Acekard 2i help

Discussion in 'Acekard' started by ibetheelmo, Apr 20, 2010.

Apr 20, 2010

Acekard 2i help by ibetheelmo at 12:13 AM (740 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. ibetheelmo
    OP

    Newcomer ibetheelmo Member

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    So I ordered a Acekard2i and just got it in the mail today. Opened it up, put the offical firmware stuff on it (the _ak2 and akmenu4.nds) on the root menu and the ak2ifw_update_14_DSL.nds and ak2ifw_update_14_DSi.nds files on as well.
    It showed up on my ds lite, so i went and started the DSL.nds update. it completed and i restarted the system. Then i put the acekard in my dsi and it didnt show anything, so i put it back in my dslite, did the update again, then took it out again when finished. But now i get 'No ds card inserted' if i put it in EITHER system! help!
     
  2. tk_saturn

    Member tk_saturn GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    3,327
    Country:
    United Kingdom
    You could have a contact issue, as is already explained in detail in the guide.

    It's also possible you did a bad flash. You used the wrong files, you should have used ak2ifw_update_14_DSi_new.nds. I made it as clear as possible that is the update to use, why did you still use ak2ifw_update_14_DSL.nds?
     
  3. ibetheelmo
    OP

    Newcomer ibetheelmo Member

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    Saw a different website and followed their directions and downloads. Regretting it now.
    I don't think its a contact issue. Tried the paper thing.

    Well can you help me out then cause its probably a bad flash. How can I remedy this without forking over more money and waiting more days for a second to come?
     
  4. tk_saturn

    Member tk_saturn GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    3,327
    Country:
    United Kingdom
    As i've said, follow the guide on here. Use the 'sliding trick'.

    As for unbricking, again it's in the guide.

    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=218103

    I'm not gonna repeat what i've already said in that guide, It's repetitive.
     
  5. YayMii

    Member YayMii hi

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    4,882
    Location:
    that place
    Country:
    Canada
    If you have another flashcart, run the ak2ifw_update_14_DSL_new.nds on it, and insert the bricked Acekard when it instructs you to reinsert the Acekard. That way, you can re-flash the card. But if you don't have another flashcart, you're out of luck (Just get another Acekard).
     
  6. ibetheelmo
    OP

    Newcomer ibetheelmo Member

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    Ok, thanks!
    Yeah I have a friend with a R4 card for her ds lite
     
  7. YayMii

    Member YayMii hi

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    4,882
    Location:
    that place
    Country:
    Canada
    Yup, I opened the link that tk_saturn posted, and this is the picture where you take out the R4 and put in the Acekard:
    [​IMG]

    And you should turn off the DS at this prompt:
    [​IMG]
     

Share This Page