3ds Ds profile Bricked

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by ibrainmy, Aug 2, 2014.

  1. ibrainmy
    OP

    ibrainmy Newbie

    Newcomer
    8
    1
    Jul 29, 2014
    New York, New York
    After ROPing my 3ds. I tried to launch my flash card again, but it came up with the 'DS cannot read software', Then I tried to use Pokemon Black and it came up with the same screen. Anyone know how to fix this?
     
  2. Foxi4

    Foxi4 On the hunt...

    pip Reporter
    23,671
    21,708
    Sep 13, 2009
    Poland
    Gaming Grotto
    Isn't the cause of your problem pretty obvious to you? DS Profile is currently set up to trigger a glitch and launch the ROP chain - if you plan on using DS Mode again, you need to remove the profile exploit.
     
  3. ichichfly

    ichichfly GBAtemp Advanced Fan

    Member
    618
    159
    Sep 23, 2009
    Gambia, The
    overwrite the NVRAM (format the 3DS)
     
  4. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    12,522
    5,474
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    Don't post if you don't know what you're talking about. That's not how it works. The exploit is automatically removed upon launching DS mode, and as he said, he's unable to do that which means he's also unable to remove the exploit by conventional means.
     
    mercluke likes this.
  5. ibrainmy
    OP

    ibrainmy Newbie

    Newcomer
    8
    1
    Jul 29, 2014
    New York, New York
    Is there any other way, or am I stuck with that option only
     
  6. Foxi4

    Foxi4 On the hunt...

    pip Reporter
    23,671
    21,708
    Sep 13, 2009
    Poland
    Gaming Grotto
    Which part of what I've said is incorrect to you? The source of his problem is exactly what I said it is, whether the exploit is corrupt or not, and the solution is exactly what I've said it is - removing it.

    QQ :cry:
     
  7. ichichfly

    ichichfly GBAtemp Advanced Fan

    Member
    618
    159
    Sep 23, 2009
    Gambia, The
    you can hardware mod the 3DS wifi card and access the NVRAM from there.
     
  8. ibrainmy
    OP

    ibrainmy Newbie

    Newcomer
    8
    1
    Jul 29, 2014
    New York, New York
    So that a no for a (strictly) software only guy with no money
     
  9. Foxi4

    Foxi4 On the hunt...

    pip Reporter
    23,671
    21,708
    Sep 13, 2009
    Poland
    Gaming Grotto
    Just a quick question to you, since you're more well-versed in the matter - can you R/W from/to NVRAM in 3DS Mode at all? Just wondering, really.
     
  10. ibrainmy
    OP

    ibrainmy Newbie

    Newcomer
    8
    1
    Jul 29, 2014
    New York, New York
    Sorry fox, I'm very new
    I do know the ROP failed, I was just looking for advice on (non-formating) ways to fix it
     
  11. Foxi4

    Foxi4 On the hunt...

    pip Reporter
    23,671
    21,708
    Sep 13, 2009
    Poland
    Gaming Grotto
    I wasn't talking to you, I was talking to "TheRealJdRudeForNoReason" - I'm just trying to help you. ;)

    I know that formatting is one way to fix it - normally you'd just uninstall the exploit, but that doesn't seem to be an option for you. What you could do would be backing up your 3DS content (if you have any) on PC and then formatting, but I'm not sure if those backups would work after putting them back onto the system - never really checked.
     
    ibrainmy likes this.
  12. ibrainmy
    OP

    ibrainmy Newbie

    Newcomer
    8
    1
    Jul 29, 2014
    New York, New York
    Okay, formatting. Will post results
     
  13. ichichfly

    ichichfly GBAtemp Advanced Fan

    Member
    618
    159
    Sep 23, 2009
    Gambia, The
    you can with the "cfg:nor" service but not everyone has access to that service or directly when you are in kernel mode.
     
  14. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut

    Member
    GBAtemp Patron
    gamesquest1 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    14,165
    9,523
    Sep 23, 2013
    yeah happened to a few people with the homebrew rop launcher, only fix was to format the 3ds
     
  15. Foxi4

    Foxi4 On the hunt...

    pip Reporter
    23,671
    21,708
    Sep 13, 2009
    Poland
    Gaming Grotto
    Thank you. Perhaps once we figure these things out a little bit better, making a 3DS-side exploit tool would be a good idea - a simple uninstaller or profile editor would be nice.
     
  16. ibrainmy
    OP

    ibrainmy Newbie

    Newcomer
    8
    1
    Jul 29, 2014
    New York, New York
    Okay, It worked but I can't use any of my NES games. Atleast there was a few good Nes emulators for the DS
     
    Foxi4 likes this.
  17. ichichfly

    ichichfly GBAtemp Advanced Fan

    Member
    618
    159
    Sep 23, 2009
    Gambia, The
    well most homebrew exploit don't have access to "cfg:nor"
     
  18. Foxi4

    Foxi4 On the hunt...

    pip Reporter
    23,671
    21,708
    Sep 13, 2009
    Poland
    Gaming Grotto
    Which is why it's an idea for the distant future. :P

    Glad to see that your issue is resolved, more or less. ;)
     
  19. ichichfly

    ichichfly GBAtemp Advanced Fan

    Member
    618
    159
    Sep 23, 2009
    Gambia, The
    the only exploit that has access to it is the GW exploit but the GW exploit is fixed
     
  20. ibrainmy
    OP

    ibrainmy Newbie

    Newcomer
    8
    1
    Jul 29, 2014
    New York, New York
    Nothing lost,
    Unfortunetly I only have a cheap r4-ripoff card, so the latest 3ds version won't work :unsure: