Hacking Wiigator beta 0.3 Odd eror message

Mewcopa

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 27, 2009
Messages
11
Trophies
0
XP
18
Country
Canada
I have NTSC-U wii with 3.4 firmware. Installed neccesry cIOS and Wiigator v0.3 backuploader. When i start up the loader the wii freezes at the launching screen. When I put in the game the wii makes wierd noises. I load the backup loader, then load the disc. An unreadable error message pops up (two message writen over top of each other.) Games is Castlevania burned at 2x on DVD+R. Please dont only say switch too DVD-R unless you give me some other suggestions too. Help plz.
 

Golfman560

TheRapist.com
Member
Joined
Dec 29, 2008
Messages
1,099
Trophies
0
Age
15
Location
Living with seals
Website
Visit site
XP
74
Country
Backups and 3.4 is the worst idea ever. Downgrade to 3.2 and then reinstall the backup loader. I'd suggest SoftMii rather than Wiigator's backup loader though. And if you want to use DVD+R you have to change the booktype/bittype to DVD-ROM or DVD-R for it to work without a modchip.
 

Nelson9937955

Active Member
Newcomer
Joined
Dec 28, 2008
Messages
37
Trophies
0
XP
29
Country
United States
3.4 makes no difference in playing backups once you have everything installed. Golfman needs to stick to golf.

Mewcopa, Why are you running beta? You should be running gamma. Your Wii might work for dvdr+, but more than likely you will need dvd-r and a good brand like verbatim or TY. Castlevania has been known to be very sensitive to the right burn
 

AsosaYoung

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 9, 2009
Messages
319
Trophies
0
Location
L B C
XP
52
Country
United States
Nelson9937955 said:
3.4 makes no difference in playing backups once you have everything installed. Golfman needs to stick to golf.

Mewcopa, Why are you running beta? You should be running gamma. Your Wii might work for dvdr+, but more than likely you will need dvd-r and a good brand like verbatim or TY. Castlevania has been known to be very sensitive to the right burn

Yes it dose make a difference. Most if not all coders create their work around 3.2.
StarFall
Preloader
Cioscorps just to name a few.
On 3.2 you can NOW play Region Free/Your DVD Backups/Right From The Disc Channel.
Both DVDR's - and + can run on all Wii's, it has to do with your burner or DVD's or both.
 

Nelson9937955

Active Member
Newcomer
Joined
Dec 28, 2008
Messages
37
Trophies
0
XP
29
Country
United States
AsosaYoung said:
Nelson9937955 said:
3.4 makes no difference in playing backups once you have everything installed. Golfman needs to stick to golf.

Mewcopa, Why are you running beta? You should be running gamma. Your Wii might work for dvdr+, but more than likely you will need dvd-r and a good brand like verbatim or TY. Castlevania has been known to be very sensitive to the right burn

Yes it dose make a difference. Most if not all coders create their work around 3.2.
StarFall
Preloader
Cioscorps just to name a few.
On 3.2 you can NOW play Region Free/Your DVD Backups/Right From The Disc Channel.
Both DVDR's - and + can run on all Wii's, it has to do with your burner or DVD's or both.

AGAIN...let me repeat what I said

"3.4 makes no difference in playing backups once you have everything installed."
 

cthg

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 22, 2009
Messages
197
Trophies
0
XP
229
Country
United States
What error are you getting, 324?

And have you had any other backups work with your current setup?

I have 3.4u and all my backups are working perfectly... haven't tried castlevania though...
 

WiiPower

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 17, 2008
Messages
8,165
Trophies
0
XP
345
Country
Gambia, The
You only need 3 things:
1. Set the booktype of your DVD+R to dvd-rom before burning
2. The correct cIOS installed (WiiGator's or Waninkoko's cIOS36rev7)
3. The Gamma loader, the Gamma loader with 002 fix or the latest SoftChip version

Then most backups will run fine, only the ones listed here(and maybe 2-3 others) will cause trouble:
http://gbatemp.net/index.php?showtopic=123...p;#entry1639626

If you have 3.2, 3.4, 3.0 or whatever firmware doesn't matter if you use a loader, only the cIOS, the loader and the media matters!
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
    Xdqwerty @ Xdqwerty: decided to change the pfp of my google account