Wood R4 v1.04

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by Another World, Apr 8, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
Apr 8, 2010

Wood R4 v1.04 by Another World at 9:26 PM (366,319 Views / 0 Likes) 926 replies

  1. Another World
    OP

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    [​IMG] Wood R4 v1.04
    NEW Firmware
    [​IMG]

    I can hardly contain my excitement for this GBATemp exclusive. Yellow Wood Goblin has just released to me his brand new firmware, Wood R4 v1.04. This firmware is a replacement for the R4 1.18 firmware and only supports the Original R4 Flash Linkers. This Firmware is not for R4 clones, use of it on clones may result in unforeseen problems. When asked why support the R4, his response was "why not?"! The code is based in part on advancements made during the last public release of Wood R.P.G., users can expect the same coding quality, the same compatibility, basic wii-connectivity, and future updates.

    This is the 1st public release, and exclusive to GBATemp. There are bound to be things that do not work as they should, so please take the time to test and report your findings. Please be sure to make use of this discussion thread to post your bug reports.

    GBATemp will closely follow this thread for potential party poopers. Remember this is an achievement to be embraced not a chance to voice your opinions on the R4, the history of the R4, or the people who choose to continue to use their original R4.



    More Information


    [​IMG] Download
    [​IMG] Official GBATemp Language Translation Thread
    [​IMG] Official GBATemp Bugs & Compatibility Thread
    [​IMG] Official GBATemp Cheat Thread
    [​IMG] Discuss
     


  2. spinal_cord

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    So... a GENUINE R4 firmware based on RPG source?

    The problem is, once the source is released, it's going to pop up on all of the R4 clones etc.

    Still cool though.
     
  3. Advi

    Member Advi GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    1,143
    Country:
    United States
    I assume this will greatly help the new shop place, considering you can buy an R4 from their site cheaper than most stores...
     
  4. Danny600kill

    Member Danny600kill xD

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,664
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    Wow this is great for all R4 users, hope it goes well
     
  5. SignZ

    Member SignZ Timelord

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    2,080
    Country:
    Germany
    Wow... Now this sounds awesome for "old" R4-Users (original R4 and stuff). Once I get my R4 back I'll test the shit out of that. [​IMG]
     
  6. House Spider

    Banned House Spider In the GBAtemp attic.

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    1,282
    Location:
    Dundalk
    Country:
    Ireland
    Is it like the R4 GUI or the Wood R.P.G GUI? I would test it but my R4 fell behind the wardrobe. :\
     
  7. iamthemilkman

    Member iamthemilkman GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    446
    Country:
    United States
    Wow, now this is awesome. Time to dust off the old R4. [​IMG]
     
  8. EyeZ

    Member EyeZ GBAtemp Addict

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    2,336
    Country:
    United Kingdom
    There's gonna be a few smiley faces when this news gets about.
     
  9. Issac

    Member Issac Mini-mod

    Joined:
    Apr 10, 2004
    Messages:
    4,465
    Location:
    Sweden
    Country:
    Sweden
    This makes the new Daigasso work even! [​IMG] I am HAPPY! [​IMG]

    This is gold!
     
  10. Another World
    OP

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    contact them and get confirmation those are 2+yr old stock before you purchase. the original r4 team is gone, they aren't making original r4s any longer. those might be old stock but it doesn't say so on the page. before everyone gets word of this release it might be time to hit up the trading forum at gbatemp and pick up a few for next to nothing! i'm spending the day calling people i gave r4s too, who now have new cards, and trying to get them back. lol. thankfully i still have one in my flash linker toy box.

    -another world
     
  11. mariomaniac33

    Member mariomaniac33 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 10, 2008
    Messages:
    111
    Country:
    United States
    Sweet! Time to dust off the old R4! [​IMG]
     
  12. fryguy

    Member fryguy GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 25, 2006
    Messages:
    265
    Country:
    Sweden
    No M3 Simply support?
     
  13. iamthemilkman

    Member iamthemilkman GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    446
    Country:
    United States
    Will it work on those? Cause I'd consider those clones. Do they mean R4i, R4i Gold, etc? So it still works on the normal SD R4's, even if they're not "originals"?
     
  14. Issac

    Member Issac Mini-mod

    Joined:
    Apr 10, 2004
    Messages:
    4,465
    Location:
    Sweden
    Country:
    Sweden
    Yes it has, since M3 simply is an R4 in disguise [​IMG]
     
  15. EpicJungle

    Member EpicJungle stop browbeating me can't you see i'm sexy

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    1,002
    Country:
    Canada
    Awesome!!!!!

    But, how do you detect if your R4 is a clone?
     
  16. fryguy

    Member fryguy GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 25, 2006
    Messages:
    265
    Country:
    Sweden
    @Issac: Yep i know, but i thought it might check which hardware it was running on anyway and perhaps not work on M3S. Well i just sold my M3S anyway so..
     
  17. House Spider

    Banned House Spider In the GBAtemp attic.

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    1,282
    Location:
    Dundalk
    Country:
    Ireland
    Supports, SDHC? Tell us the URL of the box & the current firmware you're using?
     
  18. Creqaw

    Member Creqaw GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 10, 2007
    Messages:
    459
    Location:
    The Netherlands
    Country:
    Netherlands
    It is?!?!
    Need to find my simply then...

    //edit I saw a cheats folder but which cheat file does it use? same as R4?
    //edit Just read somewhere that this FW uses the usrcheat.dat
     
  19. Dter ic

    Member Dter ic ~

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Messages:
    1,757
    Country:
    United Kingdom
    holy cow, u mean this is a rpg fw fr r4 SHIT Fu@@ why did i get my self a acekard when i can get a fw for r4 that works FANTASTIC still dissapointed tho i wasted my money on a new cart. ;(

    EDIT: well i couldn't find my r4 to test it but otherwise thats great for other
     
  20. hova1

    Member hova1 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 26, 2007
    Messages:
    690
    Country:
    Germany
    Can i see screenshots?
    Do you consider the M3 Simply a clone?
    What exactly is a Wood RPG?
    i'm confus
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page