USB Loader MKW random freezing...

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by McFlurry, Aug 20, 2011.

Aug 20, 2011
  1. McFlurry
    OP

    Member McFlurry GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    105
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    I have a strange problem here, I have a .iso of Mario Kart Wii on the 4 gb USB stick, and ive done that with WBFS manager.
    now, when I load the game up, play a while, it sometimes randomly freezes, while racing... and thats extremely irritating.
    Sometimes, when on the first lap, it freezes already, and sometimes i can play like 45 minutes and then it frezes. sometimes it does
    not freeze at all, but mostly it does. My wii stops doing anything, it hangs on the screen, the music repeats, the wii remote doesnt recognise the wii anymore
    and I cannot restart or push off the wii. I have to pull electricity out to shut the wii down. then reboot it again.
    what can I do to fix it?? Its freezing on both USB Loader gx, and configurable USB Loader.
    oh yeah I believe I have the 249 thing on my wii the cIos or something.

    thanks in advance
     
  2. zizer

    Member zizer GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    2,035
    Country:
    install cios d2x base 56 (use modmii)
     
  3. McFlurry
    OP

    Member McFlurry GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    105
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    All right, I will google and I will definitely find out how to do that, but thanks very much, I hope that itll fix the problem [​IMG]
     
  4. Kittymat

    Member Kittymat GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 16, 2008
    Messages:
    589
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Its in the sticky section of the wii hacking thread!
     
  5. FireGrey

    Member FireGrey Undercover Admin

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    3,916
    Country:
    Australia
    that's what happened to me for a while.
    It was tough cause i figured it out myself.
    You need to Install
    d2x v6 ios 249 (56)
    and for some games you need
    d2x v6 ios 250 (57)
    Hope this helps [​IMG]
     
  6. McFlurry
    OP

    Member McFlurry GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    105
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    all right, I will try this all out and hopefully it works, i found out it freezes every game i think. it freezes on Mario party 8 too
     
  7. Hielkenator

    Member Hielkenator GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    4,176
    Country:
    Netherlands
    You probably have some bad dumps or your HDD is breaking down.
     
  8. FireGrey

    Member FireGrey Undercover Admin

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    3,916
    Country:
    Australia
    People said this to me too, it's very misleading.
     
  9. McFlurry
    OP

    Member McFlurry GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    105
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    it is not bade dumps nor HDD breaking down. I tested 2 games, Mario party 8, and mario Kart wi, both freezing. and, on one usb stick, i tested mario kart, and on a other usb stick, i tested mario kart, both freezing. Also i tried to install d2x v6, and I chose cIOS base 56, but it still freezing. Also, what do they mean with ┬┤cIOS slot┬┤? I can choose 200, 201, and so on. Im confused...

    EDIT: something interesting maybe, it never happened while playing online... Dont know if that matters, but...
     
  10. Stewarter

    Newcomer Stewarter Newbie

    Joined:
    Nov 19, 2010
    Messages:
    9
    Country:
    Russia
    I guess u need to install cIOS d2x base 56 slot 249 and base 57 slot 250.
    I've installed it the same way as I recall
     
  11. McFlurry
    OP

    Member McFlurry GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    105
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Oh like that... ok, gonna try it right away...
     
  12. McFlurry
    OP

    Member McFlurry GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    105
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Hmm it says ES add ticket failed... when installing cIOS d2x v6 base 56 slot 249.
     
  13. Stewarter

    Newcomer Stewarter Newbie

    Joined:
    Nov 19, 2010
    Messages:
    9
    Country:
    Russia
    Hm, I dunno.
    1) What is your Wii's firmware version/region?
    2) Did the error come with any number (like ret=-1017 or smt like that)?
    3) How did you softmode it?
     
  14. McFlurry
    OP

    Member McFlurry GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    105
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Uhm, my wii firmware is 4,3E. and Europe region.
    yes it came with a number but I have too look it up
    I did soft mod it via a letter bomb. If you mean that.
     
  15. McFlurry
    OP

    Member McFlurry GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    105
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    OK so I got this error message:
    ES_addticket failed: -2011
    install ticket returned -2011
    ERROR(s) accured during cISO2438 d2x v6 base 56 rev21006 intstallation

    What am I supposed to do [​IMG]
     
  16. bfoos

    Member bfoos GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    328
    Location:
    Upstate, NY
    Country:
    United States
    Use ModMii to finish the softmod job as letterbomb only got you as far as the Hackmii installer. Use the ModMii wizard and pick Virgin Wii and follow the prompts. You can skip over the exploit part of the guide it generates. Follow that guide to install all of the cIOS and other wads it recommends.
     
  17. McFlurry
    OP

    Member McFlurry GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    105
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Yes, I already tried that and it worked. Now I saw your post
    and, im such a noob. WHY havent I tought of this earlier? just using modmiii.
    well anyway it worked and I shouldnt forget to thank XFlak
     

Share This Page