Hacking 4.2 softmod wii won't boot game cube backup

kyle_jc

Member
OP
Newcomer
Joined
Apr 11, 2007
Messages
24
Trophies
0
XP
97
Country
I have a black wii that I have tried to softmod to play gamecube backups. I originally softmodded it about a year ago with whatever the most current guide at the time on here was and it worked perfectly with USB loader but not with discs because it had a d3-2 drive so last week I tried to get it to boot gc homebrew through my sd gecko and I tried to do things to the mios to make this work and I think this may be the root of the problem. Anyway yesterday I bought an old wii and I modded it using the 4.3 and below guide and I installed the wiigator cmios 0.2 and my mini DVD-r backup of windwaker worked so I then switched the disc drives with my black wii and I installed neogamma rv9 beta 47 and it always hangs at the loading back up screen so I tried updating the ios using the 4.3 and below guide and the wiimii guide using virgin settings and I have tried various different cmios and I get the same result. I have also tried gc backup launcher and the game starts but the controller is non responsive. Any ideas would be brilliant I am 4.2e and I have used the old guide from a year ago then the 4.3 and below guide using all 4.2 options and lastly the wiimii guide gave me 41 ios to install so I installed all of them.

I still have the other wii that the backups worked on until I changed the drive so is there a programme that I can use to compare what both wii's have installed and I could manually copy the good wii

Cheers
 

FIX94

Former Staff
Former Staff
Joined
Dec 3, 2009
Messages
7,284
Trophies
0
Age
28
Location
???
XP
11,224
Country
Germany
You should reinstall the cMIOS on your black wii, use the new cMIOS from the neogamma r9 beta thread. If this doesn't work, try to boot a retail wii game, if this also doesn't work, check if you connected the dvd drive wires correctly. I also have a black wii with switched dvd drive and I can play gamecube backups fine.
 

kyle_jc

Member
OP
Newcomer
Joined
Apr 11, 2007
Messages
24
Trophies
0
XP
97
Country
I have reinstalled the cmios that uses the v10 from the neogamma thread and it is still the same also I have no gamecube original to try but wii originals work I feel like I'm going in circles lol
 

kyle_jc

Member
OP
Newcomer
Joined
Apr 11, 2007
Messages
24
Trophies
0
XP
97
Country
There isn't a syscheck file on my sd card
frown.gif
 

kyle_jc

Member
OP
Newcomer
Joined
Apr 11, 2007
Messages
24
Trophies
0
XP
97
Country
Nah I used the same cmios on both wii's and it was the one from that thread I used.

How can I read the syscheck as I will compare the good wii and the bad wii

Cheers
 

kyle_jc

Member
OP
Newcomer
Joined
Apr 11, 2007
Messages
24
Trophies
0
XP
97
Country
i ended up installing darkcorp and after that it wont boot from the disc channel but it boots fine from neogamma does anybody know the reason behind this?

thanks for all the help
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    gee, it sure is BORING around here...
  • K3N1 @ K3N1:
    Especially now
  • ZhiShuiTingLan @ ZhiShuiTingLan:
    How to upgrade fast
  • ZhiShuiTingLan @ ZhiShuiTingLan:
    I can't understand English at all, I can only rely on translation
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    Upgrading quickly can depend on what you're trying to upgrade. Can you provide more information about what you're looking to upgrade, and what you're hoping to achieve by upgrading quickly?
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    It's a good idea to wait it out and let things happen naturally tinkering with update files can cause worse than good
    +1
  • BlazeMasterBM @ BlazeMasterBM:
    i farted
  • x65943 @ x65943:
    Stop eating so much garlics
  • Shape @ Shape:
    Did someone say upgrading? Are we trying to upgrade the system or the toaster?
  • K3N1 @ K3N1:
    My toaster is IP68 so I work on it in my bathtub
    +1
  • Shape @ Shape:
    What kind of thermal paste are you using for on bathtub's vCPU hypervisor
  • K3N1 @ K3N1:
    Corsair
    +1
  • Shape @ Shape:
    That's a good, real thermal paste. I bet it's given you great results.
  • K3N1 @ K3N1:
    I'm a huge fanboy and brand loyal so we can argue about the kind you use
  • Shape @ Shape:
    Jif. I get horrible results, I'm going through probably 12 jars of it a week and at least 8 PCs.
  • Shape @ Shape:
    It's no argument.
  • K3N1 @ K3N1:
    Try jelly it makes it moist
    +1
  • Shape @ Shape:
    Why is corsair the best paste tho fr?
  • K3N1 @ K3N1:
    Because some random guy on the internet said it was
    +1
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    thermalgrizzly kryonaut is the best paste
    The Real Jdbye @ The Real Jdbye: thermalgrizzly kryonaut is the best paste