Wood Auto boot Problems R4i-sdhc

Discussion in 'R4 DS' started by raffaaa, Apr 21, 2011.

Apr 21, 2011
  1. raffaaa
    OP

    Newcomer raffaaa Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    22
    Location:
    Limeira
    Country:
    Brazil
    Hey Guys! I have on of these cheap cards r4i-sdhc.com, and when I install an Dstt firmware and load the wood from my original firmware all goes good! but when use r4istrap and rename the .nds file, the wood firmware works good! but some games fail. there´s a Way to autoboot without problens???

    Thanks guys.
     
  2. Zorua

    Zorua Newbie

  3. raffaaa
    OP

    Newcomer raffaaa Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    22
    Location:
    Limeira
    Country:
    Brazil
    Zorua! good news!!! I put the thing to work! but there´s one more problem!!! The skin is so ugly! how can I change the TT menu skin??? there´s no Skin Folder! Just an YSMenu.ini and 2 bitmap Images! I want the full Skin! Please Help!
     
  4. Zorua

    Zorua Newbie

    Hmm looks like you're using YSMenu.
    Can you try downloading the firmware from the link I gave you earlier?
    Although if you don't want to use wood, I'll tell how to get themes for YSMenu.
    Go to ndsthemes.com and download any DSTT theme which you like.
    Now copy upperscreen.bmp and lowerscreen.bmp to your desktop and rename theme to YSMenu1.bmp and YSMenu2.bmp respectively.
    Then, copy them to the TTMENU folder on your SD card and choose yes to replace the files.
    The new theme should work now.
     
  5. raffaaa
    OP

    Newcomer raffaaa Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    22
    Location:
    Limeira
    Country:
    Brazil
    Oh man!!! this wood is to good too!!! everything goes right!!! thank you! just need to use r4istrap rename ttmeny.dat to _BOOT_DS.NDS and it goes!!! and all the games include POKE Black is Okay! bye
     
  6. Zorua

    Zorua Newbie

    LOL.

    Happy gaming! [​IMG]

    If you have any more problems, feel free to ask me! [​IMG]
     
  7. raffaaa
    OP

    Newcomer raffaaa Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    22
    Location:
    Limeira
    Country:
    Brazil
    Friend! just one more question!!! there´s anyway to wood for r4 when You close the game return to the wood menu??? not the ds menu??? and the Ds can do Auto Load with wood menu??
     
  8. Zorua

    Zorua Newbie

    Yes, there is.

    Follow step ten in this guide.

    "and the Ds can do Auto Load with wood menu??"

    Umm I don't get you.
     
  9. raffaaa
    OP

    Newcomer raffaaa Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    22
    Location:
    Limeira
    Country:
    Brazil
    Hey man! the soft reset doesn´t work! when I press the key I got a Blank screen.
     
  10. raffaaa
    OP

    Newcomer raffaaa Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    22
    Location:
    Limeira
    Country:
    Brazil
    If you have 'Auto Mode' enabled in your DS's system menu, your DS will automatically load Wood R4 when powered on if the R4 is inserted. You will however still get the Health and Safety screen on power up, but you won't need to press (A) or tap the screen when it appears.

    You can hide the __rpg folder so it's won't appear in Wood. To do this right click on __rpg, select properties, put a tick in the hidden box and click ok.


    my Dsi menu doesn´t have this auto load.
     

Share This Page