3ds game doesn't show up after selecting it through gateway

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Pengwin, Oct 27, 2016.

  1. Pengwin
    OP

    Pengwin Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Oct 27, 2016
    United States
    I recently got my gateway running on my old 3ds using homebrew and time machine to downgrade my system but now whenever I enter gateway mode and select a game using the "select" button, the game slot is empty and doesn't show up even after waiting 10+ minutes. Also, whenever I click on settings or any other app, the 3ds doesn't respond and stays on the menu (the sound still works). I'm not sure what to do and I've searched around and couldn't find an answer to this. I've checked the micro sd on the red card with h2test and even re-formatted it but it still doesn't show up on the menu.
     
  2. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Member
    11,088
    5,945
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    Do you have a NAND backup? Something seems to be wrong with your NAND.
    If the backup is from pre-Time Machine even better - follow https://github.com/Plailect/Guide/wiki afterwards then https://gbatemp.net/threads/tutorial-using-luma3ds-with-gateway-on-v2-a9lh.431691/
     
    Last edited by Quantumcat, Oct 27, 2016
    gnmmarechal likes this.
  3. Pengwin
    OP

    Pengwin Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Oct 27, 2016
    United States
    Unfortunately the NAND backup is from after time machine. Originally I was at version 10.3.0-28U and used OOThax with powersaves to downgrade to 2.1 which allowed me to use gateway. I tried installing luma3ds and arm9loaderhax but I can't access the internet browser to install it. I can't even enter system settings to check what version I am currently on, nor can I boot classic mode through the gateway menu.
     
    Last edited by Pengwin, Oct 27, 2016