually replace the loaders by downloading them from here.
    http://akaio.gbatemp.net/nloaders/

    Hmm... I see modchipcentral have it for $23, but I bought mine from gamekool.com for $15, although it doesn't come with a microSD reader, but you can get one of those elsewhere.#

    And yes, those games should play perfectly.
     
  7. eleal1893
    OP

    Newcomer eleal1893 Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    Oh OK, well it supposed to get here by Friday or Monday,(hopefully Friday lol) but another question, with AKAIO, can i play my .nds games like normal, like meaning that I can play them over Nintendo Wi-Fi, and like also what else can the Acekard do, like can I put MP3s on there and vids or what?
     
  8. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,308
    Country:
    United Kingdom
    Yeah you can play over WIFI as normal.

    And yes, you can put MP3S and DPG format videos on there, and play them using Moonshell 2.10.
    http://home.att.ne.jp/blue/moonlight/

    Moonshell is great, I use it all the time. It'll include the DPGENC.exe program you need for making DPG videos.
     
  9. eleal1893
    OP

    Newcomer eleal1893 Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    Oh ok, awesome, thank you so much.
     
  10. eleal1893
    OP

    Newcomer eleal1893 Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    By the way, if i get a Fake Acekard (which Im praying im not) like how would i get that to work, would I install AKAIO and then 1.4 fix just like normal or are there any special steps to like not brick it, although it doubt ill get a fake because modchipcentral is an authorized retailer on acekards official site, but still though.
     
  11. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,308
    Country:
    United Kingdom
    I can't really say, both my acekards were authentic.
    You should get a real one, worry about having a fake if you actually get one, k?
     
  12. eleal1893
    OP

    Newcomer eleal1893 Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    Lol ok, well lets hope its authentic, cuz if its not, well im screwed [​IMG]
     
  13. Mages4ever

    Member Mages4ever GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 30, 2008
    Messages:
    406
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Just don't think about it and chances are, it won't happen.
     
  14. eleal1893
    OP

    Newcomer eleal1893 Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    Haha ok ok, just gon play ma psp until then [​IMG]
     
  15. Masked Ranger

    Member Masked Ranger GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    502
    Country:
    Antarctica
    I see that you want to play .gba games. It was only covered briefly, but do you have a 3in1 or some other slot2 card? You'll need something like that to play .gba games. The Acekard cannot play .gba games by itself.
     
  16. House Spider

    Banned House Spider In the GBAtemp attic.

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    1,282
    Location:
    Dundalk
    Country:
    Ireland
    Yes it needs the EZ-Flash 3in1 to be plugged into the Slot-2.
     
  17. eleal1893
    OP

    Newcomer eleal1893 Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    Oh, well I guess I can't play GBA games, but can I still play .nds games with only the acekard?
     
  18. Devin

    Member Devin "Local Hardware Wizard"

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    5,701
    Location:
    The Nexus
    Country:
    United States
    Yup, but your PSP can play GBA games*
     
  19. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    I'm not quite sure what you mean. Of course you can play .nds games with the Acekard, that's what it's made to do. You need a microSD card too though, because that's where all the ROMs are stored.
     
  20. eleal1893
    OP

    Newcomer eleal1893 Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    Yep, I have custom firmware on it right now with a GBA emulator on it. So there is no way to play .gba games on a DSi because it has no slot 2 to put the other thing right?

    Posts merged

    Yeah I know that, i have a microSD card with some games stored on it.
     

Share This Page