A problem with my backup loader

Discussion in 'Wii - Hacking' started by BillandAlisha, Dec 10, 2008.

  1. BillandAlisha
    OP

    BillandAlisha GBAtemp Regular

    Member
    185
    0
    Dec 10, 2008
    United States
    Michigan
    First of all Hello.

    Here are my Wii stats. Iso 249, Wii version 3.1U Here is what is going on.

    Backup games are supposed to be loading like this
    [​IMG]

    But some of the backup games (James bond 007, and Shrek carnival games) are loading and playing like this
    [​IMG]

    Sonic Unleashed (The backup) and the original games load up just fine.

    Anyone has any pointers? I'm thinking its the Wii version 3.1U that is not updated to 3.2U
     
  2. kitt050383

    kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    648
    0
    Aug 11, 2008
    United States
    New Jersey
    I had the same problem the other day.....
    1. Patch the game to use IOS 249 using: Waninkoko's IOS Version Patcher v1.1
    2. Use Waninkoko's WiiFrii v2.3b to make it region free...
    -patch the region
    -patch the video
    -patch the language

    -even if it is English.. patch it anyways...

    Now when loading it set your options to force NTSC & Vidtvpatch...

    hey it's what worked for me....
    Let me know k...
    The first time I did it it came out black and white I restarted my Wii an set the settings again and bam it's been working ever since....

    -Kitt050383
    I reply faster to pm's!
     
  3. BillandAlisha
    OP

    BillandAlisha GBAtemp Regular

    Member
    185
    0
    Dec 10, 2008
    United States
    Michigan
    Runs to Kitt in slow motation and expanding my arms for a big hug...while sweet sober music is playing in the background.

    IT WORKS! Thanks the "Now when loading it set your options to force NTSC & Vidtvpatch..." did the trick.
     
  4. kitt050383

    kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    648
    0
    Aug 11, 2008
    United States
    New Jersey
    Well I'm just glad I could be of some service... I just whent throuh this yesterday with pal version of james bond game.... It was my first coaster... (bad burn)

    I figured it out and now I can help others...

    -Kitt050383
     
  5. referencer

    referencer GBAtemp Regular

    Member
    227
    2
    Aug 9, 2008
    United States
    I greatly enjoyed your illustration of the problem.
     
  6. Valgreen

    Valgreen GBAtemp Regular

    Member
    297
    0
    Nov 22, 2008
    Canada
    kitt, where was your standard

    "google is your friend" tag?

    i missed it here [​IMG]
     
  7. kitt050383

    kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    648
    0
    Aug 11, 2008
    United States
    New Jersey
    Hey Valgreen I got tired of typing it all the time... It's been added to my signature now!!!

    -Kitt050383

    But Just for you....

    Remember google is your friend!!!!