Acekard 2i on DS lite

Discussion in 'Acekard' started by spxnerd, Sep 13, 2010.

Sep 13, 2010

Acekard 2i on DS lite by spxnerd at 9:56 PM (1,397 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. spxnerd
    OP

    Newcomer spxnerd Newbie

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I keep getting the error message of System File cannot be found. I have a DS lite and have tried with both 8gb and 16gb sdhc cards. I tried the latest official firmware from acekard as well as the akaio versions, both produces the same result. I even attempted to use the akaio 1.7 for the "bad batch" that my card may have fallen into. I've searched the boards and followed all the guides but have yet to find a solution. Any suggestions?
     
  2. tk_saturn

    Member tk_saturn GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    3,327
    Country:
    United Kingdom
    Is "System File is Missing" the error message? if so it means it can find akmenu4.nds in the root directory of your MicroSD card. This is an issue with how you are setting the card up. If it's my guide you've followed, it really should cover all the bases.

    The bad batch problem was just a save issue, and only effected the Acekard 2.1's which yours isn't. There is no specific AKAIO 1.7 for the 'bad batch', there was only Official 4.22. All versions of AKAIO 1.7 work on all Acekards including those from the 'bad batch'.

    Before you ask, the Acekard 2i works fine on the DS Lite.

    If you feel a square shape underneath the sticker, it's possible you have a clone.
     
  3. spxnerd
    OP

    Newcomer spxnerd Newbie

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I've followed that guide and it still doesn't work. The cards have been formatted to FAT32, __aio and akmenu4.nds in the root folder, and I still get the error. There's a bump under the sticker, not a square. I pulled off the sticker and its a circle. Not sure if that will help.
     
  4. Hakoda

    Member Hakoda GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,133
    Location:
    San Jose, CA
    Country:
    United States
    Post a screen shot of the root of your MicroSD.
     
  5. spxnerd
    OP

    Newcomer spxnerd Newbie

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    [​IMG]

    This is one with my trying with the official firmware. Same result with akaio firmware as well.
     
  6. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Possibly your MicroSD is formatted incorrectly.
    It has to be FAT/16 or FAT32
     
  7. spxnerd
    OP

    Newcomer spxnerd Newbie

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Yes, they're both in FAT32 format.
     
  8. Hakoda

    Member Hakoda GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,133
    Location:
    San Jose, CA
    Country:
    United States
    Seems to be the way OS X is formatting the SD card. Just download GParted and boot it. Find the SD card in the drop-down menu in the top right. Select the one partition it has and reformat it as FAT32.
     
  9. spxnerd
    OP

    Newcomer spxnerd Newbie

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States

    Tried reformatting with windows a few times, finally got it to work. Thanks a bunch!
     

Share This Page