Virtual Console N64 Runs Awful

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Nipedley2k6, Jul 24, 2009.

Jul 24, 2009
  1. Nipedley2k6
    OP

    Newcomer Nipedley2k6 Newbie

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Hey guys, sorry for 1st post and all.. I do have another account here but I seem to have forgotten my password :'(

    Anyway yeah, I have a very old Wii, today went to get some virtual console games (Super Mario 64 especially!) and found when I went to play them, they ran awful. About 3 - 4 fps.. sound stuttering etc. What's happened there? [​IMG]
     
  2. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    Good chance you are using PAL region wads. they don't run very well on NTSC systems.
     
  3. Nipedley2k6
    OP

    Newcomer Nipedley2k6 Newbie

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Sorry, it is a PAL wii (pal games). Thanks for the reply though [​IMG]
     
  4. lostdwarf

    Member lostdwarf GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    1,071
    Location:
    ENGLAND
    Country:
    United Kingdom
    update through nintendo?
    i dont know anything about mod chips so check first.

    are you running virtual console wads or emulator roms?
    roms run bad on all wii n64 emu's, virtual console ones are perfect.
    also what tv you use? try changing type ie 50hz to 60hz or hdtv to 60hz etc etc might help
     

Share This Page