Homebrew Wii iso loader strange problems...

jdlyons89

Member
OP
Newcomer
Joined
Dec 19, 2008
Messages
6
Trophies
0
XP
138
Country
United States
ok so im kinda new to the whole wii homebrew scene and im just looking for a little help.

I downloaded the ISO of sonic riders zeroG recently for my brother it was PAL encoded so i used RegionFrii to make it US. I poped it in my wii and used The gamma loader and the game booted...GREAT! but now after the game boots my screen turns black and white and Lines moving up go thru it. Is this a pal problem? is there anyway to fix it? Thank you in advanced


-Jdlyons89

Ps. Ill take a picture and post it if need be

Edited Gator Loader to Gamma... Sorry For the mix up guys
 

Valgreen

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 22, 2008
Messages
297
Trophies
0
XP
14
Country
Canada
yup just force ntsc and vidtv patch as slaphappy said... should work, if it doesnt and gives you a solid green screen then your SOL and get a ntsc version..
 

jdlyons89

Member
OP
Newcomer
Joined
Dec 19, 2008
Messages
6
Trophies
0
XP
138
Country
United States
How do i change the options? Like i said im new

also the Iso loader i use is called ''Gamma Loader''
Dont know where i got gator from Sorry guys
 

slaphappygamer

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 30, 2008
Messages
4,163
Trophies
2
Age
46
Location
California
XP
7,871
Country
United States
hold "1" after you boot gamma loader and keep holding it untill the options screen shows up. the screen will flash a few times, but be patient.
biggrin.gif
 

jdlyons89

Member
OP
Newcomer
Joined
Dec 19, 2008
Messages
6
Trophies
0
XP
138
Country
United States
thanks that fixed it! let me ask you tho is there any way to save these settings so i dont have to do it every time? again i appreciate all the help im receiving and the time you guys spend on reading my posts/ and replying
smile.gif
 

spritefreak

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 7, 2009
Messages
375
Trophies
0
XP
232
Country
United States
I have a 3.2U Wii and if I play a PAL game, won't that brick my wii? Or by using the Gamma loader, can I basically play any game provided I change the configurations with the Gamma loader.
 

jdlyons89

Member
OP
Newcomer
Joined
Dec 19, 2008
Messages
6
Trophies
0
XP
138
Country
United States
spritefreak said:
I have a 3.2U Wii and if I play a PAL game, won't that brick my wii? Or by using the Gamma loader, can I basically play any game provided I change the configurations with the Gamma loader.
make your own thread... and no it wont brick your wii playing pal games or attempting to play them.

anyway back to my question: can i save the configuration on gamma loader? or does it need to be done every time i load the iso?
 

slaphappygamer

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 30, 2008
Messages
4,163
Trophies
2
Age
46
Location
California
XP
7,871
Country
United States
jdlyons89 said:
thanks that fixed it! let me ask you tho is there any way to save these settings so i dont have to do it every time? again i appreciate all the help im receiving and the time you guys spend on reading my posts/ and replying
smile.gif

yea, in one of the gamma loader threads. there is a loader that has autoboot and force ntsc. that way you dont have to select it each time you boot gamma. if i come across the post ill link it here, until then you might want to search for it too.
yaynds.gif
(i dont have a ds, but you get the idea)
 
D

Deleted User

Guest
No...

Video Mode Force = Force PAL 60/ PAL 50/ NTSC

Posts merged

also, by the

QUOTE said:
green screen = Video Mode Force

It's actually "Problem = Solution", not "Problem = Definition"

Sorry if the statement misunderstood anybody
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
    Xdqwerty @ Xdqwerty: @K3Nv2, mexican tacos existed before taco bell