2.5" Enclosed HDD problem.

Discussion in 'Computer Hardware, Devices and Accessories' started by Shadowlurker, Jan 16, 2013.

Jan 16, 2013
  1. Shadowlurker
    OP

    Member Shadowlurker GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    270
    Country:
    United Kingdom
    Hello all, I recently bought an enclosure for my 2.5" HDD that came out of my PS3 to be able to use it as extra storage space for when I need it.. However when I connected it to my PC it appeared to install (the Driver Icon installing thing appeared in the corner) but after that nothing happens and the computer doesn't seem to regonise it as it doesn't appear in My Computer.. The LED is on and I can hear and feel the drive moving but clearly something is up..

    The drive should be fine seeing as it came out of my PS3 but it did corrupt once after a game froze one time ages ago (Ten guesses for what game it was.. xD) but it was fine after the PS3 did it's checks.
     
  2. shakirmoledina

    Member shakirmoledina Legend

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    6,611
    Location:
    Dar es Salaam
    Country:
    Tanzania
    Many possibilities
    1.) PC's USB ports are problematic and therefore try to find the 'sweet spot' for the usb plug to be put in (i have this issue)
    2.) The drive's FAT is corrupted or problematic. Try opening a disk manager and see if you can see your hard disk in there. If yes, try to recover it. I think minitool disk manager or something helps (i had this issue too and it got resolved with this method)
    3.) Antivirus or something is scanning the disk and therefore not showing it. Wait for some more time and see if it appears.
    Try another computer and the problem may be seen.
     
  3. Originality

    Member Originality Chibi-neko

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,147
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    If it came out of a PS3... Has it been formatted to a Windows friendly format? I forget which format PS3 uses...
     
  4. Shadowlurker
    OP

    Member Shadowlurker GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    270
    Country:
    United Kingdom
    It's showing up in Minitool but I don't see an option to recover...
     
  5. Kouen Hasuki

    Member Kouen Hasuki Kouen the Cyber Husky

    Joined:
    Jan 9, 2013
    Messages:
    1,388
    Location:
    Gaming Bunker
    Country:
    Norway
    use the drive manufacturers windows based tool and full erase the hard drive then reinitalise it as a normal hdd
     
  6. Shadowlurker
    OP

    Member Shadowlurker GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    270
    Country:
    United Kingdom
    Ah, I think I've got it now thanks, which should be better to use a Primary or a Logical? Oh and what is the best format these days? Might decide to use it in as a Wii HDD at some point to so keep that in mind.
     
  7. Kouen Hasuki

    Member Kouen Hasuki Kouen the Cyber Husky

    Joined:
    Jan 9, 2013
    Messages:
    1,388
    Location:
    Gaming Bunker
    Country:
    Norway
    Primary
     
  8. Shadowlurker
    OP

    Member Shadowlurker GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    270
    Country:
    United Kingdom
    Yep, Done was a smaller problem than I thought... Thanks everyone!

    Mods you can close this thread/Delete this thread... or do what ever it is you guys when people get their answers..
     
  9. Originality

    Member Originality Chibi-neko

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,147
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    Leave it open for future people to ask questions, as they do.
     

Share This Page