1. dsdavis6

    OP dsdavis6 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 26, 2014
    Messages:
    121
    Country:
    Hi,

    I believe SX OS bricked my switch. Luckily I had a 1.0.0 unit in storage in case the worst happened. I pretty much want to leave this switch completely untouched (to keep it unbanned) and run everything through an emummc that will never connect. I have the Tetris game as well as an RCM jig. I have had a look and it's not really very clear to me what the best way to go about this is, possibly because there are so few 1.0.0 units around now but I believe I can get coldboot on this. Could somebody just kind of point me in the right direction please?
     
  2. snoofly

    snoofly GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Aug 18, 2015
    Messages:
    998
    Country:
    United Kingdom
    what I’ve done on mine is to install fake news to assist in running pegascape via the dns entries and then use nereba to boot into an emunand

    but end of day it’s simply stuck in a drawer gathering dust as with a ‘modchip’ on another unbanned unit there’s no need for any of these shenanigans
    as everything (stock and cfw emunands) can be running latest with coldboot

    but whatever you do end up doing, be safe, 1.0.0’s are very rare these days, and never update the sysnand itself unless you are sure you can downgrade it again, even if practically speaking it’s just for the lulz of having one

    Oh, and btw, if your’ bricked’ unit is not ipatched, i think with the right advice you’re certainly not permanent bricked
     
    Last edited by snoofly, Oct 5, 2019
    dsdavis6 and usernamecharlie like this.
  3. dsdavis6

    OP dsdavis6 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 26, 2014
    Messages:
    121
    Country:
    Great thanks, Going to look into pegaswitch + nereba!

    I found the old unit to be completely responseless however after what you have said I just plugged it into my pc and it is actually showing as libusbK Nintendo Switch APX mode.... So maybe there is hope and maybe I will hold fire on the 1.0.0 unit for now....
     
  4. tatumanu

    tatumanu GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 1, 2004
    Messages:
    600
    Country:
    Portugal
    Excuse me but how exactly did SX OS brick your other switch?
     
    Moko, jimmyj and KlariNoX like this.
  5. minooch_e

    minooch_e Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 28, 2017
    Messages:
    35
    Country:
    United States
    If the old one is able to use RCM, it hasn't been permanently bricked. Worst case, restore that precious backup you made & have somewhere safe
     
    jimmyj likes this.
  6. Andalitez

    Andalitez GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jul 2, 2018
    Messages:
    492
    Country:
    United States
    OP, how did SXOS brick your device?
    Where's your nand backup?
     
    jimmyj likes this.
  7. dsdavis6

    OP dsdavis6 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 26, 2014
    Messages:
    121
    Country:
    So the reason I thought it was bricked is because I had read somewhere that it was bricking switches with 9.0.0 firmware. At this point I was using atmosphere mostly but for some reason, it wasn't working after a failed update in choidujournx. As in the update didn't even really start, just kept getting an error execution. Then I was in non CFW at some stage and it offered me an update, I thought I wouldn't really be looking to downgrade again so said hell, why not. Then Atmosphere still wasn't working so I tried to boot up into SX OS with 2.9.0 at which point it just black screened on me. I tried rebooting it and the SX injector dongle just flashed a light quickly but still nothing on the Switch. At this point I was unable to do anything with it so just kind of assumed.

    Found my rawnand.bin but still looking for boot0 and boot1. I am not sure I ever had these to be honest. Was there perhaps not an option for this in the early stages of CFW on switch?

    Edit: Forgot to mention, I can successfully get into Hekate, but I can't launch atmos of course.
     
  8. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    20,669
    Country:
    Norway
    Not necessarily, if their PRODINFO is corrupted and they don't have a backup, at the moment it's a permanent brick.
     
  9. Kafluke

    Kafluke GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    5,474
    Country:
    United States
    Get the latest beta SX OS CFW and try again. It should work with your dongle.
     
  10. tatumanu

    tatumanu GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 1, 2004
    Messages:
    600
    Country:
    Portugal
    [QUOTE=" Edit: Forgot to mention, I can successfully get into Hekate, but I can't launch atmos of course.[/QUOTE]
    When you boot into hetake, it can recognise your eMMC? IF so you can recover it. I think you can extract PRODINFO from your raw nand dump? i'm not sure about that, but I think thats how I extracted mine....
     
    dsdavis6 likes this.
  11. homuhomu

    homuhomu Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 31, 2014
    Messages:
    94
    Country:
    dsdavis6 likes this.
  12. Reecey

    Reecey Mario 64 (favorite game of all time)
    Member

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    5,866
    Country:
    I thought on firmware 1.0 to 3.0 you could use cfw straight from your sd card? I thought this was a tethered exploit!
     
    Last edited by Reecey, Oct 6, 2019
  13. homuhomu

    homuhomu Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 31, 2014
    Messages:
    94
    Country:
    1.0.0 to 4.1.0
     
  14. Andalitez

    Andalitez GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jul 2, 2018
    Messages:
    492
    Country:
    United States
    So you updated from the ofw switch menu, it then started the reboot process but never got further then that? Maybe update to the latest Atmosphere and see if it can boot

    Edit: if you have an additional microSD card, you might want to try and blank it and just use essential files on there from atmosphere or SXOS
     
    Last edited by Andalitez, Oct 6, 2019
  15. Zonark

    Zonark Zonark - Noun - A God
    Member

    Joined:
    Jul 11, 2010
    Messages:
    359
    Country:
    United States
    First off, SXOS cant brick your switch, you did. Secondly, did you rebuild the nand yet? 100 percent the system can be fixed even if you neglected to make a backup nand properly.
    You literally can recover from anything with a nand backup including replacing parts.

    Finally, All you need to do is update to beta SXOS 2.9.1
     
    Last edited by Zonark, Oct 6, 2019
  16. dsdavis6

    OP dsdavis6 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 26, 2014
    Messages:
    121
    Country:
    The switch was not booting stock so it was not a case of just updating SX OS. I have restored my NAND and all seems to be well now. The 1.0.0 Unit goes back in storage. Thanks all for help!
     
  17. dsdavis6

    OP dsdavis6 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 26, 2014
    Messages:
    121
    Country:
    Edit: Double post
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Switch, Where, start