WiiKey v1 Update Blocker

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by Blue-K, Nov 21, 2008.

Nov 21, 2008

WiiKey v1 Update Blocker by Blue-K at 2:42 PM (2,191 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. Blue-K
    OP

    Member Blue-K No right of appeal.

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Helvetica
    Country:
    Switzerland
    So, I've downgraded my Wii from 3.3 to 3.2, and the WiiKey v1 1.9s worked like before - awesome. It still blocked Updates without Problems...then I made maybe a big fault...I inserted Config Disk 1.4, and select "Block Updates" to off...saved seetings, reboot, and voila, Updates aren't blocked now...Now the Problem..I wanted to enable the "Block Updates" to On again, inserted Disk, select on, saved, reboot....Updates aren't blocked! They are showing up in the Disk Channel and want to install...tried it again...On, saved, reboot...still doesn't worked..tried again with with off, save, reboot, then on, save, reboot..also doesn't worked...Any Help?...please..I don't want to update... [​IMG]
     
  2. Rammoth

    Member Rammoth GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 28, 2003
    Messages:
    463
    Country:
    United States
    You can use freeloader for now to get rid of the updates (you'll have to insert it every time you use the game) for the time being. As how to get rid of your wiikey problem, I have no idea.
     
  3. tsampiras

    Newcomer tsampiras Advanced Member

    Joined:
    Feb 24, 2007
    Messages:
    65
    Country:
    Greece
    enable Debug/Dev option also with the Config 1.4
     
  4. Slowking

    Member Slowking GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    1,396
    Country:
    Germany
    Yeah Wiikey 1.9s is pretty buggy. If you don't get it working again you can use Starfall to block updates.
     
  5. Blue-K
    OP

    Member Blue-K No right of appeal.

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Helvetica
    Country:
    Switzerland
    You're the man! Works now again...was this a Bug or something? Anyways, I'm happy now [​IMG] !!!!
     
  6. tsampiras

    Newcomer tsampiras Advanced Member

    Joined:
    Feb 24, 2007
    Messages:
    65
    Country:
    Greece
    Glad i could help.
    For some reason the Update blocker need that enabled too.
     
  7. radionds

    Newcomer radionds Advanced Member

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    52
    Country:
    Brazil
    I'm having a problem with my wiikey v1...
    I pick up my wii today (It was broken,the lases just broke)...
    And every game just run fine, but Mario Galaxy is not working fine..
    Than I try to install the update 1.9s to wiikey, when I insert the disc, the game cube icon apers and I click on Start.
    Than it just bring me this message.

    "An error has ocurred.
    Press the Eject Button, remove the Game Disc, and turn the power off.
    Please read the wii operations manual for more information."


    Can somebody help me?I've tried everything..
    My wii was 3.3v2U, than I downgraded to 3.2U, trucha signed games is working fine, but the wiikey disc isn't.

    Thanks..
     
  8. Blue-K
    OP

    Member Blue-K No right of appeal.

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Helvetica
    Country:
    Switzerland
    Re-download and Re-burn?

    Maybe this will work...
     
  9. ashesburn

    Member ashesburn GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 6, 2008
    Messages:
    208
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    @radionds

    I had the same error when I accidentally burnt the disc as data DVD instead of burning image ISO to DVD. I know...silly of me, but it happens when one is awake for 24 hours. [​IMG]

    If not, try re-burning it or DVD+RW first and maybe at a slower speed? I did mine at 4x.
     
  10. Sportsmaniac1322

    Member Sportsmaniac1322 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    1,183
    Location:
    Forman's Basement
    Country:
    United States
    Since you're already on 3.2, you should just install Starfall and use that to block updates. It does a much better job than any modchip can do.
     
  11. Y05h1

    Member Y05h1 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    157
    Country:
    Finland
    You probably have either a badly burnt/damaged disc. Like stated above, try reburning. Another reason could be if you have the configuration disc instead of the update. Make sure you didn't burn the wrong one! Oh, and make sure when burning that it's the right size. Mine worked on GC size (1.2 or 1.3GB I think), but some have had to make theirs a full 4.3GB for it to work. Can't remember how that was done though, sorry.
     

Share This Page