1. robdog49er

    OP robdog49er Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 13, 2016
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Anyone making notable progress in this. Its know it uses the same cooking so thats a good start.
     
  2. Rya102396

    Rya102396 Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 28, 2015
    Messages:
    38
    Country:
    United States
    I'm also hoping that someone can get mods working for the game. Tried looking into things a bit myself, but couldn't figure it out. Doesn't seem like the Switch version of Skyrim where the modding stuff is still kinda there.
     
  3. JonJaded

    JonJaded GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    May 22, 2016
    Messages:
    481
    Country:
    United States
    I've looked into this, no dice as of yet.

    What's funny though is that we now know that loading mods is possible because in the HatinTimeMods.ini, the devs left that config with a few mods that were set to disable.

    I've tried dropping mods with layersFS into the HatinTimeGame/Mods/ directory and tried editing the HatinTimeMods.ini and pointed the mods in my mods folder at it and I couldn't get it to work either.

    What is possible though is FULL graphical tuning. You can change every single setting. You can also uncap the framerate, but there aren't a lot of places where you can break towards 60 fps. In the SwitchSystemSettings.ini G4B even left a comment saying

    Code:
    ; MotionBlurSamples was previously 9. MotionBlurSamples has no CPU cost, and on Switch we're CPU bound, so we can increase it to 13.
    which is pretty nice.

    You can also load Nyakuza Metro by swapping the map names. (I'm not really sure if it's actually fully playable.)
     
  4. LucioDragon

    LucioDragon GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 21, 2018
    Messages:
    140
    Country:
    Chile
    nice day 1 discovery, i'm sure within the next days we will get a way to implement mods easily
     
  5. Deleted User

    Deleted User Newbie

    I don't know this is the same for everyone, but I found when dumping the update file and looking into HatinTimeMods.ini, there seems to be some left over mod data in the update. I don't think the files for the mods are in the data of the update left over, but it definitely did exist at some point.

    Code:
    [playablebeter.Kido_Player_BeterMod]
    playerSet=0
    moveSet=0
    mod_disabled=0
    
    [Vineshroom.Vineshroom]
    bCorruptPlayer=0
    bCorruptEnemy=0
    bCorruptActor=0
    mod_disabled=1
    
    [Psychonauts.Psychonauts]
    mod_disabled=1
    The Vinesauce mod caught me by surprise, but the Psychonauts one is interesting as well.

    This leftover code doesn't exist in the base dump though.
     
    Last edited Oct 21, 2019
  6. Rya102396

    Rya102396 Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 28, 2015
    Messages:
    38
    Country:
    United States
    That's... Actually really interesting. Just took a look at my dumped files, and it's basically the same, except mine has different mods in it. Mine has PlayAsMuGirlMod, PaperHatInTimeMod, and DanageMod.
     
  7. justinbug2

    justinbug2 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 9, 2015
    Messages:
    570
    Country:
    United States
    try adding some mods to the UPK and rebuild the upk using tools, might work?
     
  8. justinbug2

    justinbug2 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 9, 2015
    Messages:
    570
    Country:
    United States
  9. Rya102396

    Rya102396 Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 28, 2015
    Messages:
    38
    Country:
    United States
    I got nothing so far, I've been trying on and off for the last few days
     
  10. Mwc

    Mwc Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 29, 2016
    Messages:
    25
    Country:
    Canada
    How about save transferring (PC>Switch)? I really don't want to go through all the Death Wishes again, I can only handle so much :sad:
     
  11. JonJaded

    JonJaded GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    May 22, 2016
    Messages:
    481
    Country:
    United States
    It's been looked into, but a direct transfer isn't possible. The switch save has additional configs and what not in the save file.

    It'll be a lot of work to just make a tool to transfer..
     
  12. Deleted User

    Deleted User Newbie

    wanted to update saying by setting mod_disabled equal to 0 on the vineshroom mod, on chapter 3 of mafia town the ground textures seem to be replaced by the corruption badge textures (the badge that comes with the vineshroom mod). it's not ground breaking but it's something. no pun intended.
     
    Last edited Oct 29, 2019
  13. YuushiDaSuushi

    Newcomer

    Joined:
    Nov 11, 2017
    Messages:
    43
    Country:
    United Kingdom
    I wonder if using the Hat in Time Modding Tools could help with making switch version modding possible? Some mods are activated by the mods option in the UI, and others are activated by the goofy mafia guy in the mailroom, so I wonder if you could somehow find a way to get the two added into the Switch Version's UI + spaceship.
     
  14. RinkuSonic41

    RinkuSonic41 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 28, 2016
    Messages:
    74
    Country:
    Italy
    So, PC saves aren't compatible with switch ones. But can you use PC mods on the switch?
     
  15. JonJaded

    JonJaded GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    May 22, 2016
    Messages:
    481
    Country:
    United States
    no one has managed to figure it out.

    It seems to be possible, because there are actual files that point to mods having been there when they were compiling the updates but no one knows how to get them running.
     
  16. William2011

    William2011 Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 28, 2017
    Messages:
    10
    Country:
    Norway
    How about using homebrew on switch? There has been done crazy things there already. An app that import mods would do the trick. Like the ones for smash-stages and MM2-stages.
     
  17. RinkuSonic41

    RinkuSonic41 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 28, 2016
    Messages:
    74
    Country:
    Italy
    the smash modding app makes the game go absurdly slow. It's easier to just use atmosphere copy and paste.
     
  18. JonJaded

    JonJaded GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    May 22, 2016
    Messages:
    481
    Country:
    United States
    There's not even a method to load mods onto the game itself. Mods need to be "cooked" (basically compiled) for switch and only the people at Gears For Breakfast can do that.
     
  19. RareKirby

    RareKirby GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Mar 1, 2011
    Messages:
    498
    Country:
    United States
    The only mod I could do is language upload_2020-8-7_1-39-47.png upload_2020-8-7_1-39-47.png 2020080701281400-9C3C6DE651B2A11C2AF1CEAD0D0B82B9.jpg
     

    Attached Files:

    RinkuSonic41 likes this.
  20. fallguy441

    fallguy441 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 30, 2020
    Messages:
    77
    Country:
    Germany
    Has anyone been able to make a local split-screen mod is possible?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - modding,