Acekard 2i "system file is missing" even with full installatio

Discussion in 'Acekard' started by yozora308, Sep 11, 2012.

  1. yozora308
    OP

    Newcomer yozora308 Newbie

    Joined:
    Sep 11, 2012
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Hello,thanks for reading this :).
    I'm an old user of the Acekard 2i,and just trying to use it again.My problem's been started with the "loading" stuck,then after a few format attempts and copying firmware,it's now "system file is missing".I've tried AKAIO 1.89,1.9 and the old official 4.23,but it's the same :(.
    Used Panasonic SD Formatter,have tried format to FAT and FAT32,still no go.Have the _aio and akmenu4.nds in root already.
     
  2. ComeTurismO

    Member ComeTurismO CTO

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    2,909
    Location:
    4:54 PM
    Country:
    Canada
    Hi! Welcome to GBAtemp, 1st of all, the loading screen problem is solvable by:

    1) Restart your Nintendo DS/DSi/DSL/3DS
    2) Take your Acekard 2i out, blow on it.
    3) Then it should work
    ------
    Your system file is missing problem -
    Delete your akmenu4.nds file, and your aio folder, then reinstall it using Flashcart helper. I think it should work
     
    1 person likes this.
  3. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    if the correct files are in root then this usually means a msd card seating issue. try reseating it a few times. if that fails to work then run some tools against your card to make sure it has not failed.

    -another world
     
    1 person likes this.
  4. yozora308
    OP

    Newcomer yozora308 Newbie

    Joined:
    Sep 11, 2012
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Thanks you both,but I tried both ways :(.Still no go,but thanks for your helps.
    I checked by Windows 8 Check Disk,it said no errors.
     
  5. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    what icon does the ak2i display in the nds firmware?

    -another world
     
    1 person likes this.
  6. yozora308
    OP

    Newcomer yozora308 Newbie

    Joined:
    Sep 11, 2012
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    I'm using DSL,the icon is just AK and a big 2 on the background.Pretty sure mine is authentic
     
  7. EyeZ

    Member EyeZ GBAtemp Addict

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    2,336
    Country:
    United Kingdom
    Have you tried using a different microSD card?
     
    1 person likes this.
  8. yozora308
    OP

    Newcomer yozora308 Newbie

    Joined:
    Sep 11, 2012
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    I don't have other atm but thanks,i'll try.
     
  9. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    did you try to update the bootloader at all?

    -another world
     
    1 person likes this.
  10. yozora308
    OP

    Newcomer yozora308 Newbie

    Joined:
    Sep 11, 2012
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Yes,I did.Knew how to did all of this after all.
    Anw thks for all your helps,I fixed it.Was a problem with my card reader.
     

Share This Page