wii fit + twilight hack problem

Discussion in 'Wii - Hacking' started by bedlam13, Dec 29, 2008.

Dec 29, 2008
  1. bedlam13
    OP

    Newcomer bedlam13 Member

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    20
    Country:
    Canada
    sorry but im pretty new to all this so please dont flame me XD.... 2 questions

    1. so my friend has a jap wii wif 3.0j (with SOME mod chip...dont know). she bought a wii fit HERE in north america and the disc obviously doesnt work. so i gave her an update-free PAL wii fit disc and once it starts to load....black screen of death. so are there any solutions to this? upgrade to 3.1/3.2j?

    2. for the twilight hack...my wii is 3.3u and im using v0.1beta1 but when i try to copy over...it says i first need to play the game before i can copy it over. what should i do?

    thanks in advance!
     
  2. Helsionium

    Member Helsionium Alpha and Omega

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    348
    Location:
    Innsbruck, Austria
    Country:
    Austria
    I don't know about your first question, but about the second one:

    You must start the NTSC-U version of Zelda: Twilight Princess at least once before you can copy the NTSC-U version of the hack. More generally, any saves can only be copied to the Wii if you started the corresponding game/app at least once.
     
  3. shredman

    Member shredman GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 9, 2007
    Messages:
    106
    Location:
    down under
    Country:
    Australia
    replace the update - dont delete it or brick block it....
    then it will work...

    the game seems to only boot thru the disc channel if the game still has an update on it
    i have a legit pal wiifit and jpn wii
    i can boot it via geckoOS or via freeloader but if you want to boot straight from disc
    then you can only change the update to a previous update (jpn update) then it will boot

    (i did run the game on firmware 3.2j tho...)

    SHREDMAN
     
  4. bedlam13
    OP

    Newcomer bedlam13 Member

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    20
    Country:
    Canada
    @Helsionium
    well...TP doesnt exactly WORK on my friend's wii. i just get black screen after i press start at disc channel. so...yeah.

    @shredman
    ok thanks. maybe i should just try using freeloader...
     
  5. nutta_nic

    Member nutta_nic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    United Kingdom
    why dont you change the region of your friend wii with any region changer or cios downgrader i prefer the second personally
    EDIT

    your friends wii did you use the jap TP hack
     
  6. bedlam13
    OP

    Newcomer bedlam13 Member

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    20
    Country:
    Canada
    @nutta_nic
    yea i did.....even i get that problem when i use a US backup copy of TP on my US wii...i have wiikey.
     
  7. Jytach

    Member Jytach GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    157
    Country:
    Brazil
    You blocked the patch, but his TV must be NTSC-JP, not PAL. So you still need to force ntsc.
     
  8. bedlam13
    OP

    Newcomer bedlam13 Member

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    20
    Country:
    Canada
    WELL...

    ive just tried using freeloader....and it works, BUT the screen keeps ...scrolling down+black and white. i used a the freeloader for jap...whats wrong? is it the tv?!
     
  9. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    if your friend does not have an HDTV the PAL signal will never come up on the TV, if she has a modchip why don't you try to install the HBC with the .iso in http://hbc.hackmii.com/download/ and then change the region of her Wii so she can now use her legit copy??
     
  10. bedlam13
    OP

    Newcomer bedlam13 Member

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    20
    Country:
    Canada
    @ether2802

    yea thats the other solution i see...but i dont get why she can run other games fine...but not THIS. im pretty sure one of the games that run fine is a ntsc cooking mama...
     

Share This Page