Acekard 2.1 Problem

Discussion in 'Acekard' started by keagan2, Mar 22, 2010.

Mar 22, 2010

Acekard 2.1 Problem by keagan2 at 12:37 PM (1,786 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. keagan2
    OP

    Newcomer keagan2 Advanced Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    83
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Hi i have an Acekard 2.1 running AKAIO 1.6 rc but the firmware doesn't seem to matter as the problem still occurs. The problem is that whenever i try to change to a skins that isn't one of the 2 default skins it doesn't work properly, the time doesn't show and the calender has no dates and the highligted date is constantly in the middle of the calender. Does anyone know how to fix this?
     
  2. penthaler

    Member penthaler GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    357
    Location:
    mystique
    Country:
    Czech Republic
    Post some screens of your theme...

    Dont forget, that many themes are costumized - you can get one without clock, date, calendar...
    And - it is really theme for AKAIO?

    It is a little bit different if you using AKAIO theme on AKAIO system, or ACEKARD theme on AKAIO...
    (Download skin editor from dan taylor http://www.acekard.com/skin.php?act=make_guide)

    Install to pc, open the theme you want to change (or look for which system it is) and look to OPTIONS -> OS -> and here set AK AIO and save
    Maybe this could be the only problem...
     
  3. toxicflash

    Newcomer toxicflash Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    37
    Location:
    Mushroom Kingdom
    Country:
    United Kingdom
    To make the clock and calendar work properly place these 4 files (clock_colon.bmp, clock_numbers.bmp, day_numbers.bmp, year_numbers.bmp) into a folder named "calendar" within the theme's folder.
     
  4. Synt4x3rror

    Newcomer Synt4x3rror Advanced Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    57
    Country:
    Puerto Rico
    Maybe the skins you're trying have no calendar, or maybe they're messed up in some way


    you can also try with other skins, just make sure they have calendar enabled (just look at the preview skin and you'll know :3)



    if you still have problems you can always backup and reformat :s
     
  5. keagan2
    OP

    Newcomer keagan2 Advanced Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    83
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    i open the ini with the skin editor and it says path not found: .....calender/clock_numbers

    even though they are there
     
  6. tk_saturn

    Member tk_saturn GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    3,327
    Country:
    United Kingdom
    Why don't you post a link to a problem skin, then others can see if they also have a problem with it.
     
  7. fearofshorts

    Member fearofshorts GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Messages:
    479
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    Yeah, I have about 30 skins sitting there with the calendar issue...
    Then again... maybe I downloaded offic. firmware skins...

    OOPS!
     
  8. penthaler

    Member penthaler GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    357
    Location:
    mystique
    Country:
    Czech Republic
    As wrote oxicflash -> the icons of calendar etc must be in calendar folder in that skin.

    So look to folder with your skin which doesnt work properly and find these files
    clock_colon.bmp
    clock_numbers.bmp
    day_numbers.bmp
    year_numbers.bmp

    then make folder calendar and those four files move into it.

    That is all...

    after that it will looks like
    __AIO/UI/name_of_your_skin/calendar/
    and here will be those files
     

Share This Page