windows 7 stuck on classic theme

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by frazzledazzle, Aug 18, 2010.

Aug 18, 2010
  1. frazzledazzle
    OP

    Newcomer frazzledazzle Advanced Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    91
    Country:
    United Kingdom
    this really bugs me. my laptop has been stuck on windows classic as the theme and i have tried numerous things to fix it. in the control panel all of the other themes are greyed out. can anyone help? thanks in advance.
     


  2. Jasper07

    Member Jasper07 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    318
    Location:
    Parallel universe
    Country:
    Netherlands
    There's probably a program that can only work with that theme I guess...
    Did you install any programs lately?
     
  3. murkurie

    Member murkurie GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    316
    Location:
    California, Redlands
    Country:
    United States
    you may need to reinstall your graphic driver, Aero rely on GPU, classic rely on CPU for rendering.
     
  4. frazzledazzle
    OP

    Newcomer frazzledazzle Advanced Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    91
    Country:
    United Kingdom
    hmmm im unistalling some recent programs i dont need anyway and ill reinstall my graphics driver, thanks (:
     
  5. frazzledazzle
    OP

    Newcomer frazzledazzle Advanced Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    91
    Country:
    United Kingdom
    ive reinstalled the graphics driver and uninstalled recent programs and its still not working )':
     
  6. Jasper07

    Member Jasper07 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    318
    Location:
    Parallel universe
    Country:
    Netherlands
    hmm well... I'm not that good with software so yea...
    how about putting windows 7 on it?
     
  7. murkurie

    Member murkurie GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    316
    Location:
    California, Redlands
    Country:
    United States
    His issue is with windows 7, yes he could reinstall Windows 7 and most likely fix his issue
     
  8. frazzledazzle
    OP

    Newcomer frazzledazzle Advanced Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    91
    Country:
    United Kingdom
    i have a repair disc for windows 7, anything i could do with that to avoid a complete reinstall?
     
  9. Dter ic

    Member Dter ic ~

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Messages:
    1,757
    Country:
    United Kingdom
    go to start and in the search box type in "index"
    you should find a result "check the windows experience index" and run the test after you should get the aero back.
     
  10. frazzledazzle
    OP

    Newcomer frazzledazzle Advanced Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    91
    Country:
    United Kingdom
    nope its still not back ):
     
  11. murkurie

    Member murkurie GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    316
    Location:
    California, Redlands
    Country:
    United States
    Do you have a repair, or a restore disc?
     
  12. frazzledazzle
    OP

    Newcomer frazzledazzle Advanced Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    91
    Country:
    United Kingdom
  13. Dter ic

    Member Dter ic ~

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Messages:
    1,757
    Country:
    United Kingdom
    and did u have win7 aero before?
     
  14. Scorpei

    Member Scorpei GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 21, 2006
    Messages:
    1,295
    Country:
    Netherlands
    check if dwm is running
     
  15. frazzledazzle
    OP

    Newcomer frazzledazzle Advanced Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    91
    Country:
    United Kingdom
    i have had aero running and dwm is running according to task manager
     
  16. Lee79

    Member Lee79 Hyper...Active...Team Fortress 2 Addict

    Joined:
    Jul 29, 2007
    Messages:
    920
    Location:
    ctf_2fort
    Country:
    United Kingdom
    Check if the Theme service is running. START/ CONTROL PANEL/ ADMINISTRATIVE TOOLS/ SERVICES, make your way down the list to THEMES then right click, select PROPERTIES, then select STARTUP TYPE then select AUTOMATIC.
    Now apply and ok your setting and reboot PC.
    [​IMG]
     
  17. frazzledazzle
    OP

    Newcomer frazzledazzle Advanced Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    91
    Country:
    United Kingdom
    still not working ): i dont know whats gone wrong
     
  18. frazzledazzle
    OP

    Newcomer frazzledazzle Advanced Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    91
    Country:
    United Kingdom
    when i run the aero troubleshooter it brings up a window saying this theme cannot be applied to the desktop. choose a different theme.
     
  19. Ryukouki

    Member Ryukouki See you later, guys.

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    4,949
    Country:
    United States
    Had the same problem on my computer. I ran TDSSKiller.exe from KAspersky labs and all my problems went away. [​IMG]
     
  20. frazzledazzle
    OP

    Newcomer frazzledazzle Advanced Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    91
    Country:
    United Kingdom
    is it a virus? that probably explains things
     

Share This Page