Whats the problem? Spent about 7 hours without luck...

Discussion in 'Wii - Hacking' started by sidishere, Aug 27, 2009.

  1. sidishere
    OP

    Member sidishere GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    175
    Country:
    Australia
    Super Smash Bros Brawl (copy loaded onto HDD from original disk):
    when i had CIOS249 rev 14:
    "An error has occurred. Press the Eject Button, remove the Game Disc and turn the power off. Please read the Wii Operations Manual for more information."

    I heard i wont get this problem on cIOS38 rev12 so i installed it but now i just get a black screen.

    I think its because i dont know how to properly install a cIOS im assuming they get overwritten.
    I upgraded to system menu 4.1 using wankiko's updater.

    Help would be much appreciated.

    edit: i also used hermes-ios222-223 but had no luck. i changed the settings in usbloader gx to run the game from ios222 but i says i dont have it installed, when im sure i do.

    and yes i have tried many different usb loaders. and i have patched the trucha bug.
     
  2. sidishere
    OP

    Member sidishere GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    175
    Country:
    Australia
    any suggestions at all?
     
  3. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    Its easy.

    1. Take your original disc you claim to have
    2. Insert it into Wii disc slot
    3. Turn on wii and select disc channel
    4. enjoy
     
  4. Dinoguy

    Member Dinoguy GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    201
    Country:
    United States
    have you tried using cIOS 9 it has some good compatibality, its what I use and it works.
     
  5. sidishere
    OP

    Member sidishere GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    175
    Country:
    Australia
    Was that meant to be funny? The disc is my mate's.
     
  6. chillta

    Newcomer chillta Member

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    Germany
    any errorcode?
    do other games work when copied to hdd?
     
  7. sidishere
    OP

    Member sidishere GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    175
    Country:
    Australia
    no error code. all the other games i have work.
     
  8. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    Nope, not meant to be funny. I'm serious. The easiest way to play a Wii game is to put in the disc. No hassle, no need for cIOS or USB Loaders or anything like that. Just buy the game, insert it, play it. Oh, and BTW, having a backup of a game you lent to a friend is also illegal. (Under DMCA, the backup is "tied" to the original - if you destroy the original, you have to destroy the backup, if you give away the original you have to give away/destroy the backup, if you lend the game, you have to lend/destroy the backup).
     
  9. sidishere
    OP

    Member sidishere GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    175
    Country:
    Australia
    how do i remove the current cios i have then?
     
  10. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    just install the cIOS over, no need to uninstall and then install, but you can use AnyTitleDeleter if you need to, cIOS_r14 doesn't have support for dual layer images so you better stick with either cIOS_r9/r10, herme's cIOS need sometimes to re-run the installer again to make it work...!! [​IMG]
     
  11. Neversoft

    Member Neversoft GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 25, 2006
    Messages:
    236
    Country:
    United Kingdom
    I'm going to quote 0ld8oy from the USBLoader GX thread because, well, it's his advice and it works really well. No need for me to reinvent the wheel.

    For the BEST compatability, use the following:

    So essentially... Install cIOS249 r14. Install cIOS222/223. Set your loader to use cIOS222. Turn anti002 on. For games that wont work under those conditions, try cIOS249.
     
  12. sidishere
    OP

    Member sidishere GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    175
    Country:
    Australia
    still getting black screen when using config loader with game to boot from 222 and antifix on.
     
  13. sidishere
    OP

    Member sidishere GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    175
    Country:
    Australia
    still need help...
     
  14. illinialex24

    Member illinialex24 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    968
    Location:
    The Midwest
    Country:
    United States
    Have you check the settings when you installed it??
     
  15. sidishere
    OP

    Member sidishere GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    175
    Country:
    Australia
    check the settings of what
     
  16. olliepop2000

    Member olliepop2000 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    457
    Location:
    North West UK
    Country:
    United Kingdom
    DMCA is only for the US. You are not allowed to make genuine backups in the UK i'm sure.
    That aside the USB loaders are great, why place wear and tear on the laser when you can conveniently just select from a list and you dont even have to get off your seat to change games brilliant.
     
  17. sidishere
    OP

    Member sidishere GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    175
    Country:
    Australia
    still need help..
     

Share This Page