Acekard 2 Save problem

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by monstersays, Jan 2, 2010.

Jan 2, 2010

Acekard 2 Save problem by monstersays at 8:09 AM (2,053 Views / 0 Likes) 2 replies

  1. monstersays
    OP

    Newcomer monstersays Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    After being frustrated with my r4, i caved and bought an acekard 2. Initially i installed the official firmware, and pokemon (the game i care the most about) did not load my .SAV files. I copied and renamed my .SAV to .nds.sav, and it partially worked. Instead of loading up a new game, it recognised the data, but did not start it when i selected my info, it just got stuck on a black screen.

    I figured my problem was that i was using the offical software. I installed the AKAIO software, and tried my .nds.sav file. That didnt work at all, pokemon platinum prompted me to start a new game. After doing some research AKAIO WIKI told me i didn't need to rename my file, so i brought the .sav back over. IT STILL DOESN'T WORK!

    I remember to get the pokemon sav to work on r4 i had to convert it so it read a larger file, is this screwing up my acekard sav? I will be devastated if i cannot acess my pokemon sav. If there is no way to fix it, i will keep my pokemon game safe and sound on my r4, and use acekard for everything else...

    Misc: I also bought an expandable GBA memory slot. I thought i would surf the web on my r4, but never found a program i liked (or one that worked). I dont know if this will help my situation or not..

    UPDATE: Wonderful, NONE of my .sav files are loading, even with games that i just started. Bowser's inside story, and Magician's Quest -_-.
     
  2. Princess Rozalin

    Member Princess Rozalin †GBAtemp Official Princess Of Roses†

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Messages:
    544
    Location:
    Netherworld
    Country:
    United States
    You Posted This is the Wrong Section.You Should Have Posted this on the Acekard Section.
     
  3. XWolf

    Member XWolf GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    745
    Country:
    United Kingdom
    Have you set the preferences to .sav in the System Option menu?

    Oh, next time.....

    USE

    THE

    SEARCH

    BUTTON

    !!!!!


     

Share This Page