wiifit asking for update

Discussion in 'Wii - Hacking' started by weirdfate, Nov 5, 2008.

Nov 5, 2008

wiifit asking for update by weirdfate at 8:30 PM (2,423 Views / 0 Likes) 19 replies

  1. weirdfate
    OP

    Member weirdfate GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    111
    Country:
    United States
    ok i got my self out of the semibrick and got the "fakesigning" back and running as if i never did the update. When i put wiifit in the wii it asked to do a system update. I did the update and from what i see it did not patch the iso's.

    My question is there a patch or something i can put on the wii that blocks the update thing from comming up when i put in wii disks or do i need to rip it and remove the update then play it via the backup channel or get a mod chip???
     
  2. 20clarky08

    Member 20clarky08 Official Wii Freak

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    844
    Location:
    ScouseLand
    Country:
    United Kingdom
    starfall should remove the update issue for you providing your on 3.2 or lower am not sure of the update WiiFit has on the disc..

    anyone??
     
  3. weirdfate
    OP

    Member weirdfate GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    111
    Country:
    United States
    well that wont help cause the update changes the menu to 3.3u
    but like i said all wads install and the backup loader work so im assuming it was safe but may not be in the future
     
  4. 20clarky08

    Member 20clarky08 Official Wii Freak

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    844
    Location:
    ScouseLand
    Country:
    United Kingdom
    looks like your on the first version of 3.3...am running this now with no problems...

    although at the mo i have no way of stopping updates apart from sayin NO lol

    but i use WUM1.3 on all my backups to remove the update

    alternatively why dont u downgrade your self to 3.2 and install starfall???

    theres a thread and guide about it here
     
  5. azoreseuropa

    Member azoreseuropa GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    4,490
    Location:
    I am deaf and live in the USA for now :D
    Country:
    Portugal
    I dont know why ou want to play with wii fit.. It cost you.. Ride the bike, swimming (if you have a pool or beach nearby), jog, and something like that is price free! The wii fit is silly and not exercise and not part of healthy, you know.
     
  6. 20clarky08

    Member 20clarky08 Official Wii Freak

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    844
    Location:
    ScouseLand
    Country:
    United Kingdom
    i think the WiiFit is total mind over matter...its for lazy people who wanna kid themselves there excercising...

    as RockmanForte said...get out the house, put the Wiimote down and run lol
     
  7. weirdfate
    OP

    Member weirdfate GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    111
    Country:
    United States
    yes it is silly and i know its not as cheep as a gym or a bike. But the wife wanted it so i got it.
     
  8. 20clarky08

    Member 20clarky08 Official Wii Freak

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    844
    Location:
    ScouseLand
    Country:
    United Kingdom
    i hope someone sumwer will start manufacturing cloned wiimats [​IMG] theyve done it with every other game adapter...
     
  9. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,372
    Country:
    Sweden
  10. zerof

    Member zerof GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    602
    Country:
    United States
    I have wii fit too, someone in my family wanted it also, and I have not soft modded my wii yet.
    I plan on soft modding and then letting my wiifit update the system.

    I guess this won't be a problem?
     
  11. 20clarky08

    Member 20clarky08 Official Wii Freak

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    844
    Location:
    ScouseLand
    Country:
    United Kingdom
    it doesnt seem so...as the disc seems to contain the 3.3v1 update

    it was the 3.3v2 23rd oct dooms day update that screwed us all over but even thats been worked around now dude.
     
  12. zerof

    Member zerof GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    602
    Country:
    United States
    Thanks.
     
  13. weirdfate
    OP

    Member weirdfate GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    111
    Country:
    United States
    im tryn to downgrade and install starfall but when i downgrade and try to install it just sits on the starfall warning screen (pressB+2) nothing but if i press home it goes back to homebrew
     
  14. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    Are you stupid? don't you read? PRESS B & 1
     
  15. djtaz

    Member djtaz PM's Full - Wadder Me

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    2,997
    Country:
    Ireland
    i think its more laziness than stupidity - people want answers now and dont want to have to look for them. I spotted that one as well and i dont have them types of issues
     
  16. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    Ridiculous isn't it lol
     
  17. weirdfate
    OP

    Member weirdfate GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    111
    Country:
    United States
    ok i pressed B&1 and B&2 nothing!!

    all of the info here has helped me verry much
    and im sorry we cant all know what were doing when we start out hacking the wii
     
  18. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    Are you on Drugs?? lol......how is it NOTHING?

    PRESS B & 1, keep pressing them till you get into the instalation menu ok!!!
    You have to press them at the same time and keep pressing them somestimes takes between 2-10 times...ok!

    TRY NOW
     
  19. weirdfate
    OP

    Member weirdfate GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    111
    Country:
    United States
    i got it thank you. I did not know you needed to press it up to ten times
     
  20. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    No problem mate, just a small minor bug in the app
     

Share This Page