Will a 32GB Sandisc Micro SD work on SCDSTwo?

Discussion in 'Supercard' started by Haloman800, Oct 24, 2010.

Oct 24, 2010
  1. Haloman800
    OP

    Member Haloman800 a real gril

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    1,596
    Country:
    United States
    About to buy http://bit.ly/dxPPHK from eBay, but I'm not about to drop $90 bucks on something that's not going to be compatible with my upcoming DSTwo (Ordered that about a week ago).


    Thanks.
     
  2. Overlord Nadrian

    Banned Overlord Nadrian Banned

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    6,671
    Location:
    Riviera
    Country:
    Belgium
    You're better off getting four 8GB microSD's, but whatever. It'll work.
     
  3. Haloman800
    OP

    Member Haloman800 a real gril

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    1,596
    Country:
    United States
    Why would I be better off? I have an 8gb atm.

    Edit: price, amiright? I have a ton of eBay bucks, or I'd order from a china shop or something. I also don't want to risk a fake one.


    One of the main reasons for a flashcart is storing all the games in one place, if I split that up into four tiny little chips, it kind of eliminates the purpose.
     
  4. tehnoobshow

    Member tehnoobshow GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    468
    Location:
    The Space Time Continum
    Country:
    United Kingdom
    It should work.
     
  5. Escape

    Member Escape GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 3, 2008
    Messages:
    532
    Country:
    United States
  6. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,759
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    I should work just fine with the Supercard Two. Most cards work with 32Gigs nowadays
     
  7. fishykipper

    Member fishykipper pkmn breeder

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    613
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United Kingdom
    yeah it'll work just fine.
    but if you fill it to the max (32gb, of games and data), i reckon it'll be hella slow!!
    32gb is a lot of data to scroll though and read from.
     
  8. Supersonicmonk

    Member Supersonicmonk GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    421
    Location:
    Cymru
    Country:
    United Kingdom
    I cant really see why you would need that big a micro sd, I mean I struggle to find 8gb of decent games let alone 32gb. I admit you need more space for movies and whatnot but to be honest it's overkill
     
  9. Fishaman P

    Member Fishaman P Speedrunner

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    3,176
    Location:
    Wisconsin
    Country:
    United States
    Why would you even need that much? Getting the 5000+ releases?
     
  10. Haloman800
    OP

    Member Haloman800 a real gril

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    1,596
    Country:
    United States
    Might be slow to load the menu, but will it affect the speed of the games/roms, do ya think?
     
  11. Berthenk

    Member Berthenk Epitome of Awesomeness

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    1,314
    Country:
    Netherlands
    Please just stop the how's and why's, he's just asking a question.
    Yes, it will work, like other have said. It might get slow if you fill it to the max, though, like fishyskipper said.
     
  12. RoMee

    Member RoMee ??

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    2,316
    Location:
    ??
    Country:
    United States
    don't listen to them...a 32gb is awesome
    and yes it'll work, I'm gettin ready to get me one too
    I rather have all my games/contents on one cart
    I have 2 16gb, one filled with kids movies and games, and the other is filled with RPG, SNES, GBA GBC sega genesis, and other games not suited for kids, so yeah, if you got the $$ to get it, than get it because it'll work

    You should also check amazon, they have some 32GB card at around $90
     
  13. Infinite Zero

    Member Infinite Zero Almost!

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    2,922
    Location:
    California
    Country:
    United States
    Just as the FAQ said, it will work. But that's overkill [​IMG]
     
  14. Haloman800
    OP

    Member Haloman800 a real gril

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    1,596
    Country:
    United States
    Thanks RoMee for clearing any doubt. I've just ordered it =).
     

Share This Page