windows genuine notification

Discussion in 'Computer Software and Operating Systems' started by 4-leaf-clover, May 31, 2011.

May 31, 2011
  1. 4-leaf-clover
    OP

    Member 4-leaf-clover SHSL LUCKSTER :/

    Joined:
    Mar 4, 2011
    Messages:
    416
    Location:
    That place you call ''Home''
    Country:
    Netherlands
    so there is always a notification popping up saying to activate windows because of that my background always goes away and turns into a black screen
    So how do i remove this?
    P.S im using vista
     
  2. Sausage Head

    Banned Sausage Head Lord Sausage LXIX

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    1,677
    Location:
    alanjohn check ur pm
    Country:
    Netherlands
  3. 4-leaf-clover
    OP

    Member 4-leaf-clover SHSL LUCKSTER :/

    Joined:
    Mar 4, 2011
    Messages:
    416
    Location:
    That place you call ''Home''
    Country:
    Netherlands
    well first it was a genuine copy of windows but after a virus removal it says its not genuine anymore
     
  4. Buleste

    Member Buleste Old Fart

    Joined:
    Dec 19, 2010
    Messages:
    852
    Country:
    United Kingdom
    Then it probably wasn't a genuine copy and the virus remover has removed a well known patch.
     
  5. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Where did this copy from from?
    Was it preinstalled? If so, where did you get the machine from?
    Can you do windows update?
     
  6. 4-leaf-clover
    OP

    Member 4-leaf-clover SHSL LUCKSTER :/

    Joined:
    Mar 4, 2011
    Messages:
    416
    Location:
    That place you call ''Home''
    Country:
    Netherlands
    well i buyed it in a shop called media markt
    and i just know they would never sell a fake copy
    and i don't really remember but i think when i started it for the 1st time it was installing windows
    and about the the windows update no probaly because its suddenly not genuine anymore
     
  7. Ringo619

    Member Ringo619 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 24, 2010
    Messages:
    554
    Country:
    United States
    There are illegal software to make it genuine again. a good search will do.
     
  8. Originality

    Member Originality Chibi-neko

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,151
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    Quick dirty explanation of how Windows Genuine Notification works: it checks a certain set of files in the system. So long as those files are unaltered in any way, and the serial checks out, it'll consider your Windows genuine and inform Microsoft of your device IDs (the primary components of the system, such as motherboard chipset, CPU, GPU, etc).

    Three things can cause the genuine notification to fail: firstly, if there is a clash in device IDs known to Microsoft (i.e. if they think the serial has been used on multiple computers). This can be because of a change in hardware (e.g. the motherboard), or because it's been installed on another computer. Call MS to fix it - it'll take a couple minutes. Secondly, if any of the files it checks has been altered (like the WAP removal patch or the time-stop patch), it'll automatically flag your copy of Windows as non-genuine. This is typically fixed with a fresh install from a retail disc, and CAN OCCUR AS A RESULT OF A VIRUS/ANTI-VIRUS. You can try calling Microsoft incase it's just a case of Windows "forgetting" that it's activated (sometimes happens when you move house), but they will be able to tell if those files have been altered and often tell you to reinstall Windows.

    Finally, the serial number itself could be a fake/counterfeit/re-used/re-sold serial, and you could really be the victim of counterfeit software. In that case, you're SOL. You can try calling Microsoft to check, but you're probably gonna have to buy another serial/license key.
     
  9. 4-leaf-clover
    OP

    Member 4-leaf-clover SHSL LUCKSTER :/

    Joined:
    Mar 4, 2011
    Messages:
    416
    Location:
    That place you call ''Home''
    Country:
    Netherlands
    ok thnx for the help
    but still if you guys have any solutions feel free to post them
     
  10. Narayan

    Member Narayan desu~

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    2,921
    Country:
    Philippines
  11. tigris

    Member tigris Sentient Existential Anthropomorphic Sweet Potato

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Messages:
    2,689
    Location:
    The Tibetan Himalayas
    Country:
    United Kingdom
  12. Marlonguppy

    Member Marlonguppy GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    181
    Location:
                                  
    Country:
    Netherlands
    That's for Windows XP.
    It is now WAT, not WGA since Windows Vista.

    * Oh, and isn't it against the rules to post such software?
     
  13. Originality

    Member Originality Chibi-neko

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,151
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    I mentioned it a few times in my post >.>
     
  14. Narayan

    Member Narayan desu~

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    2,921
    Country:
    Philippines
    well some of the comments below stated that it works for vista sometimes too.
     
  15. machomuu

    Member machomuu Drops by occasionally

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    8,437
    Location:
    The Courtroom
    Country:
    United States
    What about 7?
     
  16. Narayan

    Member Narayan desu~

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    2,921
    Country:
    Philippines
    there's a version for 7 but i think WAT is better.
     

Share This Page