Xbox 360 controller on 3DS mod

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Josephvb10, May 28, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
May 28, 2011
  1. Josephvb10
    OP

    Member Josephvb10 The Pokémon guy

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    488
    Location:
    Lumiose City
    Country:
    Costa Rica
    [youtube]irDbIQDhGIQ[/youtube]​

    What do you think?

    Edit: Where he connected that cable?

    [​IMG]
     


  2. EZ-Megaman

    Member EZ-Megaman Likeanator

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    379
    Country:
    United Kingdom
    It says it's a mod so it wasn't added before.I'm pretty sure the headphone cable can't do that,even if there was a connection.
     
  3. Gagarin

    Member Gagarin GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Messages:
    938
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    After that N cafe fake video their will be more of crap like that. Seriously, who would believe that?
    Headphone connection? Xbox controller?
     
  4. CrispyYoshi

    Member CrispyYoshi GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    1,466
    Country:
    United States
    Not to mention how badly synced the button pressing is.
     
  5. Ikki

    Member Ikki GBATemp's grumpy panda.

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    2,797
    Location:
    Montevideo
    Country:
    Uruguay
    That's sweet.

    And for the record, a mod isn't a hack. It's actually quite easy to do if you know about it so, I'd suggest that no one talks about this leading to anything piracy related.


    And it doesn't have to be fake. It's not something outstanding.
     
  6. Langin

    Member Langin GBAtemp's kpop addict

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Messages:
    4,637
    Location:
    The Hague
    Country:
    Netherlands
    Its not in the headphone connection thing. >.< Its next to it.

    This guy is good at photo-shopping.

    The Xbox logo does not give any sign. Hmmm this is fishy.

    Where he connected the cable? Photoshop! Or whatever it is called.
     
  7. KingVamp

    Member KingVamp Great... AETHER!

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    9,591
    Country:
    United States
    hmmm.... and that all. [​IMG]

    Anyway, to me it doesn't look like it in the Headphone connection.

    What would be cooler is a leds see through 3DS.
     
  8. Zeroneo

    Member Zeroneo GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Messages:
    400
    Country:
    Portugal
    SIgh this is a mod. In other words he modified 3DS' hardware so I'd accept input from a Xbox 360 controller. This isn't that hard to make if you know your stuff.
     
  9. Jugarina

    Member Jugarina GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    353
    Location:
    NY
    Country:
    United States
    Does the 3DS have a way to output video/sound to a television? If not, then to me this is pointless and a waste of time to mod or photo-shopping a video.
     
  10. Ryupower

    Member Ryupower Brood

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Messages:
    2,763
    Country:
    United States
    hardware mod, on both


    wired up
    to a connection on the bottom of the 3ds
     
  11. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    yea its easy

    as you just have to know what wire controls what button on a controller and then connect it up to the button tracks inside the 3DS

    then make a small hole to run the cable through and thread it out

    xbox has pretty much the same buttons as a 3DS so you can see why it would work

    [​IMG]
     
  12. TehSkull

    Member TehSkull Living the life

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    2,700
    Location:
    Louisiana
    Country:
    United States
    How do you guys not notice that the bottom of the 3DS is missing?
     
  13. Shiro09

    Member Shiro09 AAI2 Localisation Team

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    764
    Country:
    Australia
    How? I didn't notice
     
  14. Xuphor

    Banned Xuphor I have lied to all of you. I am deeply sorry.

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    1,681
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    I call pure fake.
    Why?

    The Xbox 360 Wired controller is a USB controller, and is programmed as one (Plug it into a PC to see), that is the ONLY way it can transfer anything over the wire, unless you literally reprogram the entire controller for the 3DS, which is impossible because the 3DS SDK isn't leaked yet.
    Because the controller has to be sending USB data, and the 3DS has absolutly no USB programming in it at all, it is just not possible to connect a 360 controller to a 3DS via the 360 controllers's wire (headphone jack, hard wiring to the motherboard, ANYTHING) in a way where the 360 could control the 3DS with the same button layout, or even control it at all.

    This video is purely fake due to technical impossibilities currently, very nicely done fake though.

    EDIT: Clarity
     
  15. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Who says the controller wasn't modified as well? The button and d-pad sensors are simple things that just send a signal when the connection is created. Bridging that connection to the same one internally on the 3DS would be simple for anybody that knows electronics.

    The analog is a whole different story, that'd need it's own little controller to translate the signals, but you'll notice he didn't use the analog...
     
  16. Xuphor

    Banned Xuphor I have lied to all of you. I am deeply sorry.

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    1,681
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    A USB device has 4 wires.
    Even if you reprogram it that way, you could only get away with four button assignments UNLESS the 3DS has USB functionality. Without them using the SAME data transmitting code, you can only assign one button to one wire.

    I know what I'm talking about here, please don't argue with me and essentially say I'm an idiot like you usually do, just let someone else if you still think I'm wrong. I REALLY REALLY do not want you hear you doing that crap to me again.
     
  17. KingVamp

    Member KingVamp Great... AETHER!

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    9,591
    Country:
    United States
    I don't think it that serious and tbh, even it was real, it really unnecessary...

    [​IMG]
     
  18. purplesludge

    Member purplesludge anyone have any ideas for this space

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    1,047
    Location:
    wv
    Country:
    United States
    Controller does look modified none of the wired controllers I've ever seen have that cord.
     
  19. Xuphor

    Banned Xuphor I have lied to all of you. I am deeply sorry.

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    1,681
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    True, even if this is somehow real, it's completely uneccisary, and seems like it's actually be more of a hassle to use instead of the 3DS itself.

    Now if you could control the 360 (or PS3, or PC) with a 3DS... [​IMG]
     
  20. meornot0

    Member meornot0 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 25, 2009
    Messages:
    111
    Country:
    United States
    Usb has nothing to do with what Rydian said.
    Hes talking about the actual digital signals. being wired to the 3ds's digital signals, bypassing usb completely.
    Would would make perfect sense, and would be why he didnt use the analog stick.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page