Windows 7 users, do game icons show in Windows Explorer?

Discussion in 'CycloDS' started by Kira99, Dec 15, 2009.

  1. Kira99
    OP

    Newcomer Kira99 Advanced Member

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    51
    Country:
    Canada
    Windows 7 users, do game icons show in Windows Explorer?

    I'm using 64bit Windows 7. I installed the EvoTools-1.0-BETA2.

    .sav icons show, but not ds game icons.
     
  2. helpme

    Member helpme GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 23, 2005
    Messages:
    478
    Location:
    uk
    Country:
    United Kingdom
    it works fine on the 32 bit version
    [​IMG]
     
  3. Kira99
    OP

    Newcomer Kira99 Advanced Member

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    51
    Country:
    Canada
    ^I figured as much, it worked when I was using XP 32bit...


    Any Vista or Windows 7 x64 users have the same problem as me?
     
  4. ChuckMcB

    Member ChuckMcB GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 30, 2007
    Messages:
    373
    Country:
    United Kingdom
    A couple of people have reported that the Evo Tools do not work on 64bit OS
     
  5. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    EvoTools works but the icons do not show up on Windows 7 64-bit. It's a known problem.
     
  6. Kira99
    OP

    Newcomer Kira99 Advanced Member

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    51
    Country:
    Canada
    ya, it seems that the ndsExt.dll is the problem, its 32bit so it won't run or work properly in x64.

    I've tried running the installer in compatibility more xp sp2 and sp3, no luck.

    I've had to resort to extracting the generic nds file icon (.ico) located in the ndsExt.dll using "IconsExtract", and manually setting the icon for nds files using a free program called "Types".

    http://www.nirsoft.net/utils/iconsext.html
    http://types.sourceforge.net/
     
  7. f00had

    Member f00had GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 24, 2008
    Messages:
    104
    Country:
    United Kingdom
    I had a problem with Vista with the ROM trimmer, when it was enabled icons wouldn't load but when it was disabled icons would load. With Windows 7 and XP though the icons loaded for me with the trimmer enabled. I used 32 bit versions though so it might not work for you.
     
  8. KazoWAR

    Member KazoWAR GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 12, 2008
    Messages:
    1,751
    Location:
    Winter Haven
    Country:
    United States
    I just installed this and its not showing the icons, I am on windows 7 32bit.
     
  9. Bitbyte

    Member Bitbyte GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 20, 2003
    Messages:
    985
    Location:
    ._________.
    Country:
    Belgium
    Just as an FYI, it only shows icons for me when the files have a .NDS extension. If they have .nds, it doesn't work.
     
  10. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,480
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    That pretty much happens with everything...if they have no file extension, there's nothing available to actually open the thing.
     
  11. Bitbyte

    Member Bitbyte GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 20, 2003
    Messages:
    985
    Location:
    ._________.
    Country:
    Belgium
    Lol, reread my post. I said that it needs a .NDS extension (note the capitals). If my roms have the standard .nds extension, it doesn't show the icons.
     
  12. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,480
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    You're right, I think I saw "doesn't" twice. I still have no icons, but that's already been confirmed as an issue with EvoTools and 64 bit operating systems.
     
  13. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    yeah i have this problem, i have windows 7 and 64 bit, no icons show, how do i make them re appear?
     
  14. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,480
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    I think you might just have to wait for updates on the programs that give the icons.
     
  15. cobleman

    Member cobleman GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,449
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Have you tried to right click the programe and run as administrator just a thought
     
  16. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,480
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    Depending on if the computer's shared or not, running as administrator is default.
    Warning: Spoilers inside!
     
  17. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    the program has been in "beta" since cyclo ds was released, higly doubt we will get a update.
     
  18. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,480
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    True, it's always been listed as BETA, though personally I've never noticed any instabilities.
     

Share This Page