Wii just refuses to boot up....

Discussion in 'Wii - Hacking' started by uscjunkie, Oct 15, 2009.

  1. uscjunkie
    OP

    uscjunkie Member

    Newcomer
    21
    0
    Oct 14, 2009
    United States
    I have been working all evening trying to make Neogamma work with copied disc and even though I wasn't having any success in that department I could still browse around the Wii and do anything else I wanted to do. Well I just went to cut it back on after taking a break and now I only get a green light briefly when it first comes on and then goes to yellow and won't boot. I can't get it to read any DVD's or get back to the main menu or anything. Anybody have any ideas? I'm a noobie obviously so i don't have a clue what has happened.
     
  2. vettacossx

    vettacossx Wii Theme Team Founder

    Member
    1,329
    32
    Sep 19, 2008
    Right Behind You! Uh Oh!
    what guide did you use bud?...what firmware are you on? did you install a flash related files (ios cios wads themes system menu updates preloader maybe? hbc?) Anything to your nand? you will have to post specifics on the "events surrouding the issue" for the guys here to help out bro [​IMG]

    Some even more important info did you install any brick protection (starfall/starpatch preloader or bootmii and do a nand backup ect) previous to trying to run the hacks on your wii...
     
  3. uscjunkie
    OP

    uscjunkie Member

    Newcomer
    21
    0
    Oct 14, 2009
    United States
    I used the guide that xzxero posted in the top sticky. The Wii was using firmware 4.2. The weird thing is the Wii was working fine all day. I did load preloader and did the update cause I was told that since I couldn't get the brick protection from using boot2 that preloader was the only semi protection I could get. I did run bootmii and make the nand backup but after doing much reading I found out that was pointless since it doesn't work if you aren't able to install it in to boot2. I followed the guide and like I said everything was working fine and then it just would not boot anymore. Only things I installed were the things mentioned in the guide and I added preloader and neogamma since I was trying to play games from a backup DVD. That was my only reason for trying to mod the thing in the first place.
     
  4. FenrirWolf

    FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Member
    4,347
    329
    Nov 19, 2008
    United States
    Sandy, UT
    Try unplugging it for ten minutes and trying again
     
  5. XFlak

    XFlak Wiitired but still kicking

    Member
    9,135
    536
    Sep 12, 2009
    Canada
    Ontario
    I had this error, you may have an old revision of preloader 0.30 (rev 3 fixed this). You should still be able to boot to preloader if you hold reset as its powering on. From there you can fix the problem. Read through this thread if u need more help, u can also get rev 3 from here (long, but ur Q should be answered)

    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=185487&st=255
     
  6. uscjunkie
    OP

    uscjunkie Member

    Newcomer
    21
    0
    Oct 14, 2009
    United States
    Hey guys I appreciate the ideas....I will try it once I go home for lunch today. It has been unplugged all night so maybe that will work or hopefully it will let me boot back in to preloader. I got my fingers crossed anyway! Once again thanks for the help guys!
     
  7. cwstjdenobs

    cwstjdenobs Sodomy non sapiens

    Member
    1,757
    1
    Mar 10, 2009
    Ankh-Morpork
  8. vettacossx

    vettacossx Wii Theme Team Founder

    Member
    1,329
    32
    Sep 19, 2008
    Right Behind You! Uh Oh!
    just listen to Finrir hes right i have had to do that unplug my console for a bit before i could update my internet channel for example...Not only that he is a very talented and helpful contributor...Also did you post any of these results IN XXERO's guide so he could try and assisit you b4 you made this thread bud? [​IMG] if not try that first next time [​IMG] xxero is more than capable of putting you in the proper direction [​IMG]