Wifi not working

Discussion in 'NDS - Nintendo Wi-Fi Connection' started by tagzard, May 27, 2011.

May 27, 2011

Wifi not working by tagzard at 10:44 PM (977 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. tagzard
    OP

    Banned tagzard Tagzard the Crazy Dinosaur with Wings.

    Joined:
    Apr 28, 2010
    Messages:
    1,452
    Location:
    Chicago Illinois
    Country:
    United States
    So i'm trying to connect to my wifi via mario kart rom and it keeps saying that these settings are invalid. So how do I fix this? Oh and i'm 100% sure i got the password right. I set up the wifi so i should know the password.
    And i am using r4 wood.
     
  2. tagzard
    OP

    Banned tagzard Tagzard the Crazy Dinosaur with Wings.

    Joined:
    Apr 28, 2010
    Messages:
    1,452
    Location:
    Chicago Illinois
    Country:
    United States
    Any help? Sorry for double posting but i need to solve this.
     
  3. Sausage Head

    Banned Sausage Head Lord Sausage LXIX

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    1,677
    Location:
    alanjohn check ur pm
    Country:
    Netherlands
    Be sure to use WEP protection mode
     
  4. tagzard
    OP

    Banned tagzard Tagzard the Crazy Dinosaur with Wings.

    Joined:
    Apr 28, 2010
    Messages:
    1,452
    Location:
    Chicago Illinois
    Country:
    United States
    How do i do that?
     
  5. tagzard
    OP

    Banned tagzard Tagzard the Crazy Dinosaur with Wings.

    Joined:
    Apr 28, 2010
    Messages:
    1,452
    Location:
    Chicago Illinois
    Country:
    United States
    Sorry for double post.
    Does it help that the lock is red instead of gray?
     
  6. Dr.Aqua

    Member Dr.Aqua GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    250
    Country:
    United States
    STOP DOUBLE POSTING. USE THE EDIT BUTTON
     
  7. NES SNES V.B. N64 G.C. Wii WiiU

    Member NES SNES V.B. N64 G.C. Wii WiiU Now with extra redundancy!

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Messages:
    859
    Location:
    The EoF
    Country:
    Australia
    you might have WPA encryption, the DS is incompatible with that encryption
     
  8. Ryuuga

    Newcomer Ryuuga Newbie

    Joined:
    May 29, 2011
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    I tried WEP and no password but it still doesn't work... something wrong with my DSi or Ak2i?
     
  9. Masked Ranger

    Member Masked Ranger GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    502
    Country:
    Antarctica
    Ryuuga. we need more info.
     
  10. Ryuuga

    Newcomer Ryuuga Newbie

    Joined:
    May 29, 2011
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Its okay, think i solved the problem myself.
    I tried to enter Wifi with my mario kart rom via ak2i but it wouldn't let me.
    I had all the settings right and Router was set to WEP password because mario kart only runs normal DS mode. But when i try to Test Connection in the DSi settings, it fails all the time. Browser works fine and i can surf and the DSi can locate the SSID of my router so its not a wireless problem.

    The solution was to manually type in the IP address, subnet mask, access point, primary DNS and secondary DNS. After that the internet test was successful and i'm able to connect to WFC with my mario kart rom via Ak2i.

    Hope that helped somebody. Thanks anyways ^^
     

Share This Page