8GB Micro SD stuck at R4 loading

Discussion in 'R4 DS' started by Felini2Mew, Jul 29, 2009.

Jul 29, 2009
  1. Felini2Mew
    OP

    Newcomer Felini2Mew Newbie

    Joined:
    Jul 29, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    So I just recently got an 8gb Micro SD card. I had a 2gb previously with all my system information, games, ysmenu, and emulators, for my R4. Well, the R4 ran perfectly before i transferred all the data over to the 8gb and after it was all on there, I booted it up and it got stuck at the loading screen... So, I got all new firmware and I even used the R4bugFix. Dunno what else I can do.. It says on the box that my R4 came with that it can use up to a 32gb micro sd card. So, I don't know why exactly its doing this... Any suggestions? Help? Anyone know exactly what to do? [​IMG]
     
  2. Rayder

    Former Staff Rayder Mostly lurking lately....

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    6,613
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Most R4's (especially original ones) don't support SDHC cards. Exactly what version of the R4 do you have? What did the packaging call it?
     
  3. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    if u hhave original one then ur unlucky
    it doesnt suppert higher than a 2gb
     
  4. canderousa

    Member canderousa GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    130
    Country:
    United States
    I agree with the above posts. Original R4s don't support SDHC
     
  5. Felini2Mew
    OP

    Newcomer Felini2Mew Newbie

    Joined:
    Jul 29, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    thats gey. Its sdhc. Well, looks like i get to buy an acekard. [​IMG]
     
  6. Felini2Mew
    OP

    Newcomer Felini2Mew Newbie

    Joined:
    Jul 29, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    btw, thanks guys! :] I've been meaning to get an AceKard for a while, and this is the perfect reason! Woo!
     
  7. canderousa

    Member canderousa GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    130
    Country:
    United States
    If you'd like to get rid of your old R4, send me a PM!
     
  8. injected11

    Member injected11 Crescent Freshâ„¢

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    1,776
    Country:
    United States
    It's not an old one. He said the box says it supports SDHC. It's a clone.
     
  9. Felini2Mew
    OP

    Newcomer Felini2Mew Newbie

    Joined:
    Jul 29, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Uhm, Sorry but one, yes it IS an old one. Two, I'm not a 'he'. And three, I said nothing about the box saying anything, let alone it supporting SDHC. I haven't been home to be able to check the box's information, so I nor you have any idea if its a clone or not, but I'll be sure to let you know.
     
  10. injected11

    Member injected11 Crescent Freshâ„¢

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    1,776
    Country:
    United States
    The biggest non-SDHC I've ever seen is 4GB. 32GB is most definitely a SDHC card. If the box says it supports 32GB cards (like your OP says), it definitely is referring to SDHC. Real R4s do not support SDHC, meaning yours is a clone.

    Where exactly in your post was I to determine you're a female? Someone needs a chill pill.
     

Share This Page